آمار حضور ایرانی ها در شبکه های اجتماعی

آمار حضور ایرانی ها در شبکه های اجتماعی – نتایج یکی از نظرسنجی‌های اسفند ۹۷ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد  در سال گذشته، ۷۱ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله از تلگرام و ۴۹ درصد این جوانان از اینستاگرام استفاده کرده‌اند. علاوه بر آن ۳۲ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند در سالی که گذشت از واتس‌اپ و ۴ درصد نیز از پیام‌رسان سروش استفاده می‌کردند.

بالغ بر ۶۰ درصد از مردم به اینترنت دسترسی دارند. یعنی چیزی حدود ۵۵ میلیون نفر که از این تعداد، بین ۴۰ تا ۴۵ میلیون نفر از تلگرام استفاده می‌کنند و در واقع رسانه ملی ایران تلگرام است.

اینستاگرام رسانه دوم و توییتر با ۱۰ میلیون مشترک رسانه سوم مجازی در کشور است.

اکثر افراد فعال در حوزه سیاسی در توییتر حضور دارند. توییتر رسانه گروه نخبگانی است که گروه مرجع هم هستند.

حضور در شبکه های اجتماعی در جوامع مختلف جزئی از زندگی روزمره مردم است . اما استفاده بیش از حد از این شبکه ها باعث بروز مشکلاتی در زندگی جوامع به خصوص در بین خانواده شده است.

تلگرام: ۵۵.۹ درصد

واتس آپ: ۲۵.۱ درصد

اینستاگرام: ۲۹.۵ درصد

فیسبوک: ۲ درصد

توئیتر: ۰.۹ درصد

لاین: ۰.۳ درصد

سروش: ۲.۴ درصد

آی گپ: ۰.۵ درصد

بله: ۰.۳ درصد

ایتا: ۰.۶ درصد

گپ: ۰.۲ درصد

بیسفون: ۰.۱ درصد

ساینا: ۰ درصد

۷۰.۶ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله کشور، در حال حاضر از تلگرام استفاده می‌کنند.

همچنین ۴۸.۷ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله کشور، در حال حاضر از اینستاگرام استفاده می‌کنند.

 

«عکس» محبوب‌ترین قالب محتوایی در بین کاربران است و حدود ۵۵ درصد محتواها پیرامون عکس‌ها می‌چرخد. رتبه‌های بعدی محتوای مورد علاقه ایرانیان نیز تا حد زیادی پیرامون عکس و مسائل بصری می‌چرخد به طوری که استوری با ۲۲، آلبوم با ۱۰ و ویدئو با ۹ درصد در جایگاه‌های بعدی محبوب‌ترین قالب‌های محتوایی کاربران ایرانی قرار دارند.

 

اینستاگرام

شبکه اجتماعی اینستاگرام، که جزو معدود پلتفرم‌های بین‌المللی مصون مانده از تیغ سانسور است در بین ایرانیان طرفدار زیادی دارد و کسب‌وکارها نیز با علم بر این موضوع، در این شبکه بیشترین فعالیت را صرف می‌کنند؛ فعالیتی که قاعدتا بی‌هزینه نبوده و سرمایه‌گذاری کسب‌وکارها چه از نوع خانگی چه از از نوع کسب‌وکارهای بزرگ را با خود به همراه دارد.

زمزمه‌های مخالفت مجلس یازدهم با فعالیت اینستاگرام اما نشان می‌دهد که نمایندگان خانه ملت نوک پیکان حمله خود را به سمت محبوب‌ترین اپلیکیشن ایرانی هدف قرار داده‌اند و البته آمار تلگرام در این گزارش نشان می‌دهد که فیلترینگ یک پلتفرم نتوانسته از محبوبیت آن چندان بکاهد.

همچنین باید گفت که با وجود حمایت‌های بسیار و تبلیغات متعدد، استفاده کاربران ایرانی از پیام‌رسان‌های بومی هنوز آنچنان رشد پیدا نکرده و در این میان تنها یکی دو مورد هستند که توانستند به یک محبوبیت نسبی دست پیدا کنند و برخی از اپلیکیشن‌ها که بارها در رسانه ملی و بیلبوردها تبلیغ می‌شوند، هنوز راهی از پیش نبرده‌اند. این آمارها نشان می‌دهد که کاربران لزوما رفتاری مطابق با خواست مقررات‌گذاران انجام نمی‌دهند.

خدمات مدیر هاب:

بازاریابی فیسبوک

بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

برای این که بتوانید بهترین نوع مدیریتی خود را بر شبکه های اجتماعی پیاده کنید، همین حالا در مدیر هاب ثبت نام کنید!