در این مقاله قصد داریم شما رو از نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کار آنلاین آگاه کنیم، با مدیر هاب همراه باشین.
یکی از امکاناتی که بیشتر شبکه های مجازی در اختیار شما قرار می دن امکان ساخت صفحه اختصاصی برای سایت و یا شرکته. توجه داشته باشین که صفحه ای که در شبکه اجتماعی می سازین از نظر گوگل یک صفحه هم موضوع با شما و هر لینک از اون به سایت شما به معنی افزایش ارزش سایت شما از نظر گوگل خواهد بود.
بعضی از این شبکه های اجتماعی بهترین مکانی هستن که می تونین مطالبتون رو در آنجا بذارین و رشد اون ها رو تماشا کنین.
کاربری که پروفایل تون رو در این شبکه ها هر روز چک می کنه، قطعا به دنبال مطالب جذاب و جالب در موضوع مورد علاقه خود می گرده. اگه مطلب شما خیلی جذاب باشه بی اختیار دکمه اشتراک گذاری رو می زنه و با دوستان خود به اشتراک می ذاره و این یعنی مطلب شما در صفحه اصلی چند کاربر دیگه هم قرار خواهد گرفت.
مطلب شما مثل یک ویروس منتشر می شه و بازدید کنندگان جدیدی به سایت شما میان و قطعا کاربرانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنن خیلی با ارزش تر از یک کاربر معمولی هست که مطالب شما رو می خونه چون بیشتر اون ها به دنبال کپی کردن مطالب شما نیستن. اون ها می تونن اطلاعات شما رو با دیگران به اشتراک بذارن و اگه مطلبتون واقعا جذاب باشه برای شما تبلیغات به شیوه ویروسی انجام می گیره.
بهتره همینجا به این نکته هم اشاره کنیم که ما برای آموزش ردیت، پینترست، توییتر و … خیلی از شبکه های اجتماعی دیگه مقالات مفیدی در قسما=ت وبلاگ داریم که با مراجعه به اون ها می تونین موفق و موثر عمل کنین.
نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کار آنلاین
کاهش هزینه ها
یکی دیگه از مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها کاهش هزینه های بازاریابیه در شبکه های اجتماعی از بودجه های سنگین تبلیغاتی و برنینگ از طریق رسانه های جمعی و چاپی خبری نخواهد بود.
شناسایی واکنش و نیاز مخاطبان
استفاده از شبکه های اجتماعی این امکان رو برای کسب و کار آنلاین و غیر آنلاین فراهم می کنه که بتونن به اطلاعات ارزشمندی از مخاطبان و بازدید کنندگان خود دست یافته و اونها رو آنالیز و بررسی کنن. به عنوان مثال می شه فهمید که مخاطب چه علاقه مندی های داشته و یا نظر و دیدگاهش نسبت به محصولات و برند شما چگونه بوده در نهایت با جمع آوری اطلاعات و بررسی اونها می شه دید مناسبی نسبت به مخاطبان خود بدست آورد و از نتایج اون در تصمیم گیری های مهم کسب و کار استفاده کرد.
گوشی های هوشمند و نقش اون ها در گسترش شبکه های اجتماعی
از ۲٫۸ میلیارد مخاطب و کاربر فعال در شبکه های اجتماعی، نزدیک به ۲٫۵ میلیارد نفر از تلفن های همراه هوشمند استفاده می کنن. گسترش روز افزون گوشی های هوشمند و قیمت مقرونبهصرفه و مناسب اون ها سبب افزایش دسترسی به شبکه های اجتماعی شده علاوه براین بیشتر شبکه ها صرفاً برای سیستمعامل گوشی های هوشمند ارائه می شن یا بیشتر قابلیت ها و ویژگی های اون ها تنها در نسخه های تلفنی در دسترس هستن. با این تفاصیر تبلیغ در چنین فضایی سبب رشد سریع برند و افزایش وفاداری مشتریان و متقاضیان می شه.
افزون بر تمام نکات بالا، شبکه های اجتماعی به دلیل جذب بالا، در بهبود رتبه وبسایتهای اینترنتی هم بسیار مؤثرن. زیرا که یکی از روش های سریع برای افزایش رتبه وب سایت ها، دریافت بک لینک ( تحت عنوان لینک هایی هستن که هر صفحه در وب، به وب سایت و یا یک صفحه مخصوص فرستاده شه. بک لینک می تونه از یک وب سایت باشه و یا یک دایرکتوری ) از شبکه های اجتماعیه
استراتژی های بازار یابی الکترونیک از طریق شبکه های اجتماعی
برای درگیری رسانه اجتماعی به عنوان ابزاری در بازاریابی الکترونیک دو استراتژی وجود داره:
روش منفعل:
در این روش شبکه های اجتماعی به عنوان منبعی مفید برای اطلاعات بازار و صدای مصرف کننه ها تلقی می شه. بلاگ ها، تالار های گفتگو و گروه ها بستری برای اشتراک گذاری نظرات و پیشنهاد ها درباره برند ها، محصولات و خدمات مختلف می شن و تولید کننه ها می تونن صدای مصرف کننه ها و مشتری ها رو بشنوند و نظرات رو بر محصولات و یا خدمات خود اعمال کنن.
روش فعال:
گوشی های هوشمند به عضو جدایی ناپذیر خانواده ها تبدیل شدن و بیشتر مردم بیشتر اطلاعات شون رو از طریق همین گوشی ها به دست می آورن. همین موضوع باعث شده شبکه های اجتماعی ابزاری شه برای روابط عمومی و بازاریابی مستقیم بین تولید کننه و مصرف کننه که بسیار مورد توجه هر دو قشر قرار گرفته.
شبکه های اجتماعی در توسعه کسب و کارها چگونه عمل می کنن؟
یکی از امکاناتی که بیشتر شبکه های مجازی در اختیار شما قرار می دن امکان ساخت صفحه اختصاصی برای سایت و یا شرکت خوده. توجه داشته باشین که صفحه ای که در شبکه اجتماعی می سازین از نظر گوگل یک صفحه هم موضوع با شماست و هر لینک از اون به سایت شما به معنی افزایش ارزش سایت شما از نظر گوگل خواهد بود.
بعضی از این شبکه های اجتماعی بهترین مکانی هستن که می تونین مطالبتون رو در آنجا بذارین و رشد اون ها رو تماشا کنین.
چرا ؟ چون کاربری که پروفایلش رو در این شبکه ها هر روز چک می کنه، قطعا به دنبال مطالب جذاب و جالب در موضوع مورد علاقه خود می گرده. اگه مطلب شما خیلی جذاب باشه بی اختیار دکمه اشتراک گذاری رو می زند و با دوستان خود به اشتراک می ذاره و این یعنی مطلب شما در صفحه اصلی چند کاربر دیگه هم قرار خواهد گرفت.
مطلب شما مثل یک ویروس منتشر می شه و بازدید کنندگان جدیدتری هر روز به سایت شما روانه می شن و قطعا کاربرانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنن خیلی با ارزش تر از یک کاربر معمولیست که مطالب شما رو می خونه چون بیشتر اون ها به دنبال کپی کردن مطالب شما نیستن.
اون ها می تونن اطلاعات شما رو با دیگران به اشتراک بذارن و اگه مطلبتون واقعا جذاب باشه برای شما تبلیغات به شیوه ویروسی انجام می گیره و همه اون ها به نسبت بقیه، تونایی به اشتراک گذاشتن نظرات و ایده بالاتری دارن که این آرزوی هر مدیر سایتیه.
نگاهی اجمالی به نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کارها:
نقش شبکه های اجتماعی محبوبی که می تونه برای بازاریابی کسب و کار از اون ها استفاده کرد
۱. فیسبوک
فیسبوک با بیش از ۵۹/۱ میلیارد کاربر، بزرگترین ترکیب جمعیتی رو در میان همه شبکه های اجتماعی به شکل چشمگیری تقریبا همه چیزهای اطرافمان رو تغییر دادن.
با ظهور شبکه های اجتماعی، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه، آسانتر از گذشته شده تشکیل داده فیسبوک ابزار فوق العاده ای رو برای کسب و کارتون فراهم کرده که از طریق اون می تونین به مشتریان بالقوهتون در سراسر جهان متصل شوید و از جنبه تبلیغاتی هم به آسانترین شکل ممکن، قابل مدیریتهو به شما امکان می دهد تا به بهترین شکل، هدفگیری کنین.
با استفاده از تبلیغات فیسبوک، خریداران فعلیمان رو با بیش از دو میلیون مشتری بالقوه با ویژگی های مشترک پیوند می زنیم. سپس می تونیم با اجازه کاربر، به نام و رایانامهشون (ایمیل) هم دسترسی پیدا کنیم.
برای مدیریت و زمانبندی ارسال پست در فیسبوک، توییتر و .. می تونین از مدیرهاب کمک بگیرین.
۲٫ توییتر
ارزش توییتر در این قابلیته که مطالبتون به سرعت – مثل ویروس – منتشر می شن: هر چه آدم های بیشتری مطالبتون رو به اشتراک بذارن – یعنی محتوایتون رو ریتوییت کنن، به دنبال کنندگان بیشتری دست خواهید یافت. آخرین اخبار، مطالب روز، و مقاله هایی رو که در اختیار داریم، در رسانه های بزرگ به اشتراک می ذاریم.
هشتگ ها تغییر بزرگی در حرکت و انتشار مطالبتون به وجود آوردند، پس به روند روز دقت کنین و هشتگ های مرتبط با مطالب روز ایجاد کنین. همچنین می تونیم مطالب آدم های معروفی رو که دنبال کنندگان زیادی دارن، ریتوییت کنیم تا بیشتر در معرض دید دنبال کنندگانشون قرار بگیریم.
۳٫ لینکدین
اگر با مدل بنگاه به بنگاه (B۲B) فعالیت می کنین، باید تمرکزتون رو به این شبکه اجتماعی بیشتر کنین. اتصال به متخصصان کسب و کار در هر صنعت با استفاده از لینکدین به سادهترین شکل ممکن صورت می پذیره، زیرا این شبکه اجتماعی به شما امکان می دهد بر اساس نوع صنعت، عنوان شغلی و غیره به اون ها دسترسی پیدا کنین.
لینکدین هم مثل دیگه شبکه های اجتماعی، ایجاد رابطه رو بیش از هر چیز دیگه در اولویت قرار می دهد. از این رو، پیش از آنکه بخواهید در لینکدین از فنون فروشنگی استفاده کنین، باید با دیگران ارتباط برقرار کنین. یکی از بهترین ویژگی های لینکدین برای کسب و کارها، گروه های لینکدینه کسب و کارها در بازارها یا صنایع مخصوص به خودشون اقدام به ایجاد گروه می کنن و از دیگران می خواهند به اونها بپیوندند.
در شرکت من، بر ایجاد روابط جدید با مشتریان بالقوه ای تمرکز می کنیم که بتونیم عنوان حرفه ایشون رو شناسایی کنیم. برای مثال، عبارت “مدیرهای سخنران” رو جستوجو می کنیم، تا آدم هایی رو بیابیم که هم مدیر یک شرکت و همچنین سخنران های فعالی باشن.
۴. اینستاگرام
از این برنامه محبوبِ اشتراکگذاری عکس ها در رویدادهای خاص و نمایشگاه های بازرگانی استفاده می کنیم. هرگاه میزبان رویدادی باشیم، شرکت کنندگان رو از طرق مختلف تشویق می کنیم با استفاده از هشتگ اون رویداد خاص، عکس هایی رو که از آنجا گرفتن، در اینستاگرام به اشتراک بذارن. همچنین برای آن هایی که در این طرح شرکت کردن، جوایز و طرح های تشویقی در نظر می گیریم.
۵. پینترست
از پینترست تنها وقتی استفاده کنین که عکس های زیبا و فوق العاده ای برای اشتراک گذاری دارین. به دلیل جذابیت بصری این شبکه اجتماعی، عکس های باکیفیت به سرعت در اون در همه جا پخش می شن. اگه عکسهاتون رو به یکی از کاربرانی به اصطلاح “پین” کنین که دنبال کنندگان زیادی دارن، به صورت بالقوه می تونن میلیون ها بیننه داشته باشه.
مثلا می تونین برای تبلیغ کتاب جدیدتان، عکس هایی از جلد کتاب یا عکسنوشته هایی با نقل قول های مولفان کتاب رو در پینترست به اشتراک بذارین. همچنین افزودن پیوند (لینک) آمازون به اون هم می تونه به بالا رفتن فروش کتابتون کمک کنه.
اگه از پینترست چیزی نمی دونین، سری به مقاله های آموزش پینترست مدیر هاب بزنین!
۶. یوتیوب
یوتیوب دومین موتور جستوجوگر بزرگ دنیا و متعلق به گوگله پس، وقتی در مورد بهینهسازی موتور جستوجو صحبت می کنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که در نتایج جستوجوها، معمولا ویدئوها در جایگاه بالاتری از سایر وبگاه ها قرار می گیرن.
با اخذ مالکیت یوتیوب از جانب گوگل، دیگه می تونیم با استفاده از گوگل هنگآوتس با نویسندگان و مدیران صنایع مصاحبه های ویدئویی ترتیب دهیم. همچنین می تونیم این مصاحبه ها رو به صورت خودکار و تحت نام خودمان در یوتیوب قرار دهیم تا دیگران هم بتونن اون ها رو مشاهده کنن.
۷. یِلپ
شبکه ای مثل یلپ برای کسب و کارهای امروزی بسیار ضروریه اگه هیچ استراتژی فعالی برای بهبود و ایجاد نظرات و انتقادات در یلپ نداشته باشین، به زودی مشتریانتون این کار رو خواهند کرد. یک نظر یا انتقاد بد می تونه به تونایی هاتون در این شبکه اجتماعی آسیب بزند. خودتون از اون ها بخواهید کسب و کارتون رو نقد کنن؛ با این کار می تونین از برجسته شدن نظرات و انتقادات بد در یلپ جلوگیری کنین.
معمولا در یلپ مسابقه هایی ترتیب می دهیم و از نویسندگان می خواهیم مطالبی در مورد این شرکت به اشتراک بذارن و جایزه بگیرن. مثلا، اگه نظرشون رو ارسال کنن، برایشون ۱۰ درصد تخفیف برای خدمات یا محصولاتمان در نظر می گیریم.
این بر عهده شماست که بررسی کنین و ببینین کدام یک از این شبکه های اجتماعی می تونن بهشت کسب و کارتون باشن. فقط به خاطر بسپارین نباید صرفا به بررسی شبکه های اجتماعی بپردازین، بلکه بررسی میزان مطابقت و هماهنگی اون ها با کسب و کارتون هم بسیار مهمه.
نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کار آنلاین + بهترین راهکارها برای نتیجه گرفتن!
از نسخه های پولی شبکه های اجتماعی استفاده کنین
واقعیت اینه که مخاطبان شما، محتوای باکیفیتی رو که عرضه می کنین دوست دارن و وقتشون رو برای اون می ذارن، ولی باید بدونین که راحتترین کار برای کاهش نرخ دسترسی طبیعی به شبکه های اجتماعی و افزایش بازدید از طریق لینک اخبار اینه که در شبکه های اجتماعی از سرویس های پولی استفاده کنین. بعضی از این سرویس ها شامل سرویس های تبلیغات تقویت شده فیسبوک و توییتر هستن.
هاب اسپات (Hobspot) که شرکتی در آمریکاست و راهکارهای جامع بازاریابی و فروش رو بر روی نرمافزارهایش ارائه می دهد، متوجه شد که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵، شرکت ها بودجه تبلیغاتی برای شبکه های اجتماعی رو از ۱۷.۷ میلیارد دلار به ۲۳.۶ میلیارد دلار تغییر دادند.
از آنجا که پلتفرم های شبکه های اجتماعی تمام تلاش شون رو برای گرفتن توجه مخاطبان به کار می برن، استفاده از سرویس های پولی که شبکه های اجتماعی عرضه می کنن، راه حیاتی برای رشد محتوای عرضه شده متاسفانه افراد به منفعتی که از استفاده از شبکه های پولی می برن نگاه نمی کنن و حاضر نیستن چنین سرمایه گذاری داشته باشن که در نهایت باعث عقب ماندن اون ها از رقابت می شه.
بر روی آموزش های خودتون سرمایه گذاری کنین
برای اینکه در یک صنعت، مخصوصا رسانه اجتماعی بهروز باشین باید از کارشناسان این حوزه بخواهید که به شما آموزش میدن.
مهم نیست که کسبوکار شما چقدر بزرگ یا کوچکه می تونین هر سه ماه یک بار در دوره های آموزشی آنلاین و یا کلاس های حضوری شرکت کنین و از اطلاعات اون ها استفاده کنین و اون رو به کارمندون خود هم انتقال بدین.
بر روی سرویس های طرف سوم (Third Party) سرمایه گذاری کنین
باید از ابزارهای تحلیلی یا سرویس های مشاوره ای که متخصص در این زمینه هستن استفاده کنین.
مطمئن باشین که شرکت شما از بابت این سرمایه گذاری، سود خوبی کسب خواهد کرد. برای اینکه برای خودتون زمان بخرین، باید نزد مشاوران بروید که این مشاور می تونه یک شخص یا یک نرمافزار باشه.
به یاد داشته باشین که بیشتر چیزهایی که در زندگی به دست آوردید، چیزهاییه که بهای اون رو پرداختین.
تنها روی چند شبکه، به صورت عمیق کار کنین
در حال حاضر و با توجه به ارتقاء الگوریتم شبکه های اجتماعی، کیفیت محتوا و درگیر کردن مخاطب با آن، در دیده شدن شما بسیار مهمه الگوریتم فیسبوک، صفحه هایی رو که نرخ دیده شدن اون ها از طریق جستجوی عادی از طریق موتورهای جستجو پایین می آید، جریمه می کنه. سایر شبکه های اجتماعی هم همین کار رو انجام می دن.
با این دید، شما باید زمان تون رو بر روی اون دسته از شبکه های اجتماعی بذارین که بهترین کارکرد رو برای شرکت شما دارن. نباید هر پلتفرم شبکهی اجتماعی رو که می شناسید به کار بگیرین. اگه شبکه اجتماعی شما در پینترست خیلی خوب کار می کنه، و از توییتر هیچ نتیجه ای نگرفته اید، باید استراتژی فعالیتتون رو در توییتر مجددا بازسازی کنین یا پینترست رو در اولویت قرار بدین.
اگه محتوایی که عرضه می کنین هیچ ارتباطی با لینکدین نداره، می تونین اون رو در شبکه های اجتماعی دیگری عرضه کنین.
می بینین که این قانون خیلی صریح و ساده در دنیای پر تغییر دیجیتال، ممکنه افراد در این دام بیفتن که باید در همه جا دیده شن. این طرز فکر باعث می شه که کیفیت محتوایتون رو در پلتفرم های اجتماعی نادیده بگیرین که شما رو از رسیدن به هدف دور می کنه.