اگر برای آموزش یوتیوب به این وب سایت مراجعه کرده اید درست آمده اید! ما با مقالات و آموزش های تصویری خود به شما کمک می کنیم!
یوتیوب (به انگلیسی: YouTube) دوّمین وبگاه پرطرفدار دنیا پس از گوگل و پیش از فیسبوک و بزرگترین شاخهٔ گوگل است که در نوار ابزار این وبگاه دیده میشود. یوتیوب معروفترین وبگاه بارگذاری و تماشای ویدئو است که توسط سه کارمند سابق پیپل در فوریه سال ۲۰۰۵ ایجاد شد.
چاد هرلی، استیو چن، و جاوید کریم پس از موفقیتهای وبگاه فلیکر، تصمیم به ایجاد یوتیوب گرفتند. شرکت در سان برونو، کالیفرنیا است.
این سایت به کاربران اجازهٔ بارگذاری، مشاهده و اشتراکگذاری ویدئو و با استفاده از تکنولوژی ادوبی فلش ویدئو و اچتیامال۵ انواع ویدئوها مانند کلیپهای فیلم، کلیپهای تلویزیون و کلیپهای موسیقی و هم چنین ویدئوهای وبلاگها، ویدئوهای اوریجینال کوتاه و ویدئوهای آموزشی را نمایش میدهد.
این وبگاه قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سهبعدی و آناگلیف را دارد و با فرمتهای مختلفی از جمله فلش ویدئو سازگاری دارد. ویدئوهای این شرکت را میتوان در پلیاستیشن ۳، پلی استیشن ۴، وی، و ایکسباکس لایو نیز تماشا کرد. نسخهٔ تلفن همراه این وبگاه به صورت یک نرمافزار بر روی پلت فرم اندروید نیز در دسترس است.
پربازدیدترین ویدئوی یوتیوب
ویدئوی چارلی انگشت منو گاز گرفت پربازدیدترین ویدئوی یوتیوب است که در ماه مه سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۷۵ میلیون بار بازدید شد. ویاکوم از شرکتهای علیه یوتیوب بود که با رای دادگاه به منظور انتشار ویدئوهای خصوصیاش در این وبگاه، ۱ میلیارد دلار از یوتیوب خسارت گرفت.
این وبگاه مجهز به سیستم تشخیص حق تکثیر است و ویدئوهای نقض حق تکثیر را بر روی وبگاه منتشر نمیکند. البته این سیستم گاهی اوقات دچار اشتباه میشود. بیشتر ویدئوهای این شرکت توسط افراد عادی و بعضی از ویدئوها توسط شرکتها و رسانههایی مانند سیبیاس، بیبیسی، هیولو، ویوو و برخی سازمانهای دیگر و برخی توسط خود یوتیوب بارگذاری شوند.
افراد ثبت نام نکرده میتوانند ویدئوها را تماشا کنند، افراد ثبت نام کرده میتوانند ویدئوها را در کانالشان بارگذاری کنند. فقط کاربران ثبت نام شدهٔ که اثبات میکنند به سن ۱۸ سال رسیدهاند اجازهٔ بارگذاری ویدئوهایی با محتوای احتمالی توهین آمیز را دارند. سرانجام این شرکت توسط شرکت الالسی پایهگذاری شد و در نوامبر ۲۰۰۶، توسط شرکت گوگل با قیمت ۱٫۶۵ میلیارد دلار آمریکا خریداری شد و هماکنون از شاخههای گوگل است.
آموزش یوتیوب – فناوریهای ویدئویی در یوتیوب
آموزش یوتیوب – پخش
مهم ترین بخش آموزش یوتیوب همین است! تماشای فیلمهای یوتیوب بر روی یک رایانه شخصی کار آسانی نیست.
برای این کار باید آدوبی فلش پلیر بر روی مرورگر نصب شود. البته گوگل با تولید مرورگر وب گوگل کروم، این اجازه را به کاربران اینترنت داده است که با این مرورگر میتوانند مستقیم و بدون هیچ دردسری ویدئوهای یوتیوب را تماشا کنند. مرورگر وب اپرا نیز این قابلیت را دارد. آدوبی فلش پلیر یکی از شایعترین نرمافزارها بر روی رایانههای شخصی میباشد که از فرمت فلش ویدئو پشتیبانی و ویدئوهای یوتیوب را پخش میکند.
در ژانویه ۲۰۱۰، نسخهای آزمایشی از یوتیوب راهاندازی شد که از مرورگرهایی که با اچتیامال۵ سازگاری دارند، پشتیبانی میکند و اجازه میدهد بدون هیچ نرمافزاری مانند آدوبی فلش پلیر، فیلمهای یوتیوب را تماشا کنند. از این مرورگرهای وب میتوان به گوگل کروم و اپرا اشاره کرد که اینترنت اکسپلورر فاقد این قابلیت است. وبسایت یوتیوب دارای صفحهای است که اجازه میدهد مرورگر وب از اچتیامال۵ پشتیبانی کند. مرورگرهایی که با استفاده از فرمتهای اچ.۲۶۴/امپگ-۴ ایویسی یا وبام از اچتیامال۵ پشتیبانی میکنند، میتوانند همهٔ فیلمهای یوتیوب را پخش کنند.
آموزش یوتیوب – بارگذاری (آپلودکردن) ویدیو در یوتیوب
همهٔ کاربران یوتیوب میتوانند فیلمهای خود را همزمان تا ۱۵ دقیقه بارگذاری کنند. کاربرانی که آهنگ خوب ضبط میکنند، مطابق با رهنمودهای جامعهٔ وبگاه توانایی ارائهٔ ویدئوهای خود را تا ۱۲ ساعت دارند که نیاز به تأیید حساب، به طور معمول از راه یک تلفن همراه دارد.
هنگام تأسیس یوتیوب در سال ۲۰۰۵، امکان بارگذاری ویدئوها را تا مدتهای طولانی داشت تا این که به علت بارگذاری غیرمجاز و کپی از برنامههای تلویزیونی و فیلمها، یوتیوب در ماه مارس سال ۲۰۰۶، حد مجاز بارگذاری ویدئوها را ۱۰ دقیقه کرد.
در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۸، این ۱۰ دقیقه به ۱۵ دقیقه افزایش یافت. حد مجاز حجم بارگذاری ویدئوها در یوتیوب ۲ گیگابایت است و برای برخی کاربران حتی تا ۲۰ گیگابایت هم مجاز است.
یوتیوب برای بارگذاری ویدئوها از انواع فرمتهای موجود مانند MKV ،MP4 ،AVI ،DIVX ،FLV ،MPEG4 ،OGG ،MPG و VOB پشتیبانی میکند. همچنین از فرمت ۳GP پشتیبانی میکند و اجازه میدهد ویدئوها به تلفن همراه ارسال شود.
فیلمها در یوتیوب با اسکن پیشرونده و یا درهمبافی اسکن میشود. اما برای بهترین کیفیت ویدئو، یوتیوب پیشنهاد میکند که فیلمها پیش از بارگذاری، ازهمکافته شوند. همهٔ فرمتهای ویدئویی در این وبگاه با استفاده از اسکن پیشرونده است.
آموزش یوتیوب – برخی از ویژگی های اپلیکیشن کاربردی یوتیوب YouTube اندروید
- دسترسی به میلیونها ویدئو در دسته بندیهای مختلف
- امکان جست و جوی هوشمند و قوی در میان ویدئوها
- امکان دادن کامنت و یا لایک کردن ویدئوهای به اشتراک گذاشته شده
- امکان به اشتراکگذاری آسان ویدئوها توسط کاربران و شما
- سرعت بالا در بارگزاری ویدئوهای ذخیره شده برروی دیتابیس
- امکان استفاده از نرم افزار و مشاهده ویدئوها بدون عضویت
در آموزش یوتیوب با یادگیری این ترفندها از یوتیوب بیشتر لذت ببرید
افزودن واترمارک به ویدیوها
یوتیوب به شما اجازه میدهد تا لوگوی مربوط به کانال، شرکت یا سازمان خود را به صورت واترمارک در ویدئوهای یوتیوب خود اضافه کنید که برای این کار کافی است وارد حساب کاربری یوتیوب خود شده و روی دکمهٔ Creator Studio کلیک کنید.
به ترتیب بر روی گزینههای CHANNEL > Branding > Add a watermark > Choose File > Button > Save > Update کلیک کنید. آنگاه میتوانید Display Time را برای نمایش واترمارک یا لوگو روی ویدئوی خود تعیین کنید. کافی است تنها یکبار این کار را انجام دهید سپس واترمارک مد نظر شما در تمام ویدئوهای بارگذاریشدهٔ شما ظاهر خواهد شد.
خروجی گرفتن گیف از ویدئوها
برای این منظور، تنها کاری که باید انجام داد این است که کلمهٔ GIF را قبل از کلمهٔ YouTube در لینک ویدئو اضافه کرد. با این کار به یک سرویس دیگر هدایت میشویم که از آنجا میتوان عنوان و توضیحاتی را تعیین کرد تا برای ساخت فایل گیفت مد نظر خود از آنها استفاده شود.
افزودن کارتهای تعاملی به ویدئوهای خود
در اینجا قابلیتی را بررسی میکنیم که برخی کارهای تعاملی را در ویدئوهای یوتیوب به شما نشان میدهد. این قابلیت Cards نامیده میشود.
کارتها میتوانند با اهداف مختلف همچون لینک به ویدئوی دیگر یا حتی یک لیست پخش که ممکن است ببیننده به آن علاقمند باشد، روی ویدئوی شما قرار بگیرند؛ حتی میتوانید یک وبسایت مرتبط را به صورت یک کارت به ویدئو اضافه کنید.
برای افزودن یک کارت، وارد سایت شوید و ویدئویی که از قبل بارگذاری شده است را انتخاب کنید. زمانی که ویدئو را پیدا کردید، به دنبال دکمهٔ Cards در زیر آن بگردید.
آنگاه از میان هر یک از چند نوع کارت موجود که میخواهید، یکی را انتخاب کنید. همچنین شما میتوانید علاوه بر کارتهای ویدئو، لیست پخش و وبسایتهای مرتبط پیشنهادی و اهداف جمعآوری منابع مالی برای سازمانتان را نیز اضافه کنید.
زیرنویس (Closed Captions)
آیا میدانستید که شما میتوانید در تهیهٔ زیرنویسها و Closed Captions برای ویدئوهایی که توسط خودتان بارگذاری نشدهاند همکاری کنید؟ بعضی از کانالها به بینندگان اجازهٔ تولید زیرنویسهای ویدئوهایشان را میدهند.
بنابراین اگر احساس میکنید کمی به ترجمه کردن علاقمند هستید یا میخواهید زیرنویسهای آزاردهندهای که در ابتدا اشتباه بودهاند را درست کنید، در ادامه روش انجام این کار آمده است.
اگر ویدئو مد نظر شما زیرنویس یا Closed Captions دارد، روی More سپس منوی Transcript کلیک کنید. به محض آنکه زیرنویسهای ارائه شده پذیرفته شوند، جایگزین زیرنویسهای قبلی خواهند شد.
حالت تلویزیون یوتیوب برای نمایش در صفحههای بزرگ
تلویزیون یوتیوب (YouTube TV) یک برنامهٔ رابط برای کاربرانی است که ترجیح میدهند ویدئوهای یوتیوب را هنگام صرف غذا روی میز ناهارخوری در صفحه نمایش بزرگ تلویزیون خود بینند.
مشکل تماشای یوتیوب در تلویزیون این است که شما نمیتوانید از ماوس برای کلیک کردن استفاده کنید.
برای این منظور، از طریق این برنامهٔ رابط، گوشی هوشمند خود را با تلویزیون هوشمندتان اصطلاحاً Sync سازید؛ سپس از گوشی هوشمند خود استفاده کنید تا تمام کارهای مربوط به انتخاب و توقف ویدئوها و سایر کارها را انجام دهید.
گزینههای جستجو و فیلتر پیشرفته
آیا میدانستید که در یوتیوب چندین گزینهٔ پیشرفتهٔ جستجو و فیلترسازی وجود دارد که میتوانند برای یافتن دقیق همان ویدئویی که شما به دنبال آن میگردید، کارا باشند.
وقتی جستجویی انجام میدهید و روی هر کدام از گزینههای پیشنهادی کلیک میکنید، به یک فهرست از نتایج خواهید رسید.
در سمت چپ قسمت بالا یک دکمهٔ Filters وجود دارد؛ بر روی آن کلیک کنید تا فهرستی از گزینههای جستجو نمایان شود.
یک لینک یا دکمهٔ اشتراک به ویدئوی خود اضافه کنید
برای افزودن یک لینک اشتراک، وارد حساب کاربری یوتیوب خود شوید، سپس به بخش مدیریت ویدئوها بروید و بر روی گزینهٔ Edit روی هر یک از ویدئوهای بارگذاری شدهٔ خود کلیک کنید.
به بخش Annotations بروید و یکی از آنها را انتخاب کنید:
– Speech Bubble
– Note
– Title
– Spotlight
– Lable
برای مثال، انوتیشن Note را انتخاب کنید و بنویسید «برای ثبتنام اینجا را کلیک کنید.»، اندازه و رنگ فونت را انتخاب کنید، سپس زمان شروع و پایان را مشخص کنید تا این لینک اشتراک نشان داده شود (همچنین میتوانید انتخاب کنید که لینک اشتراک در تب جدید باز شود یا خیر).
زمانی که تمام پیکربندیهای مربوط به پیوند اشتراک خود را انجام دادید، روی Save > Apply Changes کلیک کنید.
افزودن افکتهای صوتی
اگر میخواهید صدای اصلی ویدئوی خود را با فایل صوتی دیگری عوض کنید، در ویدئوی بارگذاری شدهٔ مد نظر، Audio را انتخاب کنید.
در سمت راست ویدئو تراکهای پخش از چندین دستهٔ مختلف وجود دارند که یکی از آنها را میتوانید انتخاب کنید.
یک تراک را انتخاب و سپس بر روی Save As New Video کلیک کنید (همچنین با کلیک بر Revert to Original میتوانید تغییرات ایجاد شده را به حالت اول برگردانید).