اشتباهات مهلک کسب و کارها در شبکه های اجتماعی

ما قرار است در مقاله ای شما را با اشتباهات مهلک کسب و کارها در شبکه های اجتماعی آشنا کنیم، با مدیر هاب همراه باشید.

امروزه بازاریابی اینترنتی (Online Marketing) به یکی از بخش های مهم کسب و کارهای کوچک و محلی تبدیل شده است.
شما برای یافتن مشتریان بالقوه و نیز رشد تجارت خود، می توانید از تکنیک ها و شیوه های مختلفی استفاده نمایید، که از آن جمله می توان به تبلیغات آنلاین، بازاریابی اینترنتی از طریق شبکه های اجتماعی، مدیریت شهرت (reputation management) و… اشاره کرد.
برای کسب و کارهای کوچک، پرداختن به همه این گزینه ها کاری دشوار، پیچیده و زمان بر است.

چند دقیقه ای وقت بگذارید و این مقاله را که در مورد «نبایدهای» تبلیغات آنلاین نوشته شده، مطالعه کنید. شبکه های اجتماعی یکی از محبوبترین بخش هایی میباشد که تمامی مردم بیش از نیمی از وقت استراحت خود را در این محیط میگذرانند. حال اشتباهاتی در اینجا توسط مدیران این شبکه های اجتماعی در کسب و کارهای اینترنتی رخ میدهد که برخی میتواند باعث نابودی یک کسب و کار هم شود.

اگر شما مدیریت چندین شبکه اجتماعی همانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، لینکدین و غیره رو دارین این مقاله مهم را از دست ندهید تا با این اشتباهات آشنا شوید و آنهارا انجام ندهید.

اشتباهات مهلک کسب و کارها در شبکه های اجتماعی

 

۱- کیفیت نامطلوب در محتوای تصویری

قطعا یکی از مهمترین بخشهایی هر شبکه اجتماعی کیفیت محتوا میباشد. با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد محتوا به صورت تصویری است شما باید به این موضوع بسیار توجه داشته باشید تا محتوای تصویری شما دارای کیفیت بسیار خوبی باشد.

زیرا اکثر محتوایی که دارای کیفیت خوبی از نظر گرافیکی نمیباشد عملا مخاطب خود را از دست میدهند. شما باید به قدری روی محتوا کار کنید که بیننده در زیر ۳ ثانیه جذب محتوای شما شود و آنرا مطالعه کند.

 

۲-اما کپی کردن یکی از مهم ترین اشتباهات مهلک کسب و کارها

یکی از مواردی که در بین مدیران شبکه های اجتماعی باب شده است میگردند در زمینه کاری خود بهترین صفحات را پیدا میکنند و شروع میکنند محتوای آنهارا به نوعی دیگر با نام خود منتشر کردند.

این کار بسیار اشتباه میباشد شما با این نوع فعالیت بیشتر به رشد کسب و کار آنها دارید کمک میکنید تا رشد کسب و کار خودتان. بهترین روش الگو گرفتن از آنها میباشد به نوعی که شما یک چیز بسیار خاص و بهتر را منتشر کنید تا مخاطبان شما علاقمند به دنبال کردن موضوعات شما باشند تا دیگران.

 

۳- انتخاب هشتگ نامناسب

در تمامی صفحات اجتماعی شما میتوانید موضوع پست خود را با گذاشتن یک هشتگ در پست ( #آموزش ) به جمع پیج هایی بپیوندید که از این هشتگ استفاده کرده اند. اما باید توجه داشته باشید که واقعا پست شما آموزشی باشد زیرا در صورت استفاده نادرست از هشتگ شاید افراد زیادی شمارا ببیند اما قطعا بازخوردی برای شما نخواهد داشت. شما میتوانید با کمی دقت بیشتر بهترین هشتگ هایی که مربوط به پست شما میباشد را انتخاب کنید تا مخاطبان هدف را مورد هدف قرار دهید.

اشتباهات مهلک کسب و کارها ۴- بی اهمیت بودن به نیاز کاربر

شما فعالیتی را در شبکه های اجتماعی آغاز میکنید و فکر میکنید کاری که شما انجام میدهید بهترین کار برای کاربر میباشد، اما اینطور نیست شما باید فعالیتی را انجام دهید که کاربر به آن علاقه دارد.

برای مثال پیج های زیادی در اینستاگرام در زمینه موضوعات انگیزشی فعالیت میکنند که بیشتر آنها بازخورد خوبی را دریافت نمیکنند پس شما قطعا نباید در این زمینه کار کنید با کمی برسی کاربران خود میتواند موضوعات انگیزشی را به نوعی دیگر به کاربران خود منتقل کنید.

هنر انتقال محتوا به روشی دیگر یکی از سخت ترین و البته لذتبخش ترین کارهای میباشد که شما باید در شبکه های اجتماعی انجام دهید.

 

۵- عدم پاسخگویی به کاربران

یکی از مهمترین کارهایی که نیاز هست شما انجام دهید ارتباط با کاربران خود میباشد. سوالاتی که در دایرکت از شما پرسیده میشود یا در کامنت ها برای شما ارسال میشود را به دقت برسی کنید و پاسخ دهید. عدم پاسخگویی به نوعی بی احترامی به آنها میباشد و در نهایت از دست دادن مخاطب.

سوالی ممکن است پیش آید که هیچ کسی از ما سوالی نمیپرسد چه کنیم؟! قطعا شما روال کار را درست و مستمر انجام دهید در نهایت کاربر با شما ارتباط برقرار خواهد کرد.

 

۶- فقط به یک شبکه مجازی اهمیت دادن از دیگر اشتباهات مهلک کسب و کارها

قطعا هستند افراد و کسب و کارهایی که فقط در یکی الی دوتا از شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند. اما اینکار درست نیست و شما باید در تمامی این صفحات و یا حداقل در مهمترین آنها یعنی فیسبوک، توییتر، لینکدین و اینستاگرام فعالیت داشته باشید.

زیرا در تمامی این شبکه ها مخاطبانی هستند که در دیگر شبکه های اجتماعی فعالیت نکینند اما به محصول و یا پستهای شما علاقمند هستند. پست تمام توان خود را روی یکی از این پلتفرم ها نگذارید.

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

۷- فروش همیشگی

برخی از مدیران شبکه های اجتماعی به ویژه اینستاگرام هستند که فقط در پیج خود محصول منتشر میکنند و آنها تبلیغ میکنند تا فروش داشته باشند. مشکلی ندارد شما میتوانید این کارار بکنید اما باید توجه داشته باشید که در کنار امر فروش باید با مخاطبان خود ارتباط هم داشته باشید یعنی هرازگاهی پست ها و یا استوریهایی که به هیچ عنوان تبلیغ محصول نمیباشد را منتشر کنید.

برای مثال اگر شما در زمینه فروش تورهای گردشگری در اینستاگرام فعالیت میکنید باید هر چند روز پستهایی را منتشر کنید که به معرفی مناطق زیبا در ایران و یا خارج باشد زیرا با این کار شما به نوعی کاربر را تحریک به رفتن به آن مکان هم میکنید و قطعا در فروش شما تاثیرگذار هم خواهد بود.

 

۸- عدم رعایت تئوری بز در شبکه های اجتماعی

تئوری بز چیست؟ « با مثالی ساده : اگر مکانی که خیلی شلوغ باشد شما فکر میکنید اینجا قطعا خبری هست که اینهمه افراد دراینجا حضور دارند و شما هم به جمع آنها محلق خواهید شد» این امر با تئوری بز میگویند.

حال بسیاری از پیج های اینستاگرام هستند که از همین تئوری استفاده میکنند و فروش خود را افزایش میدهند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که بسیاری از پیج ها هم نتیجه خوبی را از این کار نخواهند گرفت شما باید در کنار برای مثال فالوور فیک تعداد زیادی فالوور فعال نیز داشته باشید که بازخورد خوبی را دریافت کنید.