معروف شدن در توییتر کار سختی نیست، اگر این مقاله را تا انتها بخوانید. پرتال توییتر، امروزه به عنوان یکی از موفق‌ترین کسب و کارهای دنیای دیجیتال شناخته می‌شود که در حوزه کارآفرینی دیجیتالی Digital Entrepreneurship، از برترین سایت‌های موجود در دنیای انلاین به شمار می‌آید.

توییتر که از اواخر نخستین دهه قرن بیست و یکم اغاز به کار کرد، ابتدا یک استارت آپ Start-Up (شرکت نوظهور) کوچک بود، اما با فعالیت‌های اثربخش خلاقانه و تبیین مدل‌های کسب و کار چند لایه هوشمند، توانست گوی سبقت را رقبای سنتی خود بگیرد. کسب و کار ۱۴۰ کاراکتری توییتر، سبب شده است تا امروز این پرتال، بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارزش بازاری داشته باشد و با ۳۰۰ میلیون کاربر فعال، در فهرست ۱۰ پرتال پر بیننده اینترنت قرار بگیرد. با مدیر هاب همراه باشید.

شما کیستید؟

باید به این سؤال مهم اما ساده، پاسخ مطلوب و شفاف و مشخصی بدهید. خیلی‌ها قبل از این که شما را فالوور کنند، به این موضوع توجه می‌کنند که کار شما، فعالیت شما، سبک فکری شما و موضوعاتی که شما در این صفحه به ان می‌پردازید، حول و حوش چه مواردی است. مثلاً اگ رورزشکار هستید، دقیق بگوویید در فلان ورزش فعال هستید به مدت ایکس سال و مثلاً فلان مقام را هم گرفته‌اید و به فلان کارها هم علاقه دارید و بهمان فعالیت‌ها را هم تا حالا انجام دادید. خیلی دقیق و شفاف در چند خط، خود را به خوبی معرفی کنید تا مخاطب، دید روشی از شما در ذهن داشته باشد. Bio خوب، خیلی مهم است. چه در فیسبوک، چه در یوتیوب، چه در اینستاگرام و چه در توییتر.

راهکارهایی برای معروف شدن در توییتر

به روز رسانی مکرر Bio

شما قطعاً، هر هفته یا هر ماه یا هر سال، با تغییراتی در سبک زندگی خود، چه در محیط سنتی و چه در محیط مجازی، همراه هستید. این تغییرات، را همواره در بخش معرفی پروفایل خود درج کنید. اگر لینکی هست، آن لینک را اضافه کنید. اگر با جایی مصاحبه کردید، کتابی نوشتید، عکسی گرفتید، تجربه ای داشتید، سفری رفته‌اید و حرکت خاصی کرده‌اید که برای مخاطبان جالب است، آن را در بیو درج کنید. این بخش، از طریق موتورهای جست وجوی فضول، برای شما مخاطب آور است!

صفحه خود را معرفی کنید

هر اندازه شما مطالب فوق العاده مهم و خوب بنویسید، تا مخاطب خوب نداشته باشید، مطالب شما بازخورد نمی شود و مخاطب گسترده نخواهد داشت. تلاش کنید در دیگر شبکه‌های اجتماعی، از اینستاگرام و گوگل پلاس و فیسبوک، برای خود اکانتی ترتیب داده و لینک صفحه توییتر خود را نیز دران جا معرفی و ارائه کنید. مخصوصاً به دوستانتان در محیط‌های دیگر.

آموزش توییتر

با Embed آشتی کنید!

یکی از امکانات خوب توییتر، Embed کردن هست که به شما اجازه می‌دهد تا پست‌هایی که در این شبکه اجتماعی مشهور منتشر کردید، در سایت‌های دیگر فراخوانی کنید. گزینه “…” که سه نقطه می‌باشد را فراموش نکنید. روی آن کلیک کرده و گزینه Embed tweet را بزنید تا پست شما به نمایش در آید. این راه خوبی برای معرفی پست‌های خود، در شبکه‌های مختلف می‌باشد. با این کار، کرالرهای فضول موتورهای جست وجو را نیز، به پیگیری توئیت های خود در پرتال‌های مختلف، حساس کنید! این حساس کردن، مخاطب آوری برای شما به ارمغان می‌آورد.

تبلیغات سنتی هنوز جواب می‌دهد

خیلی‌ها تصور می‌کنند که وقتی شبکه‌های اجتماعی و اینترنت آمد، تبلیغات سنتی دیگر کارایی ندارند. در حالی که اصلاً این گونه نیست. الان، تلویزیون و نشریات که در زمره رسانه‌های سنتی هستند، همچنان پر مخاطب و فعال‌اند و این به منطقه جغرافیای خاصی در دنیا مربوط نمی‌شود. پس باید به شیوه‌های تبلیغاتی سنتی نیز توجه کنید. درج آدرس توییتر یا فیس بوک خود بر روی کارت ویزیت یا سربرگ یا هر چیزی که در روز با آن سر و کار دارید و مجبورید آن را در اختیار دیگر مخاطبان و دوستان و مشتریان خود قرار دهید، عاملی برای معرفی بیش تر آدرس صفحه شما به دیگران می‌باشد. با یک آدرس، دنیایی می‌تواند با شما ارتباط برقرار کند و از نظرات شما به صورت لحظه ای آگاه شود. پس، تبلیغات سنتی و معرفی از طریق ابزارهای غیر مجازی را فراموش نکنید.

امضای دیجیتالی برای معروف شدن در توییتر

خیلی‌ها در امضای خود پای پست الکترونیک شخصی‌شان، تلفن و آدرس و فکس و کد پستی خود را درج می‌کنند. اما شما می‌توانید به جای این کار، نشانی توییتر خود را ثبت کنید تا افراد به طور ناخودآگاه، این آدرس را در ذهن داشته باشند و بدانند که وقتی بخواهند با شما مستقیم در ارتباط باشند، توییتر، محفل خوبی برای این کار هست. اگر مجبورید روزانه به ده‌ها نفر به خاطر کارهای روزانه مختلف، پست الکترونیک ارسال کنید، با این کار، به طور رایگان و غیر مستقیم، به ده‌ها نفر نشانی توییتر خود را معرفی کرده‌اید که احتمال مشاهده شدنان، بسیار بالاست.

تبلیغ مجازی غیر مستقیم

به جای این که نام خود را زیر پست‌هایی که دوستان شما در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند، قرار دهید، سعی کنید آدرس توییتر خود را درج کنید تا با این راه، شما را با یک لینک بشناسند و با شما در ارتباط باشند. این تبلیغ غیر مستقیم مجازی، فرصتی برای مشاهده بیش تر صفحه شما و از همه مهم تر، فرصتی برای کسب فالوور بیش تر است. هر اندازه فالوور بیش تری داشته باشید، مطالب شما در طیف بیش تری منتشر می‌شود و از همه مهم تر، فالوررها برای شما، فالوور به ارمغان خواهند آورد. عین اینستاگرام که وقتی یک کاربر، یک صفحه را لایک یا فالوور می‌کند، ده‌ها و شاید صدها و هزاران دوست وی نیز، از این با خبر می‌شوند و نسبت به لایک یا فالوور صفحه یا پست مربوطه اقدام می‌کنند. این قدرت شبکه‌های اجتماعی است و آن را دست کم نگیرید!

دایرکتوری توییتر را جدی بگیرید

خیلی‌ها هنوز نمی‌دانند که توییتر، دارای دایرکتوری افراد و پروفایل‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون است. برای فالوور بیش تر، سعی کنید پروفایل خود را در دایرکتوری توییتر، در بخش مناسبی، ثبت کنید. این ثبت درست، سبب می‌شود تا افرادی که به دسته بندی‌های خاص در موضوعی مشخص، علاقمند هستند، بتوانند به نشانی آدرس توییتر شما دسترسی داشته باشند و شاید توییت شما را فالوور کنند. این بخش در نشانی https://twitter.com/i/directory/profiles قرار دارد.

فالو، جواب فالو!

به یاد جمله موشک، جواب موشک باشید که اوایل جنگ، مردم سر می‌دادند و از رییس جمهور وقت می‌خواستند، حمله موشکی صدام به شهرهای ایران را با موشک، پاسخ دهند! بله! وقتی کی شما را فالو می‌کند، او را فالو کنید. این کار، سبب آشنایی شما با افراد زیادی می‌شود و این آشنایی، سبب می‌شود تا مخاطب بیشتر کسب کنید و مخاطب بیش تر، فالو بیشتر به دنبال دارد. به دنبال Unfollow کردن کسانی که شمارا follow back نمی‌کنند نباشید. انرژی مثبت بودن را حتی در شبکه‌های اجتماعی فراموش نکنید! البته فالو کردن افراد یا صفحات مختلف را، بر اساس اهمیت و ارتباطان با موضع و علایق خود انجام دهید.

بازاریابی توییتر

دنبال فالوورهای مختلف باشید

وقتی شما یک صفحه ورزشی را فالو می‌کنید و افرادی هم می‌آیند آن صفحه را فالو می‌کنند، در واقع شماها دارای یک دید مشترک و علایق خاص نسبت به موضوع مشخصی هستید. فالو کردن این افراد follower، نقش مهمی در افزایش مخاطب پذیری صفحه شما خواهد داشت و شما در واقع صاحب شبکه ای از افراد مختلف با علایق مشترک خواهید شد که در موضوعات گوناگون، قرار دارد.

صفحات مهم مربوط به کسب و کار خود را دنبال کنید!

این که شما، صفحات مربوط به کارخانه‌ها، مدها، برندها، اشخاص حرفه‌ای و متخصصان و کارشناسان مختلف و مربوط به کسب و کار و علاقمندی های حرفه ای خود را دنبال کنید، حرکت ارزشمندی است که سبب می‌شود تا آن ها نیز به علایق و نوشته‌ها و نظرات و تجربه شما، علاقمند شوند و شما را فالو کنند. این کار، برای شما فرصت آفرین است. به فرصت آفرینی‌های متنوعی که از طریق توییتر می‌تواند برای شما فراهم شود، توجه کنید.

 Retweet کردن مهم است!

اقدام به retweet کردن پست‌های مهم از نظر شما و مورد خطاب قرار دادن افراد مختلف، موضوعی است که آدرس‌های مختلف در توییتر را نسبت به صفحه شما و مطالب آن، حساس و علاقمند می‌کند.

دایرکت مسیج!

کسی که برای نخستین بار شما را فالو می‌کند، به او پیام تشکر ارسال کنید. این پیام تشکر برای افراد، بسیار مهم است و در حفظ ارتباط با شما و حس صمیمیت، تأثیر زیادی خواهد داشت. مخصوصاً اگر از زبان و ملیت دیگری نیز باشند. به دایرکت مسیج توجه کنید. حفظ فالوورها، به اندازه کسب فالوور جدید اهمیت دارد.

هشتگ ها معجزه می‌کنند!

هشتگ ها در شبکه‌های اجتماعی، از فیس بوک گرفته تا اینستاگرام، برای کسب مخاطب بیش تر معجزه می‌کنند. البته نباید هشتگ های بی ربط با موضوع پست و آدرس توییتر خود را بگذارید که این کار تقلب هست و نتیجه معکوس برای شما دارد. از طرفی، قرار دادن هشتگ های غیر مرتبط با مطالب شما در پست توییتری، سبب می‌شود تا دید منفی فالوورهای خود را نسبت به پست و آدرس توییتری شما، بدست آورید.

برای معروف شدن در توییتر باید مفید بنویسید

برای مردم و درواقع فالوورهای شما، مهم و ارزشمند نیست که شما امروز قرار است چه غذایی بخورید و فلان کس به فلان کس چی گفته! این‌ها، فقط از دست دادن قدرت پست‌های شما در توییتر است. درباره قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و کارهایی که قبلاً کردید و قرار است انجام بدید و اطلاع رسانی آن برای همگان و فالوررهای شما مفید است، اقدام کنید تا صفحه شما برای مخاطبان، جذاب و ارزشمند باشد. این که شما هر روز، سلفی از خودتان در آینه عکس بگیرید، ارزشی برای فالوورهای شما ندارد.

خلاق باشید

خلاق بودن هم در فیسبوک خوب است و هم در اینستاگرام. اما در توییتر که بیشتر، اطلاع رسانی بر اساس کاراکتر است و عکس و ویدئو، خیلی ایفای نقش نمی‌کند، شما باید، محتوای خلاقانه جالب بنویسید و برای همین، باید بیش تر فکر کنید و از هشتگ های خوب استفاده کنید. این که اکثر پست‌های خود را با ضرب المثل های ساده قابل فهم برای مخاطبانتان ارائه کنید، می‌تواند در جذب بیش تر مخاطب مؤثر باشد. بگذارید، کلمات و تصاویر، به جای شما سخن بگویند. توییتر جایی برای داستان نویسی و دفتر خاطرات روزانه نیست. با وبلاگ اشتباه نگیرید!

خبر رسانی

اگر متوجه شدید که فالوررهای شما، معمولاً از یک رویداد و خبر خاص در یک زمینه، خیلی علاقمند و کنجکاو می‌شوند، به خبر رسانی دران حوزه بیش تر اقدام کنید. مثلاً اگر جامعه مخاطبان شما، بورس بازان یا فعالان صنعتی هستند، اخبار بورس و تحلیل‌های مربوط به آینده اقتصاد و صنعت جهان از کتاب‌ها و افراد معروف و خبرگزاری‌های فعال، می‌تواند منجر به افزایش مخاطب شما شود. اگر خبری هم ارسال می‌کنید، سعی کنید از دیگران بخواهید تا این خبر را برای سایرین، به اشتراک بگذارند و این کار سبب می‌شود تا پست شما بیش تر دیده شود. بیش تر دیده شدن پست شما، یعنی مخاطب بیش تر.

سؤال طرح کنید!

یک سؤال طرح کنید به زبان ساده و قابل فهم برای همه که به نظر شما، چرا کاربران، معتاد به شبکه‌های اجتماعی شده‌اند یا چرا، تیم ملی برزیل، بدون نیمار، در جام جهانی موفق نبود!؟ (البته اخیراً در موپا امریکا هم ناموفق بود) این سؤال‌ها، پاسخ دوستان شما را به همراه دارد. پاسخ، آغاز یک گفت و گو و گفت و گو، آغاز مخاطب پذیری است.

تصاویر را فراموش نکنید!

تصاویر، همانند اینستاگرام، قدرت آفرین هستند. قدرت آفرینی تصاویر در توییتر را نباید دست کم گرفت. لینک تصاویر خاص در پست‌های شما، شانس دیده شدن صفحه شما و کسب مخاطب بیش تر را افزایش می‌دهد.

فالوورهای خود را خسته نکنید

شاید برای مخاطبان ۱۰۰ آدرس توییتر مشهور که بیش از ۱۰ میلیون فالوور را به خود اختصاص داده‌اند، ارزشمند باشد که بدانند هر ساعت، فلان شخصیت معروف و مشهور عالم مد و سینما و موسیقی و هنر و ورزش و سیاست، به چه کاری مشغول است. نه برای شما که سلبریتی نیستید! پس، لحظه به لحظه توییت نفرستید. آن ها دوست ندارد هر روز ۱۰ بار درباره کارهای شما که خیلی هم برای آن‌ها ارزش ندارد، آگاهی کسب کنند.

اصل معروف شدن در توییتر این است که تیتر جذاب بگذارید!

اینجا، یعنی توییتر، فیس بوک یا اینستاگرام نیست که شما ملزم به ارائه تیتر خاصی برای توییت های خود نباشید. واقعاً تیتر خوب، مانند تیتر یک نشریه، در انتقال بهتر و مؤثر و پر بازده تر مطالب شما به دیگران، تأثیر گذار است. در انتخاب تیتر، فکر بیش تری بکنید و از تیترها با هشتگ های خوب، بهره برداری کنید.

درباره فالوورهای خود حرف بزنید

این که آقای فلانی یا خانم فالانی در زمان و مکان خاص، چه برنامه ای کرده و چه کاری انجام داده و چه موفقیتی به دست او. رده، خبر هیجان انگیزی هست که باعث خوشحالی فالوورهای شما می‌شود و همچنین فالوورهای دوستان شما. این کار در نهایت، سبب بیش تر دیده شدن صفحه شما می‌شود.

اهمیت @ کم تر از # نیست!

افراد همی که شما را فالو کرده‌اند را بعضاً با علامت @ در نوشته‌های خود یاد کنید. این کار سبب معروفیت صفحه شما می‌شود. اهمیت @ از # هشتگ ها کم تر نیست.