ورود ۷ روز استفاده رایگان

ما با بهانه مقاله آموزش شبکه های اجتماعی باز هم پیش شما آمده ایم! در دنیای امروز انواع شبکه های اجتماعی توانستند خود را به صورت کاملاً نامحسوس در زندگی های ما جای دهند. به طوری که در حال حاضر بخش اعظم ارتباطات مردم جهان از طریق همین شبکه های مجازی صورت می گیرد.

مردم در هر نقطه از جهان برای استفاده از انواع شبکه های اجتماعی دلایل مخصوص به خود را دارند ولی این نکته بسیار جالب است که بدانیم کدام شبکه های اجتماعی توانستند سلایق و نیازهای مردم جهان را بهتر درک کرده و درنتیجه محبوب تر گردند. با مدیر هاب همراه باشید!

 

اینستاگرام        پینترست          تامبلر

توییتر                ردیت                فیسبوک

 

۱۰ دلیلی که موجب شده کاربران اینترنتی جهان در شبکه های اجتماعی حضور پیدا کنند:

۱- ارتباط نزدیک با خانواده و اطرافیان – ۵۵ درصد
۲- به روز بودن، دریافت آخرین اخبار و در جریان قرار گرفتن اتفاقات روز دنیا – ۴۴ درصد
۳- پر کردن اوقات فراغت – ۴۱ درصد
۴- پیدا کردن محتوای سرگرم کننده از جمله نوشته ها وتصاویر ویدیویی – ۳۹ درصد
۵- پیدا کردن محتوای سرگرم کننده از جمله نوشته ها و تصاویر ویدیویی – ۳۹ درصد
۶- به اشتراک گذاشتن عکس ها و ویدیوها با دیگران – ۳۸ درصد
۷- اشتراک در شبکه های اجتماعی به دلیل حضور بسیاری از دوستان و اطرافیان – ۳۶ درصد
۸- در اختیار داشتن شبکه گسترده و جامع با دیگران – ۳۳ درصد
۹- ملاقات با افراد جدید – ۳۲ درصد
۱۰- به اشتراک گذاشتن جزییاتی که در طول روز و زندگی عادی اتفاق می افتد – ۲۷ درصد

آموزش شبکه های اجتماعی و پرطرفدار ترین شبکه های اجتماعی

فیس بوک

شبکه اجتماعی محبوبی می باشد که به کاربران اجازه اشتراک گذاری فیلم،عکس و ایجاد چت به صورت صوتی،تصویری و نوشتاری  را می دهد. فیس بوک از محبوب ترین ها شبکه های اجتماعی در حال حاضر می باشد. این شبکه اجتماعی در کشور عزیزمان ایران فیلتر می باشد.

لینکدین

برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ بود که یک شبکه ی اجتماعی به منظور برقراری ارتباط تجاری بین مردم جهان پدید آمد. درست یک سال بعد در سال ۲۰۰۳ دین هافمن که سابقه ی کار در پی پال و سایت سوشال دات نت را داشت، به صورت رسمی لینکدین را تاسیس کرد. در حال حاضر مدیر عامل لینکدین داندولف است که از مدیران اجرایی سابق یاهو به شمار می رود. حال پس از گذشت تقریباً ۱۵ سال، لینکدین یکی از انواع شبکه های اجتماعی است که هیچ رقیبی را در کنار خود نمی بیند.

قدرت لینکدین در کسب و کار امروزی به قدری گسترش یافته است که برخی افراد برای کسب اطلاعات درباره ی فرد مورد نظرشان، در لینکدین به دنبال آن فرد می گردند. در نتیجه اگر می خواهید کسب و کاری را به صورت حرف ای شروع کنید یک حساب کاربری در لینکدین بسازید.

توییتر

توییتر نیز مانند انواع شبکه های اجتماعی دیگر شامل کاربران مختلف با سلایق گوناگون است. از طنز نویس گرفته تا افرادی که شبانه روز در حال گذاشتن توییت های سیاسی و مدنی هستند را می توانید در توییتر پیدا کنید.

اینستاگرام

شاید سیستروم و کرایگر اولین کسانی بودند که دریافتند علاقه ی واقعی مردم در شبکه های اجتماعی چه چیزی است. در واقع با پیشرفت تکنولوژی و افزایش سرعت اینترنت های خانگی، همچنین پیدایش اینترنت پرسرعت برای گوشی های همراه همه و همه باعث شدند تا کاربران میل بیشتری به دیدن محتوای بصری داشته باشند. از همین روی بنیانگزاران اینستاگرام، یکی از انواع شبکه های اجتماعی پرطرفدار که اساس کارش اشتراک گذاری عکس و فیلم است را به وجود آوردند.

گوگل پلاس

گوگل پلاس یکی از سرویس های شرکت گوگل است که شما پس از ایجاد جی میل می توانید از آن بهره ببرید. این شبکه اجتماعی بیش از ۱۰۰ میلیون عضو فعال دارد و بسیار در سئو تاثیر گذار است.

پینترست

یک شبکه اجتماعی مبتنی بر اشتراک گذاری تصویر و ویدئو از سایت های دیگر است که به قول خود سایت، آنها را پین می کند و در آلبوم هایی که شما تعیین می کنید نمایش می دهد. این شبکه اجتماعی روی سئو بسیار تاثیر گذار است.

تامبلر

یک شبکه وبلاگ نویسی با بیش از ۳۵۰ میلیون وبلاگ و بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر است. این شبکه اجتماعی از وب و تلفن همراه پشتیبانی می کند.

ردیت

یک شبکه‌ی اجتماعی مربوط به اخبار و سرگرمی است. افرادی که در این سایت ثبت نام می‌کنند می‌توانند پست‌ها و لینک‌های مستقیم خود را ارسال کنند. کاربران همچنین قادر به سازماندهی و تعیین موقعیت خود را بر روی صفحات سایت با رای دادن هستند.

ارسال‌هایی که بیشترین رای مثبت را کسب کرده باشند در صفحات اول و یا اصلی سایت قرار می‌گیرند. برای مشاهده مقالات آموزش شبکه های اجتماعی از دکمه زیر استفاده کنید!

آموزش شبکه های اجتماعی

همگرایی یا واگرایی شبکه های اجتماعی چیست؟

یکی از مفاهیم تخصصی مدیریت رسانه که درباره شبکه های اجتماعی کاربرد دارد، همگرایی و واگرایی است. شبکه های اجتماعی معمولاً در آغاز راه‌اندازی و مراحل اولیه‌ی رشد خود، به دنبال وجه تمایز هستند.

توییتر زیرساخت خود را بر جمله‌های کوتاه بنا می‌کند و از این نظر با فیس بوک که متن و عکس و لینک در آن وزن بالایی دارد متفاوت است. اینستاگرام تأکید خود را بر روی عکس قرار می‌دهد و هشتگ و متن (کپشن) در اولویت‌های بعدی آن قرار می‌گیرند.

یوتیوب، محور اصلی محتوای خود را بر کلیپ های ویدئویی قرار می‌دهد و به این ترتیب، هر کدام می‌کوشند نقطه‌ی تمرکز و تمایز متفاوتی داشته باشند. اما پس از این‌که مراحل اولیه‌ی رشد طی شد و پایگاه مشتریان شکل گرفت، هر یک از شبکه های اجتماعی به قابلیت‌ها و ویژگی‌های شبکه های دیگر نگاه می‌کنند و سعی می‌کنند قابلیت‌های مشابهی را در ساختار خود تعبیه کنند.

اینستاگرام به تقلید از اسنپ چت، استوری را ایجاد کرد و توییتر امکان انتشار عکس را گسترش داد. یوتیوب به تدریج فضا برای انتشار پادکست را هم باز کرد و Vero سعی کرد ویژگی‌های چند شبکه اجتماعی دیگر را در کنار هم قرار دهد.

این وضعیت همان چیزی است که از آن به عنوان Convergence یا هم‌گرایی یاد می‌شود.

در مقابل، یک استراتژی دیگر هم وجود دارد و آن، فاصله گرفتن از دیگران و واگرایی است. به این معنا که یک شبکه اجتماعی به جای تلاش برای جلب نظر مخاطبان شبکه های دیگر، بکوشد جامعه‌ی مخاطبان خود را دقیق‌تر و مشخص‌تر تعریف کند.

مثلاً Goodreads هرگز تلاش نکرده‌ است مخاطبان شبکه های دیگر را جذب کند و مشغول توسعه‌ی یک شبکه اجتماعی از کتابخوان‌ها و علاقه‌مندان به کتاب است. Allrecipies فقط بر روی دستورالعمل‌های پخت غذا و آشپزی و دسر  متمرکز شده و شبکه اجتماعی علاقه‌مندان به خوردنی‌ها را شکل داده است.

GitHub شبکه اجتماعی برنامه نویسان شده و طراحی و ساختارش هم نشان می‌دهد که رویای نزدیک شدن به شبکه های اجتماعی عمومی را در سر ندارد. Wayn علاقه‌مندان به سفر را به یکدیگر متصل می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند تا نقاط مختلف را بهتر به یکدیگر معرفی کنند و بشناسانند. این نوع شبکه های اجتماعی اصطلاحاً Niche Social Networks نامیده می‌شوند. ما در فارسی معمولاً از شبکه های اجتماعی تخصصی برای توصیف آن‌ها استفاده می‌کنیم. اگر چه در این‌جا تخصص به معنای دانش تخصصی نیست. بلکه به این معنا است که یک شبکه، به گروه مشخص و محدودی از کاربران با علاقه‌ی مشخص اختصاص دارد.

آموزش شبکه های اجتماعی

اهمیت حضور در شبکه های اجتماعی

با توجه به اینکه ایرانی‌ها زمان بیشتری را در رسانه‌های اجتماعی صرف می‌کنند تا فعالیت‌های اینترنتی دیگر، شما باید حداقل در یک یا دو رسانه اجتماعی کاملاً فعال باشید.

البته لازم به ذکر است که باید در مورد چگونگی ترکیب آن‌ها در استراتژی بازاریابی، هوشمندانه عمل کنید.
فقط حضور داشتن در اینستاگرام یا تلگرام کافی نیست چراکه شانس دیده شدن شما بسیار ضعیف است.

پس باید چه کنیم؟ شما باید از رسانه‌های اجتماعی برای ایجاد روابط با مشتری استفاده کنید.

این بدان معنی است که اگر از صاحبان کسب‌وکار هستید و فقط از رسانه‌های اجتماعی خود برای به اشتراک‌گذاری محصولات و پیام‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنید، واقعاً هیچ کاری انجام نمی‌دهید. پس باید به دنبال ارتباط با کاربران از طریق شبکه های اجتماعی بود.

ارتباط با کاربران از طریق شبکه های اجتماعی

به‌منظور استفاده مؤثر و ارتباط با مشتریان در شبکه های اجتماعی به‌عنوان یک ابزار بازاریابی، شما باید با کاربران خود در تعامل باشید. در این مقاله سعی کرده‌ایم نحوه‌ی ارتباط با کاربران از طریق شبکه های اجتماعی را ارائه دهیم.

مراحل قیف بازاریابی ممکن است برای هر کسب‌وکار کمی متفاوت باشند اما اهداف کلی یکسان هستند:

توجه مشتریان بالقوه خود را جلب کنید، به آن‌ها درباره کسب‌وکار خود بگویید، آن‌ها را به مشتری تبدیل کنید و آن‌ها را به خریدهای بیشتر ترغیب کنید.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان بیش از ۳.۴ میلیارد هستند، در ایران هم تعداد کاربران رسانه‌های اجتماعی بسیار قابل‌توجه است.

حدود ۲۴ میلیون ایرانی روی گوشی خود اینستاگرام را دارند و این عدد برای تلگرام بسیار بیشتر است چیزی در حدود ۴۵ میلیون کاربر.

همچنین آپارات به‌عنوان یک سایت ویدئویی و یک رسانه اجتماعی، بازدید روزانه قابل‌توجهی دارد.

کاربرانی که شما را در رسانه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند به‌احتمال‌زیاد از محصولات و یا خدمات شما خوششان آمده است، حالا شما باید با روش‌هایی که در زیر ارائه می‌دهیم آن‌ها را وارد قیف بازاریابی خود کنید و به مشتری دائمی خود تبدیل کنید.

اینگونه می‌توانید ارتباط با کاربران از طریق شبکه های اجتماعی را حفظ کنید.

مهم‌تر از تبدیل کاربر به مشتری، حفظ مشتریان و تشویق آن‌ها به خریدهای بیشتر است.

فروش بیشتر محصولات

برای ایجاد و ارتباط با مشتریان در شبکه های اجتماعی، چندراه وجود دارد که در زیر به تشریح آن‌ها می‌پردازیم:

  1. آگاهی کاربران خود را افزایش دهید.
  2. ارزش محصول یا خدمات خود را نشان دهید.
  3. به کاربران و مشتریان خود آموزش با ارزش ارائه دهید.
  4. مشتریان خود را حفظ کنید.

سایت در حال به روز رسانی می باشد و ممکن است برخی از بخش های سایت موقتا کار نکند.

+