ما با ۷ تکنیک برای ایجاد وفاداری به برند برگشتیم  تا شما را برای ارتقای کسب و کار و برندینگ راهنمایی کنیم! یکی از اصول مهم در بازاریابی اینترنتی و افزایش فروش، ایجاد وفاداری به برند (Brand Loyalty) برای مشتریان قدیمی و جدید است. اما چگونه باید به چنین چیزی دست یافت؟ با مدیر هاب همراه باشید:

آیا می ‌دانستید که پیدا کردن مشتری‌ های جدید تا ۵ برابر هزینه بیشتری در مقایسه با حفظ مشتریان فعلی دارد؟

اگر این جمله برای جلب توجه‌تان به مفهوم «وفاداری به برند» کافی نیست، بهتر است بدانید شانس افزایش فروش محصول به مشتریان فعلی ۶۰ تا ۷۰ درصد است، در حالی که این رقم در مورد مشتریان جدید به فقط ۵ تا ۲۰ درصد می ‌رسد.

اما چگونه می‌ توان در مشتریان وفاداری ایجاد کرد؟

اگر به دنبال شرایطی هستید که مشتریان باز هم سراغ شما بیایند، باید از راه‌ های مختلف با آن ها ارتباط برقرار کنید. سوشال مدیا یکی از بهترین مکان ‌ها برای ساخت چنین ارتباطاتی است.

شبکه‌ های اجتماعی، گفتگوی یک‌ به‌ یک با مشتریان را امکان‌پذیر می ‌کنند و این موضوع باعث می‌ شود که آنها ارتباط با برند شما را احساس کنند. افزون بر این، شما می ‌توانید هویت برند خود را در قالب ویدیو، عکس و یا حتی شوخ‌طبعی به مشتریان خود نشان دهید.

برای شروع، ما ۸ استراتژی متفاوت و عملی را برای شما گردآوری کرده‌ ایم که اگر به‌درستی از آن ها استفاده کنید، می‌ توانید حس وفاداری به برند را در مشتریان خود ایجاد کنید. به علاوه، در مورد اینکه سایر شرکت‌ ها چگونه در حال استفاده از این استراتژی هستند هم مثال‌ هایی واقعی خواهیم زد.

 

آموزش چند تکنیک برای ایجاد وفاداری به برند

۱. پاسخگو باشید

مدیریت کسب و کار

تفاوتی ندارد که در فیسبوک فعالیت داشته باشید یا توییتر؛ مشتریان معمولا در شبکه های اجتماعی سوالات خود را مطرح می‌ کنند یا دیدگاه خود را از بخش نظرات به اشتراک می ‌گذارند. اگرچه نمی ‌توان به تک‌تک این سوال‌ ها پاسخ داد، ولی تا جای ممکن باید با آن ها تعامل داشته باشید.

چرا؟ چون پاسخگویی به ابهامات به مشتریان نشان می ‌دهد که نگران نیازهای آن ها هستید؛ اتفاقی که در نهایت به ایجاد وفاداری به برند منتهی خواهد شد. مطابق با یک نظرسنجی، ۷۲ درصد از جوانان هزاره سوم گفته ‌اند به برندی بیشتر وفادار خواهند بود که به آن ها پاسخ داده باشد.

در آن سو، عدم پاسخگویی می ‌تواند وفاداری به برند را کاهش دهد. ۱۵ درصد از کاربران توییتر می‌ گویند در صورت عدم تعامل برند با آن ها، آن پیج را آنفالو خواهند کرد.

Starbucks از برندهای موفقی است که با پاسخگویی سریع به نظرات کاربران، به صورت مستقیم با آن ها تعامل دارد.

آن ها در پاسخگویی به تقریبا هر سوال یا کامنت، بسیار سریع بوده و با این کار، تصویری از یک برند پاسخگو و ارتباطی را که به مشتریان خود اهمیت می ‌دهد، در ذهن همگان ایجاد کرده ‌اند. برای مدیریت بهتر دایرکت خود در شبکه های اجتماعی در مدیر هاب ثبت نام کنید تا راحت تر به مدیریت کسب و کار خود بپردازید!

 

۲. بازخوردهای مثبت مشتریان را منتشر کنید

وقتی یکی از مشتریان دیدگاهی بسیار عالی را در مورد محصول یا خدمات شما ثبت می‌ کند، این بازخورد عالی را پیش خودتان نگه ندارید؛ در عوض سعی کنید این بازخورد را (با اجازه مشتری) از طریق حساب ‌های کاربری مختلف خود در رسانه ‌های اجتماعی با سایرین به اشتراک بگذارید.

با اشتراک‌گذاری بازخورد های مثبت، شانس شما برای پیدا کردن مشتریان جدید و افزایش اعتماد مشتریان فعلی افزایش پیدا خواهد کرد. این اتفاق در نتیجه «تایید اجتماعی» یا “Social Proof” رخ می ‌دهد؛ پدیده ‌ای روان‌شناسانه از تمایل مردم برای دنبال کردن سایر افراد در شبکه‌ های مجازی. در مورد خرید، انتشار این بازخورد ها به معنی این است که مردم ارزش زیادی را در مورد دیدگاه سایر افراد قائل می ‌شوند.

درخواست مستقیم از مشتری برای ثبت بازخورد مثبت، مانعی ندارد. زمانی که یک مشتری دیدگاهی مثبت را در مورد کسب ‌و کارتان در صفحه رسمی در شبکه‌ های اجتماعی ثبت کرد، ضمن پاسخگویی به آن ها، پیامی را از طریق دایرکت برای آن ها ارسال کرده و از مشتریان خود بخواهید که این بازخورد مثبت را هم با سایرین به اشتراک بگذارند. پس از آن، شما هم می‌ توانید این دیدگاه را در صفحه رسمی خود منتشر کنید.

Classic Photographers دائما بازخورد مثبت کاربران را با کپشن مخصوص “feeling thankful” به اشتراک می ‌گذارد:

نه‌ تنها Classic Photographers خوشحالی مشتریان بالقوه خود را نمایش می ‌دهد، بلکه به نوعی از آن ها هم بابت بازخورد مثبت قدردانی می‌ کند.

 

۳. محتوای تولیدشده توسط مشتریان را به اشتراک بگذارید

یکی دیگر از راه ‌ها برای ایجاد وفاداری به برند از طریق تایید اجتماعی، اشتراک‌گذاری محتوای تولیدشده توسط کاربران است. این نوع محتوا شامل تصاویر، ویدیوها و انواع دیگر محتوا می‌ شود که خریداران پس از استفاده از یکی از محصولات شما خلق می ‌کنند. این نوع از محتوا اعتماد خریداران را جلب می‌ کند زیرا توسط مشتریان ساخته شده است، نه خود برند.

از مشتریان دعوت کنید که در پست ‌های خود، شما را تگ کرده یا از هشتگ‌ های مشخص استفاده کنند تا راحت ‌تر بتوانید آن ها را پیدا کنید. حتی این پست ‌ها را می‌توانید در صفحه رسمی خود هم به اشتراک بگذارید؛ اقدامی که سایر خریدارانی را که می‌ خواهند محتوای آن ها توسط همه مشتریان شما دیده شوند، نسبت به انجام حرکتی مشابه تشویق خواهد کرد.

یک مثال عالی در این مورد، صفحه رسمی GoPro و کمپین «تصویر روز» است که با محصولات این شرکت ثبت می ‌شود.

این کمپین، کاربران GoPro را تشویق می ‌کند که تصاویرشان را در صفحه خود به اشتراک گذاشته و با تگ کردن کمپانی، شانس دیده شدن تصویرشان را پیدا کنند. در این میان، GoPro با نشان دادن میزان رضایت مشتریان فعلی و افزایش وفاداری آن ها به برند می ‌تواند مشتریان جدید را هم جذب خود کند.

مطالعه کنید: آموزش تامبلر

۴. به مشتریان خود توجه داشته باشید

با آگاه‌سازی کاربران و انتشار اطلاعات مختلف در مورد برند و کسب ‌و کارتان، کاری کنید که مشتریان فکر کنند بخشی از شرکت شما هستند. از آنجایی که ۶۳ درصد از کاربران، برند هایی را ترجیح می ‌دهند که شفاف و راستگو باشند، صحبت در مورد کسب ‌و کارتان و آشنا کردن آن ها با خود می ‌تواند راهی عالی برای ایجاد رابطه بهتر و مثبت با مشتریان باشد.

کانال ‌های سوشال مدیا شما، پلتفرمی عالی برای بردن فالوور ها به پشت صحنه فعالیت ‌های شرکت هستند. شما می ‌توانید مراحل تولید محصولات، مصاحبه با کارمندان، تصاویر یا ویدیو هایی از محل کار خود و یا حتی رویداد های شرکت را با مشتریان به اشتراک بگذارید.

Glossier با پاک‌کننده Mikly Jelly، موفق شده این کار را بدون نقص انجام دهد.

در ویدیوی منتشرشده توسط این شرکت، Glossier نشان می ‌دهد که چرا این پاک‌کننده را ساخته و چه چیزی آن را از محصولات مشابه، متمایز می ‌کند. مشتریان با دیدن جزئیات و پشت صحنه تولید محصولات Glossier، دلیل اعتماد به این شرکت را پیدا خواهند کرد و می ‌توانند مطمئن باشید که محصولات مراقبت از پوست Glossier به خوبی ساخته شده ‌اند.

۵. در مورد ارزش‌های خود صادق باشید – تکنیک برای ایجاد وفاداری به برند

مشتریان می‌ خواهند شرکت ‌هایی را حمایت کنند که در مورد ارزش‌ های خود صحبت می ‌کنند. در مورد ارزش ‌های کاری و اخلاقی خود با مشتریان سخن بگویید و با این کار، وفاداری به برند مشتریانی را که باورهایی مشابه دارند، افزایش دهید.

در مورد اتفاقات، انگیزه ‌ها و خیریه ‌هایی که قرابت زیادی با کسب ‌و کار شما دارند، محتوا تولید کنید تا به مشتریان نشان دهید که نسبت به باورهای خود چقدر محکم هستید. به عنوان مثال، Patagonia، توجه به محیط زیست را به بخشی جدانشدنی از هویت برند خود تبدیل کرده است.

این شرکت دائما در مورد حمایت از محیط زیست، محتوای جدید تولید کرده و به‌وضوح نشان می ‌دهد که محیط زیست برای آن مهم است. این کار باعث جلب مشتری هدف آن ها می ‌شود: مردمی که عاشق طبیعت هستند و حفاظت از آن یک دغدغه واقعی برای آن هاست.

موضوع برند شما هرچه هست، سعی کنید در گفتار خود صداقت داشته باشید. به بیان دیگر، صرفا چیزی را نگویید که فکر می ‌کنید مشتریان دوست دارند بشنوند. مشتریان امروزی بسیار باهوش هستند و می‌ توانند نیت برندها از تولید محتوا را تشخیص دهند.

۶. با یک اینفلوئنسر همکاری کنید

بیش از نیمی از کاربران شبکه ‌های اجتماعی ترجیح می‌ دهند که اطلاعات و جزئیات مربوط به یک محصول را از زبان یک اینفلوئنسر بشنوند تا خود برند. کاربران به اینفلوئنسرها اعتماد دارند و به توصیه ‌های آن ها در مورد محصولات یا خدمات یک برند گوش می ‌دهند. با این تفاسیر، اگر مشتریان شما از طرفداران اینفلوئنسری هستند که در مورد برند شما صحبت می ‌کند، این شانس را خواهید داشت که فالوورهای آن شخص هم به طرفداران محصولات و برند شما تبدیل شوند.

نخستین گام، پیدا کردن اینفلوئنسری است که به برند یا حوزه فعالیت شما مربوط باشد؛ کسی که در میان مخاطبان هدف شما محبوبیت بالایی دارد یا در حوزه کاری شما یک متخصص است. به عنوان مثال، یک شرکت تولیدکننده لوازم آرایشی می‌ تواند با اینفلوئنسر حوزه زیبایی همکاری مفیدی داشته باشد.

بدین منظور می ‌توانید از ابزار های مختلفی مثل Band Collabs Manager شرکت فیسبوک برای پیدا کردن افراد تاثیرگذار مرتبط با صنعت خود استفاده کرده و برای همکاری با آن ها به منظور معرفی یا ارائه یک نقد از محصول، وارد مذاکره شوید.

یکی از مثال ‌های اخیر در این زمینه، همکاری شرکت Covergirl با یکی از اینفلوئنسر های حوزه زیبایی با نام “valerialipovetsky” برای تبلیغ محصول Clean Frsh Skin Milk است.

این اینفلوئنسر با انتشار یک تصویر نشان داده که از محصولات این کمپانی به اندازه‌ ای مطمئن هست که خودش از آن ها استفاده کند و سپس در مورد نتایج بسیار خوب آن بر پوستش سخن می ‌گوید. این پست تبلیغاتی، مشتریان را هم به خرید محصول مورد نظر تشویق می‌ کند.

۷. از تبلیغات پویا کمک بگیرید

هرچقدر مشتریان بیشتری از محصولات شما استفاده کنند و برای برندتان ارزش قائل شوند، وفادارتر خواهند شد. تبلیغات پویا باعث می ‌شود که با نشان محصولاتی که پیش ‌تر مشتریان دیده ‌اند یا مشابه چیزی که مشاهده کرده بودند، اقدام به خرید کنند.

با اضافه کردن کاتالوگ محصولات خود به فیسبوک می ‌توانید از تبلیغات پویا در این شبکه اجتماعی و همچنین اینستاگرام استفاده کنید. پس از آنکه قالب تبلیغ تعیین شد، الگوریتم فیسبوک، محصولات مرتبط را بر اساس رفتار قبلی آن ها در این شبکه اجتماعی به آن ها نشان خواهد داد.

eBay هم از سیستمی مشابه و پویا برای نمایش محصولاتی استفاده می‌ کند که پیش ‌تر کاربران آن ها را در سایت eBay مشاهده کرده بودند.

به عنوان مثال، فیسبوک بر اساس بازدید های اخیر محصولات توسط یک کاربر می ‌‌تواند مشخص کند که او به کیف دستی علاقه دارد؛ پس، تبلیغات پویا با نمایش دادن انواع دیگری از کیف‌ های دستی به این کاربر، توجه او را به محصولات مختلف موجود در وب ‌سایت eBay جلب می ‌کند. این تبلیغات، به نوعی اشتیاق خریداران برای مشاهده محصولاتی که دوست دارند را شعله‌ور کرده و آن ها را به خرید تشویق می ‌کنند.

بازاریابی اینترنتی

سخن پایانی – تکنیک برای ایجاد وفاداری به برند

سوشال مدیا ابزاری برای ایجاد ارتباط با مشتریان است و تفاوتی ندارد که این ارتباط در قالب پاسخ دادن به کامنت‌ های آن در صفحه رسمی شما شکل بگیرد یا ارائه محصولات متنوع با تخفیف ‌های ویژه. با استفاده از ۸ تکنیکی که در این مقاله معرفی کردیم، می ‌توانید وفاداری مشتریان به برند خود را در همه شبکه ‌های اجتماعی به شکل قابل توجهی افزایش دهید.

هرچند، به یاد داشته باشید که وفاداری به برند یک روند مداوم است و صرفا نباید آن را فقط یک‌بار انجام داد. سعی کنید حالت ‌های مختلف این استراتژی‌ ها را با یکدیگر ترکیب کرده و بازخورد مشتریان را مشاهده کنید؛ سپس بر اساس تاکتیک ‌هایی که بهترین نتیجه را دارند، رویکرد خود را مشخص کنید. در طول زمان، با آزمایش ‌های مکرر می ‌توانید شاهد افزایش تعامل کاربران با برندتان در شبکه ‌های اجتماعی مختلف باشید.

 

با پلتفرم مدیر هاب به آسانی و بدون نیاز به هیچ دانش خاصی به مدیریت شبکه های اجتماعی خود بپردازید، همین حالا ثبت نام کنید و هفت روز استفاده رایگان هدیه بگیرید!