اگر بدانید مدیریت صحیح شبکه های اجتماعی چقدر می تواند برای ارتقای کسب و کار و برندینگ شما مفید باشد، این مقاله را از دست نمی دهید.
افراد امروزه بیشتر وقت خود را صرف جستجو در شبکه های اجتماعی، با هدف یافتن محتوای موردنیاز خود و یا سرگرمی می کنند.
این بدین معناست که اگر بخواهند کالایی را خریداری کنند، به صفحه فروشگاهی آن کالا روی “اینستاگرام” و یا کانال های فروشگاهی موجود در “تلگرام” مراجعه کرده، کالای موردنظر خود را با دیگر کالاهای مشابه مقایسه کرده و سرانجام کالای موردنظر خود را بدون اتلاف وقت در ترافیک و بینیاز از جستجو در بازار، تهیه می کنند که این سهولت در انجام کارهای روزانه را مدیون تکنولوژی و دنیای دیجیتال هستیم.
روشن است که پس از گذشت مدتی تعداد این پایگاه های اطلاعاتی، فروشگاهی، سرگرمی و… در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رو به افزایش می رود و طبیعتاً رقابت در میان مدیران این پایگاه ها هم چندین برابر خواهد شد.
با مدیر هاب همراه باشید.
سؤالاتی نظیر سؤالات زیر می تواند ذهن هر خواننده ای را به خود درگیر کند:
- چه عواملی می تواند یک مدیر شبکه های اجتماعی را پیروز این چالش کند؟
- چه عواملی می تواند یک پایگاه موجود در شبکه های اجتماعی را نسبت به دیگر رقبای خود منحصربفرد کند؟
- چگونگی مدیریت شبکه های اجتماعی چه نقشی را در این رقابت ایفا می کند؟
در ادامه این مقاله سعی داریم تا پاسخ هایی را برای این سؤالات بیان کنیم و در رابطه با آن ها توضیحاتی را ارائه دهیم.
فرض کنید شما قصد دارید کالایی را به واسطه یک شبکه اجتماعی خریداری کنید و یا به دنبال اطلاعات موردنیاز خود هستید.
آیا نحوه برخورد مسئول یا مدیر آن پایگاه اطلاعاتی یا فروشگاهی، بر تصمیم شما تأثیر خواهد داشت؟ آیا نحوه طبقهبندی اطلاعات و یا دستهبندی کالای موردنظر، نظر شما را به خود جلب می کند؟ آیا زمان در پاسخگویی به شما در چرخه تصمیم گیریتان تأثیر دارد؟ آیا توضیحات و Caption محصولات و خدمات در این پایگاهها، برای شما مهم است؟ پس از اندکی تأمل پاسخ این سؤالات را با “بله” بیان خواهید کرد.
پس مدیریت کسب و کار اینترنتی و شبکه های اجتماعی به صورت پویا و فعال می تواند یکی از اصلی ترین عوامل کسب موفقیت در زمینه توسعه فعالیت تجاری شما در یک شبکه اجتماعی باشد.
اگر شما قصد راهاندازی یک صفحه و یا کانال با مضمون فروشگاهی، علمی، سرگرمی و… دارید، باید کار خود را با مدیریت پویا، برنامه ریزی دقیق و استراتژی شبکه های اجتماعی آغاز کنید.
چه چیز کسب و کار در فضای مجازی را رونق می بخشد؟
شاید راهاندازی یک صفحه با محتوای فروشگاهی، سرگرمی، تجاری و… کار مشکلی نباشد و هر فردی بتواند برای خود یک پایگاه راهاندازی کرده و به راحتی شروع به فعالیت کند، اما امکان دارد تمام این پایگاهها نتوانند در آینده کاری خود با موفقیتی چشمگیر روبهرو شوند.
عاملی که می تواند شما را در بین رقبای خود منحصربفرد و پر مخاطب سازد، برنامه ریزی و ایجاد استراتژی برای مدیریت کسب و کار اینترنتی و شبکه های اجتماعی موردنظر شما می باشد.
اگر شما قصد راهاندازی یک صفحه و یا کانال با مضمون فروشگاهی، علمی، سرگرمی و… در یک شبکه اجتماعی را دارید، باید کار خود را با مدیریت پویا، برنامه ریزی دقیق و استراتژی شبکه های اجتماعی آغاز کنید تا بتوانید در میان دیگر پایگاهها و رقبای خود حرفی برای گفتن داشته باشید.
در ادامه راهنمایی ها و آموزش های لازم که برای طراحی یک استراتژی قدرتمند برای مدیریت شبکه های اجتماعی به آنها نیاز دارید را نام برده و مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۵ قدم اساسی برای ایجاد استراتژی قدرتمند و مدیریت صحیح شبکه های اجتماعی
۱) پس از ایجاد پایگاه موردنظر اهداف خود را مشخص کنید.
توجه داشته باشید مشخص کردن اهداف در ابتدای کار می تواند گام بلندی در راستای موفقیت در مدیریت شبکه های اجتماعی باشد. پس نیازها و اهداف را تعیین کرده و در رابطه با چگونگی تحقق این اهداف تصمیمات اولیه مثل نام پایگاه، زمینه فعالیت آن و دیگر موارد را إتخاذ کنید.
نکته قابل توجه دیگر این است که اهداف خود را تا جای ممکن محدود کنید؛ زیرا در نظر گرفتن چند هدف متفاوت، تمرکز حواس را از شما سلب خواهد کرد و در آخر هیچ یک از اهداف موردنظر محقق نمی شوند. توصیه ما به شما در نظر گرفتن دو هدف اصلی و دو هدف فرعی مرتبط با اهداف اصلی است.
۲) شناسایی اعضای فعال و طرفداران اطلاعات شما و یا مشتریان ایدهآل
در بسیاری از پایگاه های بوجود آمده مشاهده شده است که پس از مدتی، فعالیت مدیریت شبکه های اجتماعی در صفحه های اطلاعاتی و سرگرمی کاهش یافته و در صفحه های فروشگاهی و تجاری به سبب کاهش متقاضیان دچار زیاندهی می شوند که یکی از دلایل عمده آن می تواند نداشتن شناخت از نیازهای متقاضیان و مشتریان باشد.
شناختی دقیق از مخاطبان و مشتریان و همچنین نیازهای آن ها سبب می شود که بتوانید مطالب پر طرفدار، اطلاعات کارآمد و محصولات موردنیاز مخاطبان را با توجه به زمان و مکان زندگی آن ها برایشان فراهم کنید که این امر موجب افزایش بازدید و در نهایت موجب سوددهی بالاتر و پیشرفت چشمگیر می شود.
۳) انتخاب شبکه اجتماعی کارآمد، مناسب با اهداف فعالیت
بسیاری از مدیران صفحهها در شبکه های اجتماعی، بدون تحقیق و یافتن شبکه اجتماعی مناسب با اهدافشان سعی دارند در انواع این شبکه ها فعالیت کرده و فعالیت خود را به صورت مستمر پیش بگیرند. در حالی که می توانند با بررسی نیاز مخاطبان در هر یک از شبکه های اجتماعی، بدون تلف کردن وقت و هزینه خود، تمام انرژی خود را در فضایی مناسب سرمایهگذاری کنند و شاهد پیشرفت روز افزون خود باشند.
در ابتدا باید دریافت، در حال حاضر که شما در حال فعالیت هستید کدامیک از شبکه های اجتماعی از طرفداران بیشتری برخوردار است و افراد بیشتر وقت خود را در فضای مجازی روی کدام یک از شبکه های اجتماعی می گذرانند. پیدا کردن پاسخ برای این سؤال می تواند برای شما در جهت یافتن فضای مناسب برای فعالیت امری مثبت باشد.
۴) طراحی تاکتیک و استراتژی برای ایجاد محتوای موردنظر
می دانیم که محتوا و شبکه های اجتماعی دو نام جدا نشدنی از یکدیگر هستند.
در صورت عدم وجود محتوا، شبکه اجتماعی بیمعنا شده و در صورت نبود شبکه اجتماعی، هیچکس از محتوای تولیدی توسط شما در زمینه اطلاعات، اخبار، سرگرمی، تجاری و… مطلع نمی شود. با توجه به این نکته، مدیریتی می تواند موفقیت تیم خود را شاهد باشد که این دو را در کنار هم به بهترین حالت پیش ببرد.
در زمینه تولید محتوا سه فاکتور اصلی وجود دارد که در صورت توجه به آن ها، می تواند محتوایی تأثیرگذار را برای مخاطبان ارائه دهید. این سه فاکتور عبارتند از:
- نوع محتوا و تناسب آن با زمینه فعالیت
- زمان ارسال هر محتوا در شبانه روز
- بررسی بازخورد هر محتوا
از دیگر نکات قابل توجه در رابطه با تولید محتوای شبکه های اجتماعی، می توان به نوع محتوا اشاره کرد. برخی پایگاه های خبری، محتوای خود را در قالب متنی ساده و در برخی اوقات همراه با لینک صفحه مربوط به منبع خبر، در صفحه خود منتشر می کنند. اما در دستور کار قرار دادن این روش برای یک پایگاه سرگرمی، نمی تواند بازخورد قابل قبولی داشته باشد.
در پایگاه های سرگرمی معمولاً محتوا در قالب متن، تصاویر، ویدئو و تصاویر متحرک ظاهر می شوند. در پایگاه های تجاری توضیحات در رابطه با خدمات قابل ارائه در قالب متن و تصاویر مربوط و در زمینه فروشگاهی توضیحات جامع در رابطه با محصولات و تصاویری از کالا مشاهده می شوند.
۵) ایجاد یک تیم و تقسیم وظایف تخصصی میان اعضای تیم
مدیریت شبکه های اجتماعی امری حساس است و به فعالیت مستمر نیازمند است.
پس از گذشت مدتی مخاطبان صفحه شما افزایش پیدا کرده و یا به تعداد خریداران و مشتریان شما افزوده شده است.
در این زمان مدیریت به تنهایی نمی تواند نیاز مخاطبان را با بالا ترین کیفیت برطرف کند و نیاز به همکاری را حس می کند.
حال باید برای اداره پایگاه خود تیمی خبره را تشکیل دهید و هر یک از وظایف را به صورت اختصاصی به هر یک از اعضای تیم محول کنید.
وظایفی مثل تولید محتوا، بررسی و جستجو در منابع خبری معتبر، جستجو در موتورهای جستجوگر، تهیه تصاویر، تهیه ویدیوهای مرتبط و… را می توان از اساسی ترین وظایف تیم مدیریت شبکه اجتماعی نام برد.
این امر موجب تمرکز هر یک از اعضای تیم به وظایف اختصاصی خود می شود و پایگاه شما در مسیر پیشرف روز افزون قرار می گیرد.
انتخاب رسانه اجتماعی مناسب برای مدیریت صحیح شبکه های اجتماعی
آنچه که موجب رونق تجارت در هر سازمانی می شود، افزایش مشتریان بالقوه برای آن مجموعه می باشد. دستیابی سریع و موثر به مخاطبان هدف و معرفی برند موردنظر به آن ها، نیاز به فرآیندهای بازاریابی گسترده ای دارد.
فعالیت در رسانه های اجتماعی یکی از بهترین روش هایی است که می توانید برای جذب مخاطبان و مشتریان از آن استفاده کنید. اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر و …، از جمله رسانه های بزرگ اجتماعی هستند که در امر بازاریابی نوین بسیار پرکاربرد هستند.
شما به عنوان کاربر یا شخصی که مدیریت کسب و کار اینترنتی و شبکه های اجتماعی را برعهده دارد، قطعا با این کانال های ارتباطی، آشنایی دارید. اما تشخیص اینکه کدام یک از شبکه های اجتماعی برای کسب و کار ما مناسب هستند، کار ساده ای نیست.
مدیران شبکه های اجتماعی برای داشتن انتخاب هوشمندانه و صحیح در راستای به کارگیری هر کدام از رسانه های اجتماعی، باید با انواع بازاریابی آشنا باشند.
امروزه در تمام جهان انواع مختلفی از بازاریابی اینترنتی مورداستفاده قرار می گیرد که بسیار متفاوت و متمایز از یکدیگر هستند. بازاریابی فردی، بازاریابی چابک، بازاریابی B2B، بازاریابی B2C و صدها نوع دیگر از بازاریابی وجود دارند که هر کدام برای هدفی خاص، تعریف شدهاند. شخصی که در مدیریت شبکه های اجتماعی از تسلط کافی برخوردار باشد به خوبی مید اند که کدام رسانه برای کدام نوع از بازاریابی، نافع می باشد.
برای مثال، اینستاگرام، فیسبوک، اسنپچت و پینترست در مقایسه با لینکدین که برای B2B مناسب تر است، برای شرکت هایی که B2C هستند مناسب می باشند. در ادامه این بخش به معرفی کلی هر یک از شبکه های اجتماعی می پردازیم.
فیسبوک، غول شبکه های اجتماعی
این شبکه اجتماعی با بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال در ماه، محل مناسبی برای ارتباط با دوستان، تجارت و بیزینس می باشد. اگر به دنبال کسب و کاری با جامعه هدف بزرگ و حتی جهانی می باشید، فیسبوک بهترین گزینه برای شما می باشد.
در مدیریت شبکه های اجتماعی استفاده از این رسانه سودمند، با هدف انتشار لینک صورت می گیرد. شما می توانید در فیسبوک یک صفحه تجاری درست کرده و تمام مطالب مرتبط با حوزه کاری خودتان را با لینک منبع به اشتراک بگذارید.
سرویس میکروبلاگینگ توییتر
در بحث مدیریت شبکه های اجتماعی از توییتر جهت شرکت در بحث های روز صنعت استفاده می شود. با استفاده از این رسانه محبوب می توانید مطالب، عکسها و فیلم های جذاب در زمینه کسب و کارتان را در معرض دید میلیونها کاربر قرار دهید.
توییتر با بیش از ۳۰ میلیون کاربر فعال در سرتاسر جهان برای انتشار اخبار و پیگیری ترندها بسیار کاربردی می باشد. یکی از ویژگی های منحصربفرد این کانال اجتماعی، میکروبلاگ بودن آن است. این یعنی محدود بودن توییتر به تایپ تنها ۲۸۰ کاراکتر. انتخاب اندازه پیام به شکل هدفمند در این رسانه باعث می شود تا از نشر محتوای غیر جذاب در آن جلوگیری شود.
شبکه اجتماعی محبوب اینستاگرام
کسانی که مدیریت شبکه های اجتماعی را انجام می دهند از این رسانه برای کسب و کارهایی که نیازمند تولید محتواهای بصری زیاد و متنوع می باشند، استفاده می کنند.
این رسانه اجتماعی تصویر محور در بین نسل های جوان از سنین ۱۲ تا ۳۵ سال بسیار موردتوجه واقع شده است. همچنین آمارها نشان می دهد که زنان در اینستاگرام نسبت به مردان فعالیت بیشتری دارند. به همین جهت بهرهگیری از این رسانه پرطرفدار در زمینه مد و فشن، مشاغل خانگی، هنر و صنایع مبتنی بر هنرهای بصری، بسیار کارآمد می باشد.
یوتیوب و آپارات، معروف ترین وبگاه های بارگذاری ویدئو
در مدیریت شبکه های اجتماعی از دو سرویس محبوب آپارات و یوتیوب برای انتشار محتواهای ویدئویی بلند استفاده می شود. اگر به دنبال راهی جدید و متفاوت برای معرفی برند خود می باشید می توانید از خدمات ویژه این دو رسانه کاربردی بهرهمند گردید.
شما توسط بارگذاری وبینارهای جذاب در این شبکه ها قادر به بازاریابی برای کسب و کار خودتان با کم ترین هزینه و بیشترین اثرگذاری می باشید. این روش جذاب و پویا برای انتقال اطلاعات به مخاطبانی که از لحاظ جغرافیایی در مناطق مختلف پراکنده هستند، اثر بخشی بالایی خواهد داشت. دیده شدن توسط طیف گسترده از مخاطبان، شانس شما برای پیشرفت و بهتر شناخته شدن را افزایش می دهد.
لینکدین، شبکه ای اجتماعی براساس روابط تجاری
اگر شما هم مدیریت شبکه های اجتماعی را برعهده دارید، حتما می دانید که این رسانه اجتماعی تجاری برای بازاریابی یک شرکت در بین سایر شرکتها (B2B)، بهترین انتخاب می باشد. با استفاده از این سرویس شگفتانگیز می توانید با افراد مختلف براساس نوع تجارت، صنعت و یا عنوان شغلیشان ارتباط برقرار کنید.
همچنین می توانید محتوا های موردنظرتان را با آن ها به اشتراک بگذارید. در بخش article لینکدین مقالاتی برای آموزش و معرفی محصولات و خدمات خودتان ایجاد کنید و به سایتتان لینک دهید. این کار روی سئو و بازخورد یک کسب و کار، فوقالعاده تاثیرگذار است.
پینترست، مناسب برای ساخت اکانت های تجاری
این رسانه اجتماعی هم مبتنی بر تصویر و ویدئو است که در حال حاضر بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر دارد. با استفاده از این سرویس کاربردی می توانید از محصولات خود عکس و فیلم تهیه کنید و آن ها را پین کنید.
سپس لینک تصویر را به صفحه خرید محصول در سایت خود ارتباط دهید. به این ترتیب کاربران می توانند در صورت تمایل روی تصویر موردنظر کلیک کرده و به صفحه اصلی وب سایت شما جهت مشاهده دیگر مشخصات و قیمت محصول، وارد شوند. البته پینترست برای آن دسته از مشاغلی که سایت تخصصی ندارند هم چاره ای اندیشیده است.
امکان خرید مستقیم با استفاده از دکمه Buy به صاحبان کسب و کارهای کوچک اجازه ورود به بازار آنلاین را می دهد. همچنین اگر می خواهید با مدیریت شبکه های اجتماعی به طرز صحیح، موجب جذب ترافیک و بهبود سئوی سایت شوید، پینترست گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.
به عنوان شخصی که مدیریت شبکه های اجتماعی را برعهده دارد، در نظر داشته باشید که اکثر کاربران Pinterest زنانی بین ۲۵ تا ۵۰ سال هستند. از این رو با فعالیت در این شبکه می توان روی مواردی همچون آشپزی یا مد، ساخت مصنوعات خانگی، بدنسازی، طراحی دکوراسیون و موارد مشابه تمرکز کرد.
حرف آخر مدیر هاب برای مدیریت صحیح شبکه های اجتماعی
امیدواریم با بکارگیری پیشنهادات و راهنمایی های ذکر شده در این مقاله، بتوانید ایتدا یک استراتژی مناسب برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود تدوین کنید و براساس شناسایی نیاز مخاطبانتان، محتوایی منحصربهفرد برای رضایتمندی و خوشحالی آنان تولید کنید و پایگاه موردنظر خود را با مدیریت پویا و مستمر توسعه داده و موفقیت خود را تضمین کنید.
همه شبکه های اجتماعی را با هم تحلیل و مدیریت کنید
ابزاری ساده برای بروزرسانی، آنالیز و مدیریت همه شبکه های اجتماعی به صورت همزمان و با امکانات ویژه
همین حالا در مدیر هاب ثبت نام کنید و هفت روز استفاده رایگان هدیه بگیرید!