اگر از داستان سرایی در بازاریابی چیزی نمی دانید، با مدیر هاب همراه باشید تا شما را راهنمایی کنیم. بازاریابی دیجیتال حوزه وسیعی از خدمات و فعالیت های مختلف را شامل می شود. درست است که هدف نهایی در بازاریابی، به افزایش میزان فروش نهایی ختم می شود، اما بسیاری از کارهای بنیادین، مثل تولید محتوا برای سایت یا شبکه های اجتماعی، بر آن تاثیر غیرمستقیم دارند و بر روی تعامل با مشتری، تجربه مشتری و آگاهی از برند تمرکز دارند.
در بازاریابی اینترنتی هم مثل بازاریابی سنتی، برای داستان سرایی برای مشتریان، به دنبال سناریوهای معنی دار، مهم، درگیرکننده و جذاب باشید. ما در این بخش قصد داریم تا تکنیک هایی را برای شما معرفی کنیم تا با استفاده از آن ها داستان های خوبی تعریف کنید و پیرو آن بتوانید مشتریان را جذب کنید. این امر بر افزایش میزان فروش شما تاثیر بالایی خواهد داشت.
در ضمن به یاد داشته باشید برای مدیریت شبکه های اجتماعی که از مهم ترین روش های بازاریابی آنلاین است، می توانید در مدیر هاب ثبت نام کنید و هفت روز استفاده رایگان هدیه بگیرید.
داستان سرایی در بازاریابی دیجیتال چه کاربردی دارد؟
قالب داستانی، بهترین فرم برای انتقال پیام ها و مفاهیم است. در دنیای رسانه های دیجیتالی، شما این فرصت را دارید که داستان های زیادی را درباره برند خود در شبکه های اجتماعی مختلف، مثل تلگرام و اینستاگرام منتشر کنید. فقط باید توجه داشته باشید که شما در اینجا تنها چند ثانیه زمان دارید تا داستان خود را به کاربر بگویید. در این زمان کوتاه، باید بتوانید داستان را به شیوه ای تعریف کنید که کاربران را به خود جذب کنید. هر داستان خوب شامل یک ساختار و قاعده ساده است: شروع داستان، بخش میانی و پایان داستان.
استراتژی های داستان سرایی در بازاریابی
یکی از استراتژی های این کار این است که یک مشکل واقعی یا نقطه تحریک پذیری کاربر را پیدا کنید و هدف بگیرید. مثلا می توانید یک محتوای احساسی تولید کنید. در واقع چالش اول شما برای داستان سرایی پیدا کردن دغدغه ، مشکل یا نقطه تحریک پذیری است. اگر نشان دهید که دغدغه و مسائل کاربران برای شما اهمیت دارد و از دغدغه های آنها و چگونه برطرف کردن آنها سخن بگویید، آنوقت کاربران نوشته ها و داستان های شما را دوست خواهند داشت و آنها را با دوستان خود به اشتراک خواهند گذاشت. این فرمول کلی در هر نوع داستانسرایی جواب می دهد. اما ترفند رسانه دیجیتال این است که شما زمان کمتری برای بکارگرفتن آنها دارید.
تبلیغاتی که با احساسات کاربر سخن می گوید
بهترین نوع داستان سرایی کاربر را به واکنش وا می دارد. کاربر پس از مشاهده تبلیغات از خود بازخورد نشان می دهد. در واقع داستان های تاثیرگذار
- کاربر را به فکر فرو می برند
- حس کاربر را بر می انگیزند
- کاربر را به عمل وا می دارند
بازاریاب های دیجیتال، تبلیغات گرافیکی را جهت نشانه گیری احساسات کاربران طراحی می کنند. این تبلیغات به منظور حل دغدغه و مشکلات روزمره تعداد زیادی از کاربران ساخته می شوند تا واکنش دریافتی از کاربران به بیشترین شکل ممکن برسد.
بیشتر از اینکه حرف بزنید، نشان دهید
این موضوع، نکته مهمی در داستان سرایی است. تولید محتوا، هنر توسعه شخصیت ها از طریق نوشتن است. لازم است که نوشته ما صحنه ای را در ذهن کاربر بسازد. حال این نوشته ماست که عناصر آن صحنه را در ذهن کاربر می چیند. ما باید از طریق محتوا یک صحنه مشابه در ذهن تمامی کاربران بسازیم. حال خود کاربر با مشاهده محتوا می خواهد درباره آن هرجور که دوست دارد فکر کند، آنرا حس کند و برداشت شخصی خود را از آن داشته باشد. در دنیای تبلیغات بسیار مهم است که شما ساده و واضح سخن بگویید. البته از آنجاییکه در دنیای دیجیتال، شما امکان استفاده از محتوای چندرسانه ای مختلف را دارید و همچنین کاربران رغبت بیشتری نسبت به آن ها نشان می دهند، می توانید از آن طریق گفته های خود را به کاربران ارایه دهید.
شخصیت افسانه ای بسازید و کاربران را با خود همراه کنید
بسیاری از افسانه های معروف و دنباله دار جهانی ساده هستند و در آنها از شخصیت های قهرمانی استفاده شده است. تبلیغ کننده ها می توانند یک شخصیت قهرمانی برای برند شما بسازند و طی تبلیغات مختلف از آن استفاده کنند تا داستان سرایی موثرتری انجام دهند. افراد وقتی حس کنند خودشان می توانند پا به پای این قهرمان برجسته از برند و محصولات شما استفاده کنند، حس بهتری خواهند داشت و بازخورد بهتری نسبت به تبلیغات شما می دهند.
ساده بگیرید ، راحت باشید و کار را پیچیده نکنید
شاید چیز های زیادی داشته باشید که بخواهید آنها را در تبلیغات و داستان سرایی های خود بگویید. اما اغلب ساده ترین و موثرترین این موارد توجه افراد را به خود جلب می کند. هرچند همیشه انقدر ساده هم بنظر نمی آید اما ممکن است گاهی اوقات قبل از پیدا کردن یک رویکرد مستقیم، بارها و بارها از یک داستان مشابه استفاده کنید. با یک ویرایش ساده و استفاده از کلمات متقارن و متناسب، به راحتی می توانید در عرض چندین ثانیه توجه افراد را جلب نمایید.
سعی کنید با کاربران خود صمیمانه رفتار کنید
داستان سرایی در دیجیتال مارکتینگ نیاز به حس نزدیکی و صمیمی شدن با کاربران دارد.
هرچه نزدیک تر، شانس موفقیت بیشتر.
هرچه صمیمی تر، شانس تعامل با مشتری بیشتر.
البته محصول به محصول، متفاوت است. امکان دارد این روش تنها برای برخی از محصولات و خدمات نتیجه بخش باشد. یکی از راه های دیجیتال مارکتینگ برای نفوذ بیشتر بر کاربران، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ است. در اینفلوئنسر مارکتینگ، افراد نفوذگر و مشهور با برند شما همکاری می کنند. از اینفلوئنسرها خواسته می شود که محصولات، خدمات و در واقع برند شما را به کاربران خود معرفی کنند. اینفلوئنسرها با معرفی برند و محصولات، تصویر خوبی از برند شما در ذهن کاربران می سازند.
معنی و مفهوم بسازید تا وارد دنیای ذهنی کاربران شوید
وقتی می خواهید برند خود را توسعه دهید و داستان سرایی کنید، بسیار مهم است که ارتباط مناسبی با مخاطبان هدف خود برقرار کنید. پس در ابتدا باید چیزهایی را پیدا کنید که برای مخاطبان هدف، مهم است. باید داستان آن را به احساسی ترین شکل ممکن تعریف کنید. هم چنین باید بتوانید صحت داستان خود را به کاربران اثبات کنید. کاربران اگر به کسب و کار شما شک کنند، هیچ وقت از شما خرید نخواهند کرد. به همین دلیل است که تبلیغات در بستر اینستاگرام حس خوبی به کاربران می دهد. زیرا این تبلیغات به زندگی روزمره کاربران نزدیک تر است. محیط اینستاگرام یک محیط صمیمی بین کاربران مختلف است. پست های افراد با تصویر ترکیب می شوند و همین امر موجب تاثیرگذاری بیشتر تبلیغات و محتواها در بستر اینستاگرام می شود.
نتیجه مقاله داستان سرایی در بازاریابی
در اینجا می خواهیم داستان سرایی در قالب تبلیغات را پایان دهیم. اما چگونه؟ میتوانید داستان های سریالی بسازید و در هر تبلیغ یکی از این داستان ها را به کاربر انتقال دهید. هر کدام از این داستان ها پیام های مختص خود را انتقال می دهند. در کنار هم قرار دادن این تبلیغات، معرفی مناسبی از کسب و کار، خدمات و محصولات شما را به مشتری عرضه می کند. اما تبلیغات شما باید این حس را در کاربر ایجاد کند که برند شما روز به روز در حال پیشرفت است و حالا حالا ها این برند، ماندنی خواهد بود. به این ترتیب داستان سرایی باید از تماس اولیه کاربر با شما فراتر برود. باید تا جایی پیش برود که کاربر مشتاق خرید از شما شود. حتی داستان سرایی شما نباید فقط به یکبار خرید کردن مشتری بسنده کند.
داستان سرایی موثر در دیجیتال مارکتینگ نیاز به رعایت ظرافت خاصی دارد. شما باید پیام خود را به گوش کاربران برسانید و این را بدانید که کاربران انتخاب زیادی برای گوش کردن یا نکردن به پیام های تبلیغاتی شما دارند. برای همین است که تاکید ما برای این است که تبلیغات شما باید به موثرترین شکل ممکن باشد تا تصویر خوبی از برند شما در ذهن کاربر شکل بگیرد.
اگر در شبکه های اجتماعی به صورت گسترده و حرفه ای فعالیت می کنید، مدیریت کسب و کار دیگر کار سختی نیست، اگر در مدیر هاب ثبت نام کنید. همین حالا از طریق لینک زیر ثبت نام کنید و هفت روز استفاده رایگان هدیه بگیرید!