فروش در شبکه های اجتماعی
همان طور که می دانید شرایط فروش در شبکه های اجتماعی نسبت به یک دهه قبل کاملا تغییر کرده است.
نحوه معرفی شما در دنیای اینترنت می تواند با میزان کسب درآمد از این فضا هم تاثیر مستقیم داشته باشد و به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای بازاریابی مورد استفاده قرار گیرد.
برای آنکه بتوانید در دنیای امروز در سطح بالاتری کسب درآمد کنید، سایت اینترنتی اختصاصی یا صفحه شخصی در شبکه های اجتماعی مهم ترین رزومه برای شما محسوب می شود.
به عبارت دیگر این فضا را می توان راهی برای موفقیت در کسب و کار شما دانست.
به هر حال برای آنکه بتوانید از طریق حضور بهتر و فعال تر در شبکه های اجتماعی میانگین درآمدهای خود را افزایش دهید، باید اصول اصلی و اولیه را رعایت کنید.
دنیای فروشگاه های اینترنتی از طریق ترافیک معنا پیدا میکند؛ اما جذب مخاطب به سایت از طریق شبکه های اجتماعی به این سادگی ها هم نیست. دستیابی به موفقیت پایدار به یک استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی نیاز دارد.
هدفگذاری:
قبل از اینکه به اجرای راهکار ها فکر کنید باید معیار هایی برای موفقیت تعیین کنید؛ معیار هایی مشخص و قابل اندازه گیری، مثل:
- مقدار ترافیک ورودی که میخواهید از شبکه های اجتماعی دریافت کنید.
- تعداد دنبال کنندگان (follower) در هر شبکه اجتماعی
- نرخ تبدیل بازدید کننده به اقدام کننده (خریدار)
- نرخ تاثیر افزایش مخاطب به افزایش فروش
طبق گزارش هاباسپات، کمپانی های فروش آنلاین به طور میانگین ۶.۲ پست در هفته منتشر میکنند، حدود ۳۷۰ هزار دنبال کننده دارند و ۱۱.۴ تعامل (Interaction) به ازای هر پست ایجاد میکنند.
درک محتوای موردنیاز مشتری:
قبل از شروع فعالیت باید نیاز های مخاطبان و مشتریان را بدانید تا محتوایی تولیدی پاسخگوی نیاز آنها باشد. از مشتریان خود درباره اینکه میخواهند چه چیزی جدیدی یادبگیرند بپرسید و بازخورد آنها را رصد کنید.
تحلیل اطلاعات:
ابزار های تحلیلگر منبع غنی ای از اطلاعات درباره رفتار کاربران به شما میدهند. مثل اینکه از کجا به صفحه شما آمده اند، کدام دسته از پست ها بازدید بیشتری داشته است یا اینکه چه زمانی بازدید کننده ها با پست ها تعامل بیشتری داشتند. از این اطلاعات میتوانید به خوبی بهره ببرید مثلا اینکه در هر کدام از شبکه های اجتماعی در چه زمانی پست هایتان را منتشر کنید تا بهترین نتیجه (تعامل بیشتر) را در پی داشته باشد.
به یاد داشته باشید قبل از اینکه استراتژی شبکه های اجتماعی خود را تنظیم کنید سابقه عملکرد صفحه خود را بررسی کنید و بفهمید چه چیزهایی موثرتر بودند. آنها را با ابتکارات جدید ترکیب کنید و با تکرار این حلقه به بهترین راه حل های مخصوص خودتان دست پیدا کنید.
اشتراک گذاری، نه فروش:
اگرچه اغلب اوقات فرآیند خرید مشتری از شبکه های اجتماعی آغاز میشود، اما اکثر مردم برای خرید به شبکه های اجتماعی سر نمیزنند. بازاریابی شبکه های اجتماعی اول یعنی ساختن روابط و در آینده شاید فروختن. این یعنی شما باید روی اشتراک گذاری اطلاعات مفید تمرکز کنید و قبل از فروش سعی در جلب اعتماد مخاطبان داشته باشید.
در دنیای B2B، تصمیم گیران قبل از صحبت با نماینده های فروش بطور متوسط با ۵ محتوا در شبکه های اجتماعی تعامل میکنند.
بررسی عملکرد:
هنگامی که در حال طراحی استراتژی شبکه های اجتماعی خود هستید، مشخص کنید که چطور عملکرد را پیگیری خواهید کرد و چگونه تغییرات لازم را اعمال میکنید؛ مثل ساخت گزارش ها، بهبود برنامه ریزی و … . ترند ها تغییر میکنند و استراتژی شما هم باید با اتفاقات جدید بروز شود.
در این مقاله هشت روش اصلی برای افزایش فروش در شبکه های اجتماعی را با شما در میان میگذاریم:
با مدیر هاب همراه باشید.
۱- افزایش بازدید
اگر مشتریان از شما راضی باشند، افراد بیشتری را به محصولات و خدمات شما معرفی میکنند.
این نظریه از ابتدا به همین صورت تعریف شده بود که مشتریان خوشحال می توانند موجب افزایش تعداد مخاطبین خوشحال شوند. کسب وکارها و برندهای معروف و بزرگ همیشه با این روش مهم موفق شدند فروش بیشتری در محصولات خود داشته باشند.
زمانی که کاربران در دنیای اینترنت اخباری را از شما دریافت می کنند، در همین فضا تحقیقات ابتدایی را برای شناسایی و محصولات و خدمات شما انجام می دهند.
بنابراین بهتر است مطمئن شوید کاربران هر چه در دنیای اینترنت می بییند دوست میدارند.
بازخوردهایی که دریافت میکنید هم این مسئله را ثابت می کند.
به هر حال اگر محصولات وخدمات شما در دنیای مجازی و اینترنت از طرف مشتریان مورد بازدید و نقد قرار نگیرند، مطمئن شوید پس از گذشت مدتی محبوبیت خود را از دست خواهید داد.
حتی این امکان وجود دارد که از طریق شبکه های اجتماعی فرم های درخواست را به مشتریان و کاربرانتان ارسال کنید و از آنها بخواهید محصولات شما را بررسی کنند و نظر بدهند.
این نکته را به یاد داشته باشید که مردم دوست دارند بخشی از داستان موفقیت شما باشند.
۲- دسترسی بیشتر به مشتریان
بازار هدف شما در دنیای مجازی یا اجتماعی بسیار اهمیت دارد و مشتریان شما در گروه های مختلف طبقه بندی می شوند.
برای آن که بتوانید هر یک از این مخاطبان را در اختیار بگیرید باید به صورت جداگانه به نیاز آنها پاسخ دهید.
این که قرار باشد شما به عنوان یک شرکت واحد فقط یک گروه از مشتریان را بازار هدف خود بدانید، به موفقیت زیادی دست پیدا نمیکنید.
برای این کار بهتر است محصولات را به اشکال مختلف معرفی کنید و از شبکه اجتماعی کمک بگیرید تا به مشتریان بیشتری دست پیدا کنید.
باید به خوبی بدانید چه نکته ای باعث می شود مشتریان شما نظرهای خود را به اشتراک بگذارند و در این راستا باید از مزایای خود حداکثر استفاده را ببرید تا آنها را ترغیب کنید.
کسب وکارهای بزرگ ترجیح می دهند مشتریان را به دوستان نزدیک خود تبدیل کنند و از آنها کمک بگیرند.
برای این کار می توانید با طرح های تحقیقی مخاطبان و مشتریان خود را روی شبکه های اجتماعی ترغیب کنید تا همکاری بیشتری داشته باشند.
در نگاه وسیع تر، چشم انداز درست شما می تواند هواداران جهانی را گرد هم بیاورد.
۳- تبدیل نظرهای منفی به مثبت
بخشی از تمایل داشتن یا بی تمایلی کاربران برای حضور در شبکه اجتماعی به این موضوع مربوط می شود که شما چطور خود را در این فضا معرفی کرده باشید.
نگاه منفی مشتریان به شما بهترین دلیلی است که به واسطه آن می توانید شبکه اجتماعی را در اولویت کارهای خود انجام دهید.
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که همه مخاطبان در مورد شما صحبت می کنند و اگر به این نتیجه برسند که صدای آنها به گوش شما نمی رسد و تغییری حاصل نمی شود، قطعا عکس العمل نشان می دهند و سراغ برندهای مشابه می روند.
نکته مهم و کلیدی این است که نظرهای منفی را کنار نگذارید و به تک تک آنها توجه کنید.
اگر به همین نظرهای منفی پاسخ دهید، بازخورد مثبتی را دریافت خواهید کرد.
بر این اساس توصیه می شود که اگر می خواهید از دنیای شبکه های اجتماعی درآمد بیشتری بدست بیاورید، بهتر است نظرهای منفی را جدی تر بگیرید و از این طریق کیفیت محصول و رضایت مشتری را بالا ببرید.
با این فرآیند می توانید تمام نارضایتی ها در مشتریان خود را به رضایت تبدیل کنید.
۴- ایجاد هواداران واقعی
هر کسب و کاری باید گروهی از هواداران واقعی را در اختیار داشته باشد و محصولات خود را از این طریق به دیگران معرفی کند.
کسب وکار شما هر محصولی را که روانه بازار می کند، در مرحله اول گروهی از افراد را جذب می کند ولی باید این مخاطبان و مشتریان را دائمی کرد و بطوریکه وفادار شوند و محصول شما را برای دیگران تبلیغ کنند.
اصلا نباید نگران این موضوع باشید که هواداران شما ازچه قشری با محصول شما سازگاری پیدا کرده اند.
مهم این است که آنها را به هواداران پرقدرت و وفادار تبدیل کنید تا به صورت صوتی و تصویری، در همه جا یک تریبون تبلیغاتی برای محصولات شما باشند.
درواقع این قانون به اثبات رسیده که هواداران واقعی می توانند هواداران واقعی بیشتری را برای یک کسب وکار به همراه بیاورند.
فضای اینترنت پرقدرت ترین ابزار برای شما محسوب می شود تا بتوانید این هواداران را تحت پوشش قرار دهید.
زمانی که می خواهید یک محصول را برای نخستین بار وارد بازار کنید، در مرحله اول که به صورت آزمایشی محصول عرضه می شود بهتر از هر زمان دیگری می توانید هوادار و مخاطب را جذب کنید.
۵- تشویق و ترغیب مشتریان برای توجه بیشتر به شما
معجزه در بازاریابی زمانی صورت می گیرد که مشتریان شما نسبت به فعالیتی که انجام میدهید واکنش نشان دهند و برای آنکه محصولی را از شما خریداری کنند، تحقیق میکنند.
متاسفانه باید این مسئله را باور کنید که هیچ یک از مشتریان منتظرنیستند محصولی در شرکت شما تولید شود تا آن را خریداری کنند.
برای آنکه بتوانید افراد زیادی را ترغیب کنید تا توجه بیشتری به شما داشته باشند، هیچ ابزاری بهتر از شبکه اجتماعی اثرگذار نیست.
حتما لازم نیست مشتریان نسبت به خریدی که قرار است توسط انها انجام شود واکنش سریع نشان دهند ولی بهتر است با هدف گیری درست و برنامه ریزی شده آنها را ترغیب کنید به مرور زمان به یکی از مشتریان دائمی و ثابت شما تبدیل شوند.
۶- تبدیل شدن به نقطه گفتگو
شما میتونید یک فرصت طلایی برای برند یا محصول خود ایجاد کنید که به یک نقطه گفتگو تبدیل شوید.
نقطه گفتگو یعنی اینکه مشتری بتواند به راحتی در مورد برند یا محصول شما صحبت کند و صدای خود را به گوش شما برساند. دقت کنید مخاطب فقط زمانی در این باره صحبت می کند که موضوع برای او جذابیت داشته باشد و بر این اساس اگر در شبکه های اجتماعی هدف گیری صحیح انجام دهید به خوبی می توانید انگیزه لازم را برای جذب مخاطبان و درگیر کردن آنها با گفتگوهای مستقیم فراهم آورید.
برندهای بزرگ معمولا سعی می کنند در دنیای اینترنت و شبکه های اجتماعی طوری عمل کنند که در فضای آفلاین هم به نیاز کاربران پاسخ دهند.
هواداران شما معمولا به بازار هدف توجه ویژه دارند؛ زیرا همین بازار هدف نیاز آنها را پاسخ می دهد و بهتر است که در انتخاب بازار هدف خود روی شبکه های اجتماعی توجه کامل داشته باشید.
۷- یک موقعیت ثابت برای برند شکل بدین
آنچه به همه کسب و کارها توصیه می شود این است که برای برند خود در شبکه های اجتماعی یک حالت یا وضعیت ثابت در نظر بگیرند تا کاربر بهتر بتواند با شما ارتباط برقرار کند.
همه برندهای موفق در شبکه های اجتماعی بازار هدف مشخص دارند که یا معرفی طرح تحقیقی یا محصول جدید و یا سالگرد تاسیس کسب وکار شما میتواند باشد.
در همه شرایط بهتر است کاربر شما در شبکه های اجتماعی یک وضعیت ثابت را برای این برند پیش بینی کند.
۸- توجه به الگوریتمها
مهم نیست که پلتفرم اصلی خود را گوگل، فیس بوک یا آمازون انتخاب کرده اید .
تعامل شما با کاربران در شبکه اجتماعی از مهم ترین وظایف شما محسوب می شود و این امکان را فراهم می کند در الگوریتم هایی که متناسب با شرایط کاری خود در اختیار می گیرید، بهبود وضعیت را کاملا احساس کنید.
الگوریتم های در حال تحول مهم ترین هدفی محسوب می شوند که یک کسب وکار آنها را دنبال می کند.
این مسئله در دنیای تبلیغات ارزش بسیار زیادی دارد و به شما امکان می دهد تا فروش و درآمد بالاتری کسب کنید.
اگر بتوانید به درستی از شبکه های اجتماعی استفاده کنید، بی تردید پس از گذشت مدت کوتاهی می توانید تفاوت در تغییر الگوریتم ها را ببینید.
این یکی از آسان ترین فرآیندها برای افزایش فروش در شبکه های اجتماعی محسوب می شود و اگر قصد دارید در فاصله زمانی کوتاه به پول بیشتری برسید، حتماً روی این مسئله تمرکز کنید.
در مجموع میتوان گفت پیش از آنکه بررسیهای خود را آغاز کنید تا متوجه شوید کسبوکارهای بزرگ در شبکههای اجتماعی چگونه عمل کرده اند تا به درآمد زیاد رسیدهاند، اگر این هشت روش را به درستی انجام دهید، موفقیت شما حتمی خواهد بود.
اگر نظر دیگری هم در این زمینه دارید آن را برایمان کامنت کنید.
خدمات مدیر هاب: