امروز می خواهیم رازهای مدیران محتوا را فاش کنیم.
حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که چرا بعضی از سایت ها بازدیدهای خوبی دارند؟ یا چطوری مطالب مفید و جذاب و در عین حال ساده، روان و قابل فهم را تهیه می کنند؟
تا به حال دنبال جواب سوال تان رفته اید؟
بگذارید از زاویه دیگری به قضیه نگاه کنیم …
یک نفر سایتی راه اندازی می کند و چند نفر تولیدکننده محتوا استخدام می کند، تا برای سایت او محتوا تولید کنند. کاربر هم وارد سایت می شود و از محصولات و خدمات صاحب سایت خرید می کند و والسلام!
واقعا اگر صفر تا ۱۰۰ سایت داشتن را این گونه تصور می کنید، بهتر است که اصلا کسب و کارتان را بر روی سایت قرار ندهید و به دنبال این طور کارها نروید!
در اینجا می خواهم به نکات خیلی مهم در مورد تولید محتوا اشاره کنم.
این مقاله را در گروه مدیریت کسب و کار دنبال کنید تا از هر رازی که در این زمینه وجود دارد آگاه شوید.
رازهای مدیران محتوا که این روزها از آن استفاده میکنند
استراتژی تولید محتوا – رازهای مدیران محتوا
برایتان یک مثال ساده می زنم تا معنی استراتژی را به خوبی متوجه شوید.
تولیدکننده پودر لباس شویی – عمده فروش پودر لباس شویی – مغازه دار پودر لباس شویی
هدف اصلی هر سه این ها فروش پودر است. این طور نیست؟ اما یکی تولید می کند و به صورت عمده می فروشد، دیگری تولیدات او را یکجا می خرد، آن ها را انبار می کند و به شکل کارتن می فروشد. و آخرین نفر هم پودرها را به صورت جزئی به مردم می فروشد.
بنابراین برای هر کدوم از این سه نوع فروشنده باید تولید محتوا خاصی را انجام داد. به زبان ساده تر باید بگوییم که استراتژی تولید محتوا برای این سه فروشنده کاملا متفاوت است.
حالا بیایید به کسب و کار شما عزیزان بپردازیم. استراتژی شما چیست؟ شما باید برای پیشبرد اهداف تان، یک استراتژی تولید محتوا مشخص داشته باشید و با توجه به آن به دنبال تولید محتوا با کیفیت بروید.
مثلا اگر می خواهید پاوربانک بفروشید، ابتدا چند سوال از خودتان بپرسید. – رازهای مدیران محتوا
۱ – بازار هدف من چه کسانی هستند؟ (کسانی که زیاد سفر می روند؟ یا عمده فروش ها؟)
۲ – چه قیمتی باید ارائه بدهم؟
۳ – چه مزیت هایی نسبت به سایر رقبا دارم؟
و …
وقتی که مشخص می کنید برای چه گروه افرادی می خواهید خدمات یا محصولی به فروش برسانید، طبق همان مورد هم باید استراتژی تولید محتوا را طراحی کنید.
مدیر محتوا
در این جا یا خودتان مدیر محتوا هستید یا این که فرد با تجربه ای را استخدام می کنید تا این کار را به نحو احسن انجام دهد.
بعد از انجام این مراحل، حالا نوبت به تولید محتوا می رسد. اما نکته ای وجود دارد که کمتر کسی به آن دقت می کند. من این فرآیند را به صورت تفکیک شده برایتان توضیح می دهم.
۱ – تولید محتوا ترجمه شده:
این نوع محتوا با استفاده از منابع خارجی مانند وب سایت ها، فیلم های آموزشی، کتاب های خارجی و… تولید می شود. دقت کنید که منظور از خارجی، هر زبانی به غیر از فارسی است. اگرچه الان مد شده که بیشتر از سایت های انگلیسی زبان استفاده می کنند، اما شما می توانید از سایت هایی با زبان های دیگر هم استفاده کنید، مانند سایت های روسی و فرانسوی زبان.
۲ – تولید محتوا از منابع داخلی:
در این روش می توانیم از کتاب ها، فیلم های آموزشی و یا وب سایت های داخلی به عنوان منبع استفاده کنیم. نام دیگر این نوع محتوا که در میان مردم رواج پیدا کرده، بازنویسی مطلب یا بازنویسی محتوا است.
۳ – تولید محتوا تالیفی:
در این روش نویسنده با استفاده از ذهن خلاق خود یا مطالعاتی که در آن زمینه دارد، اقدام به تولید محتوا می کند.
حالا وارد مرحله بعد می شویم. در این مرحله مدیر محتوا بر اساس استراتژی های تعیین شده برای تولید محتوا وارد عمل می شود. او مشخص می کند که متخصص تولید محتوا، چه تعداد مطلب با چه طول کلماتی تهیه کند تا آماده قرار گرفتن روی سایت شما شود.
اما در حالت معمول، ۹۹ درصد وبمستران سایت یا مدیران محتوا، مستقیما همان مطلب را روی سایت بارگزاری می کنند، و دقیقا مشکل کار همین جاست! چون در این مرحله یک متخصص از جا می افتد و آن شخص، ویراستار است.
ویراستاری محتوا
آیا می دانستید بزرگترین سایت های داخلی که رتبه آن ها زیر ۱۰۰۰ است، همگی از وجود یک متخصص ویراستاری در مجموعه خود استفاده می کنند؟! بله، درست است تعجب نکنید. چون ویراستار نقش حیاتی و فوق العاده مهمی در خوانایی و در عین حال جذابیت و زیبایی مطالب دارد.
پس اگر بخواهیم مانند سایت های طراز اول ایرانی عمل کنیم که در امر تولید محتوا پیشرو هستند، باید پس این که مطالب توسط تولید کننده محتوا آماده شد، آن ها را به یک ویراستار بسپاریم، تا تمام ایرادات متن از نشانه گذاری گرفته تا نارسایی مفهوم جملات را برطرف کند و مطالب کاملا درست، قابل فهم و جذاب را به ما تحویل دهد.
مدیریت کسب و کار اینترنتی با مدیر هاب
مدیر هاب را می شناسید؟ یک پلتفرم کامل برای مدیریت تمامی شبکه های اجتماعی شما با هر تعداد اکانت!
یعنی با مدیر هاب می توانید پست های خود را زمانبندی کنید، منتشر کنید و تحلیل و بازخورد آن ها را دریافت کنید.
مدیریت کسب و کارهای اینترنتی خود را با خیالی آسوده به مدیر هاب بسپارید.
برای ثبت نام کافیست به صفحه اول بروید و هفت روز استفاده رایگان بگیرید.