باز هم با یک مقاله آموزش یوتیوب دیگر برگشتیم تا به کسب درآمد از تبلیغات یوتیوب بپردازیم.
یوتیوب یک آکادمی آنلاین برای علاقهمندان به کسب درآمد راهاندازی کرده و مراحل مختلف این مسیر را به خوبی توضیح داده است. تمرکز اصلی این آکادمی، روی کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات قرار دارد اما قطعا راههای دیگری همچون هدایت ترافیک به وبسایتهای فروشگاهی یا فروش واسطهای نیز میتوانند در یوتیوب به کار گرفته شوند. به هرحال ما ابتدا به آموزشهای کلی خود این سرویس، برای راهاندازی یک کانال درآمدزا میپردازیم.
با مدیر هاب همراه باشید.
کسب درآمد از تبلیغات یوتیوب
مانند هر سرویس اینترنتی دیگر، در اینجا هم هنوز محتوا پادشاهی میکند. در نتیجه، اولین مادهی لازم برای داشتن یک کانال ویدیویی درآمدزا، مجموعهای از مخاطبان طرفدار و وفادار است که با جریانی ثابت از محتوای جذاب ویدیویی، تغذیه میشوند.
در واقع، اکثر کانالهای درآمدزای یوتیوب (مانند PewDewPie و Unboxtherapy) پیش از شروع به کسب درآمد، این جریان مخاطب را ایجاد کردهاند.
این جذب مخاطب نیز با ارائهی محتوای باکیفیت و پایدار انجام شده است که در بخشهای بعدی به چگونگی تولید هرچه بهتر آن، میپردازیم. مراحل زیر، نحوهی آماده سازی کانال برای کسب درآمد از طریق تبلیغات را آموزش میدهند.
یوتیوب سرویسی جامع برای آموزش درآمدزایی به تهیهکنندگان عرضه میکند
قدم اول صاحبان کانالهای یوتیوب، ثبتنام در برنامهی Partner Program این سرویس است. پس از آن، یوتیوب به بررسی محتوا و مخاطبان کانال میپردازد و به محض این که آمار بازدید به بیش از ۴ هزار ساعت در سال برسد، مجوز ورود به سیستم درآمد تبلیغاتی صادر میشود.
البته تعداد مشترکان نیز در این مدت باید به هزار نفر رسیده باشد. یوتیوب در همین مرحلهی اولیه، محتوای اختصاصی و باکیفیت را هدف تمرکز سیستم اعتبارسنجی خود قرار داده تا تنها تولیدکنندگان حرفهای و هدفمند، به کسب درآمد از این طریق بپردازند.
در مرحلهی بعدی، باید کانال را برای ورود به سیستم درآمدزایی یوتیوب آماده کرد.
پس از ورود به اکانت یوتیوب، در سرویس creatoracademy.youtube.com وارد پروفایل شده و قسمت Monetization را انتخاب کنید.
پس از آن نوبت به ثبتنام در سرویس AdSense میرسد که با توجه به مسدود بودن در ایران، باید از طریق واسطهها یا افرادی در خارج از کشور انجام شود. اتصال کانال یوتیوب به اکانت ادسنس، پیگیری تبلیغات، مشاهدهی آنها، کلیکهای انجام شده و در نهایت، واریز درآمد کسب شده را تضمین میکند.
پس از انجام مراحل فوق، نوبت به آمادهسازی محتوای مجاز برای کسب درآمد از طریق تبلیغات میرسد.
در واقع در این بخش، یوتیوب قوانین محکمی برای تضمین کیفیت و همچنین انطباق محتوا با قوانین کپیرایت دارد.
بههمین دلیل در آموزش آکادمی این سرویس نیز بخشی مهم برای توضیح ویدیوهای با قابلیت درآمد اختصاص دارد.
مناسب بودن ویدیو برای تبلیغات، شرط ابتدایی یوتیوب برای درآمدزایی است
شرط اول یوتیوب (و شرکت مالک آن یعنی گوگل) برای ویدیوهای با هدف کسب درآمد، مناسب بودن آنها برای تبلیغات است.
شروط اولیه برای مناسب بودن ویدیو در این بخش، رعایت قوانین کلی یوتیوب مانند عدم انتشار محتوای توهین آمیز یا موارد دیگر است. البته شرایط کسب درآمد از تبلیغات کمی جزئیتر از قوانین اولیهی سرویس هستند و به همین دلیل، صاحبان کانالها باید هر دو مورد را مطالعه کنند.
اگر قصد دارید تنها در برخی ویدیوها، استانداردهای تبلیغاتی را رعایت کنید، این امکان وجود دارد که برای ویدیوهای دیگر، درآمد تبلیغاتی را لغو کنید. در واقع، اگر کانالی با هدف کسب درآمد تبلیغاتی فعالیت کند و این امکان را در ویدیوهای ناهماهنگ با قوانین درآمدی غیرفعال نکند، امکان حذف آن از سرویس وجود دارد.
علاوه بر مواردی همچون توهین، تبلیغات مواد مخدر، نژادپرستی و موارد مشابه، کپیرایت محتوای استفاده شده در ویدیو نیز اهمیت بالایی برای کسب درآمد دارد.
بهعنوان مثال اگر شما در ویدیوی خود از موسیقی پس زمینهای استفاده کنید که شامل قوانین کپیرایت باشد، امکان غیرمجاز شدن آن محتوا وجود دارد. در واقع شما باید برای استفاده از آن موسیقی، از صاحب اثر مجوز لازم را دریافت کنید.
پس از حصول اطمینان از مناسب بودن ویدیوها برای تبلیغات، باید آشنایی کلی با انواع تبلیغات در یوتیوب را کسب کنید. تبلیغات این سرویس ویدیویی در انواع ابعاد و فرمتها در ویدیوهای شما نمایش داده خواهند شد.
یوتیوب، ۶ نوع تبلیغات متنوع برای ویدیوها پیشنهاد میکند که بهصورت نمایش کارت کنار ویدیو، نمایش ویدیوی تبلیغاتی پیش از ویدیوی اصلی یا بنرهای شناور روی تصویر ویدیوی اصلی، قابل انتخاب هستند. انتخاب نوع تبلیغات، بسته به محتوای ویدیوی شما باید انجام شود تا علاوه بر کسب درآمد مناسب، جذابیت محتوا را نیز نزد مخاطب کاهش ندهد.
جذب مخاطب، پیش از ورود به برنامهی کسب درآمد اهمیت دارد
فراموش نکنید که برخی از کاربران یوتیوب، در سرویس Premium این سایت ثبتنام کرده و از امکاناتی همچون مشاهدهی ویدیو بدون تبلیغات استفاده میکنند.
یوتیوب برای تشویق هرچه بیشتر تولیدکنندگان به ساخت محتوا، امکان کسب درآمد از این کاربران را نیز فراهم کرده است. در این حالت، شما از زمانی که کاربران پرمیوم برای دیدن ویدیوهایتان صرف کردهاند، درآمد کسب میکنید. در واقع محتوای باکیفیت شما باعث میشود حتی بدون نشان دادن تبلیغات نیز درآمد داشته باشید.
روشهای دیگر کسب درآمد از یوتیوب
همانطور که دیدید، تبلیغات یکی از روشهای خاص و با پیشنیازهای متعدد برای کسب درآمد از یوتیوب بوده؛ اما آمار بالای کاربران این سرویس و جذابیت روزافزون محتوای ویدیویی برای کاربران، امکان کسب درآمد از راههای دیگر را نیز فراهم کرده است.
در نتیجه، اگر محدودیتهای دسترسی و ثبتنام در سرویسهای تبلیغاتی، شما را از کسب درآمد از طریق تبلیغات منصرف کرد، میتوانید راهکارهای جایگزین را نیز در نظر داشته باشید.
یکی از راههای مستقیم کسب درآمد که البته باز هم نوعی تبلیغات است، تبلیغ برندهای مختلف در خود ویدیو است. در این روش، اگر شما جامعهی مخاطبان مناسبی داشته باشید، میتوانید سفارش تأمین محتوا برای برندهای مشهور یا حتی کوچک را دریافت کرده و ویدیویی اختصاصی برای آنها تولید کنید.
کانالهای متعدد بررسی گجتهای الکترونیکی نمونهای از این نوع درآمد هستند که پس از مدتی، با دریافت هزینه از برندهای معروف، بررسی محصولات جدید آنها را در قالب ویدیو انجام میدهند.