امروز به بهانه مقاله چگونه یک استراتژی بازاریابی در توییتر تدوین کنیم؟ آمده ایم تا باز هم درباره بازاریابی شبکه های اجتماعی با هم صحبت کنیم.
با مدیر هاب همراه باشید
یک استراتژی هدفمند و با برنامه، شالودهای است که موفقیت شما در بازاریابی توییتر به آن وابسته خواهد بود. در واقع، این استراتژی همان چیزی است که باعث تمایز عملکرد تأثیرگذارترین برندها در مقایسه با حسابهای کاربری شکست خورده در توییتر میشود. در غیاب یک برنامه واضح و شفاف و بدون درک اهداف و اقداماتی که به تحقق آن اهداف کمک میکنند فقط وقت و سرمایه خود را تلف خواهید کرد. به علاوه، هنگامی که نوبت به بررسی نتایج و ارزیابی عملکرد میرسد نیز معیار مشخصی برای اثبات اثربخشی اقدامات خود در اختیار نخواهید داشت. در چنین شرایطی توجیه صرف منابع مالی و انسانی بیشتر برای بازاریابی در توییتر دشوار خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که به ازای هر ساعتی که برای تحقیق و تدوین استراتژی صرف میکنید، دهها ساعت به فرآیند تحقق اهداف کسبوکار خود سرعت میبخشید. با این مقدمه، لازم است که اقدامات زیر را انجام بدهید:
چگونه یک استراتژی بازاریابی در توییتر تدوین کنیم؟
– موفقیت را تعریف و اهدافتان را مشخص کنید
برای آغاز بازاریابی در توییتر باید پاسخ به این سؤال مهم را مشخص کنید که «چرا و با چه هدف یا اهدافی در توییتر فعالیت میکنید؟» به عنوان نمونه، میتوانید یک فهرست از اهداف عمده کسبوکار، مانند موارد زیر تهیه کنید:
• تولید مشتری راغب و افزایش فروش؛
• تقویت وفاداری مشتریان؛
• افزایش آگاهی نسبت به برند و محصولات آن؛
• کاهش هزینههای پشتیبانی از مشتریان؛
سپس اهداف جزئی دقیق و قابل سنجشی را از دل این هدفهای عمده بیرون بکشید. از این طریق، ارزیابی پیشرفت و اثبات موفقیت آسانتر خواهد شد. به عنوان نمونه، اگر هدف عمده را «جذب مشتریان راغب بسیار خوب» در نظر بگیرید، هدف جزئی شما میتواند چنین چیزی باشد: «استفاده از توییتر برای جذب ۳۰ ثبت نام در فهرست ایمیل مارکتینگ در هر ماه».
به خاطر داشته باشید که باید برای ارزیابی و ثبت وضعیت کنونی عملکرد کسبوکارتان نیز وقت بگذارید. از این طریق میتوانید عملکرد خود در راستای تحقق اهداف تعیین شده را به طور دقیق مشخص کرده و ثمربخشی استراتژی و کسب نتایج ملموس و قابل سنجش را اثبات نمایید.
– درباره رقبا تحقیق کنید
یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری در راستای تدوین یک استراتژی مؤثر برای بازاریابی در توییتر، جمع آوری اطلاعات درباره نقاط قوت و ضعف رقباست. به منظور تحقیق درباره رقبا:
• رقبای خود در توییتر را شناسایی کنید؛
• دنبالکنندههای آنها را بررسی کنید؛
• پروفایلهایی که توسط رقبا در توییتر دنبال میشوند را بررسی نمایید؛
• تعداد پستها و میزان تعاملی که دریافت کرده و میکنند را ارزیابی کنید؛
• بررسی کنید که اکنون و در گذشته چه اقدامات خاصی در این شبکه اجتماعی انجام دادهاند؛
• میزان تأثیرگذاری برنامهها و استراتژیهایی که پیاده کردهاند را ارزیابی کنید؛
سپس فرصتهای پیش رو و خلأهایی که شما میتوانید پر کنید را شناسایی کرده و در استراتژی بازاریابی توییتر خود لحاظ نمایید.
– مخاطب هدف خود را شناسایی کنید
برند شما در توییتر نمیتواند و نباید برای همه کس، همه چیز باشد؛ به عبارت دیگر، باید افرادی که به دنبال جذبشان هستید را مشخص کنید و استراتژی خود را به نحوی تدوین نمایید که برای آنها ارزش آفرین باشد، نه لزوماً همه کاربران توییتر. از این طریق، میتوانید اقدامات هدفمندتر و مؤثرتری را انجام بدهید که باعث ترغیب کاربران هدف به تعامل و در نهایت تبدیل شدن آنها به مشتری و ایجاد حس طرفداری از برند شما خواهد شد.
– تعداد حسابهای توییتری مورد نظر را مشخص کنید
بسته به اندازه کسبوکار و اهدافی که به دنبال تحقق آنها هستید میتوانید از یک حساب توییتری استفاده کنید؛ یا اینکه برای بخشها و کارکردهای مختلف شرکت (مثلاً پشتیبانی، فروش، منابع انسانی و موارد مشابه) از حسابهای کاربری متفاوتی استفاده نمایید.
– بازاریابی در توییترتان را با بازاریابی در دیگر شبکههای اجتماعیتان همسو کنید
در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که گروههای کاری مختلف کسبوکار، عملاً به صورت مجزا از هم کار میکنند. اگر احساس کردید که چنین وضعیتی برای تیم بازاریابی شبکههای اجتماعی شما پدیدار شده، تا میتوانید موانع را برطرف کرده و ارتباط گروههای مختلف با هم را تسهیل کنید. در این راستا لازم است که استراتژی بازاریابی در توییتر را به استراتژی کلی بازاریابی شبکههای اجتماعی شرکت پیوند بزنید تا با بهره برداری از سوابق و اطلاعات شبکههای اجتماعی دیگری که در آنها فعالیت داشتهاید، بتوانید استراتژی بهتری را برای بازاریابی توییتری خود تدوین نمایید.
– در توییتر منحصر به فرد باشید
با وجود اینکه ارسال یک پست یکسان در همه شبکههای اجتماعی ممکن و البته آسانتر است، اما این رویکردی نیست که مؤثر و به نفع شما باشد. به خاطر داشته باشید که هر شبکه اجتماعی خصوصیات و جامعه کاربری خاصی دارد؛ بنابراین اگرچه استفاده از یک استراتژی واحد برای همه شبکههای اجتماعی مانند یک راه میانبر به نظر میرسد، اما بدون تردید با کاهش تعامل و بازده، برای شما هزینه زا خواهد بود. در نتیجه، لازم است که از استراتژی خاص و متمایزی برای بازاریابی توییتری خود استفاده کنید که منحصر به فرد، نوین و متفاوت باشد.