بازاریابی توییتر

آیا در برنامه‌ها و استراتژی‌های بازاریابی خود جایی برای بازاریابی حرفه ای توییتر در نظر گرفته‌اید؛ یا اینکه بی توجه به قابلیت‌ها و قدرت این شبکه اجتماعی، از بهره برداری از آن در راستای پیشرفت کسب‌وکار خود غافل مانده‌اید؟
با مدیر هاب همراه باشید.

توییتر چیست؟

توییتر یک سیستم ارسال پیام کوتاه است که امکان فرستادن پیام تا ۲۸۰ کاراکتر را فراهم می‌کند.
هر توییت می‌تواند حاوی یک لینک و یک عکس یا ویدئو باشد.
از آنجایی که می‌توان از طریق هر تصویر، مفاهیم متعددی را به مخاطب انتقال داد، بنابراین محدودیت ۱۴۰ کاراکتری برای بازاریابی در توییتر آن‌قدرها هم دست و پاگیر نخواهد بود.
شما با ثبت نام در مدیر هاب می توانید به تحلیل و آنالیز شبکه های اجتماعی خود بپردازید.

بازاریابی توییتر چه امتیازاتی دارد؟

به گزارش مدیر هاب، به دلیل محدودیت تعداد کاراکتر و کوتاهی پیام‌ها، توییتر در گروه ابزارهای میکروبلاگینگ (مانند تامبلر و Plurk) قرار می‌گیرد.
توییتر نقاط اشتراک بسیاری با شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار امروزی، مانند فیس‌بوک، پینترست، لینکدین و همچنین یوتیوب دارد؛ اما از امتیازاتی در مقابل هر کدام از آن‌ها بهره می‌برد که آن را نسبت به بقیه متمایز می‌کند:
• فیس‌بوک: توییت‌ها مانند پیام‌های فیس‌بوکی هستند؛ با این تفاوت که برخلاف فیس‌بوک که عوامل متعددی را برای نمایش پست‌ها به دنبال‌کننده‌های هر کاربر یا برگه در نظر می‌گیرد، هر توییت در فید توییتر همه دنبال کنندگان ظاهر می‌شود؛
• اینستاگرام و پینترست: توییتر نیز همانند اینستاگرام و پینترست امکان به اشتراک گذاری تصاویر و ثبت نظر برای تصاویر ارسالی را فراهم می‌کند؛ اما امکانات و پتانسیل آن برای شکل‌گیری یک گفتگوی منسجم و توسعه بحث در مقایسه با قابلیت ارسال نظر در اینستاگرام و پینترست بسیار بیشتر است.
• لینکدین: توییت به پست‌های به‌روزرسانی وضعیت (status update) لینکدین شباهت دارد؛ اما رویکرد لینکدین مبتنی بر روابط حرفه‌ای و اعتماد یا موافقت دوطرفه است؛ در حالیکه توییتر امکان دنبال کردن همه، از جمله غریبه‌ها را نیز فراهم می‌کند.
• یوتیوب: علیرغم اینکه امکان ایجاد کانال مجزا برای ویدئوها وجود ندارد، اما می‌توانید در توییت‌های خود ویدئو ارسال کنید یا به ویدئوی مورد نظرتان لینک بدهید.

چگونه یک استراتژی بازاریابی توییتر تدوین کنیم؟

– موفقیت را تعریف و اهدافتان را مشخص کنید

برای آغاز بازاریابی در توییتر باید پاسخ به این سؤال مهم را مشخص کنید که «چرا و با چه هدف یا اهدافی در توییتر فعالیت می‌کنید؟» به عنوان نمونه، می‌توانید یک فهرست از اهداف عمده کسب‌وکار، مانند موارد زیر تهیه کنید:
• تولید مشتری راغب و افزایش فروش
• تقویت وفاداری مشتریان
• افزایش آگاهی نسبت به برند و محصولات آن
• کاهش هزینه‌های پشتیبانی از مشتریان
بازاریابی در توییتر– درباره رقبا تحقیق کنید
یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری در راستای تدوین یک استراتژی مؤثر برای بازاریابی در توییتر، جمع آوری اطلاعات درباره نقاط قوت و ضعف رقباست.
به منظور تحقیق درباره رقبا:
• رقبای خود در توییتر را شناسایی کنید.
• دنبال‌کننده‌های آن‌ها را بررسی کنید.
• پروفایل‌هایی که توسط رقبا در توییتر دنبال می‌شوند را بررسی نمایید.
• تعداد پست‌ها و میزان تعاملی که دریافت کرده و می‌کنند را ارزیابی کنید.
• بررسی کنید که اکنون و در گذشته چه اقدامات خاصی در این شبکه اجتماعی انجام داده‌اند.
• میزان تأثیرگذاری برنامه‌ها و استراتژی‌هایی که پیاده کرده‌اند را ارزیابی کنید.
سپس فرصت‌های پیش رو و خلأهایی که شما می‌توانید پر کنید را شناسایی کرده و در استراتژی بازاریابی توییتری خود لحاظ نمایید.

– مخاطب هدف خود را شناسایی کنید

برند شما در توییتر نمی‌تواند و نباید برای همه کس، همه چیز باشد؛ به عبارت دیگر، باید افرادی که به دنبال جذبشان هستید را مشخص کنید و استراتژی خود را به نحوی تدوین نمایید که برای آن‌ها ارزش آفرین باشد، نه لزوماً همه کاربران توییتر.
از این طریق، می‌توانید اقدامات هدفمندتر و مؤثرتری را انجام بدهید که باعث ترغیب کاربران هدف به تعامل و در نهایت تبدیل شدن آن‌ها به مشتری و ایجاد حس طرفداری از برند شما خواهد شد.

–  بازاریابی حرفه ای توییتر را با بازاریابی در دیگر شبکه‌های اجتماعی‌ همسو کنید

در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که گروه‌های کاری مختلف کسب‌وکار، عملاً به صورت مجزا از هم کار می‌کنند.
اگر احساس کردید که چنین وضعیتی برای تیم بازاریابی شبکه‌های اجتماعی شما پدیدار شده، تا می‌توانید موانع را برطرف کرده و ارتباط گروه‌های مختلف با هم را تسهیل کنید.

مراحل و نکات قابل توجه برای بازاریابی توییتر

پس از تدوین استراتژی بازاریابی در توییتر، با توجه به برخی نکات مهم و انجام اقدامات خاص متناسب با این شبکه اجتماعی می‌توانید عملکرد بسیار بهتری را از برنامه‌های خود شاهد باشید.
در اینجا به مهم‌ترین مراحل و نکاتی که باید مد نظر قرار بدهید اشاره می‌کنیم.

۱- برند خود را به نمایش بگذارید

تجربه مخاطب هدف از برند شما در توییتر در وهله نخست با توجه به حساب کاربری و پروفایل شما شکل می‌گیرد.
از طریق این بخش می‌توانید داستان کسب‌وکار خود را در جامعه مجازی توییتر روایت کنید و ماهیت برندتان را به نمایش بگذارید.
به این منظور لازم است که حضور شما در توییتر دربردارنده همان فضا و حسی باشد که در وب‌سایت و سایر شبکه‌های اجتماعی از برند خود به نمایش گذاشته‌اید.

نام کاربری خود در توییتر را انتخاب کنید

نام کاربری انتخابی شما تأثیرگذارترین معرف برندتان در توییتر خواهد بود.
این نام در کنار همه توییت‌هایی که ارسال می‌کنید قرار می‌گیرد و تنها روش شناسایی شما و برندتان در توییتر است.
برای نام کاربری در توییتر می‌توانید از اسم خودتان (بهترین گزینه برای افراد متخصصی که به صورت انفرادی کار می‌کنند یا تخصصشان محور اصلی کسب‌وکار آن‌هاست) یا نام کسب‌وکارتان استفاده کنید.
ترجیحاً از به کار بردن علائم مختلف غیر الفبایی خودداری کنید تا به خاطر سپردن نام کاربری و تایپ آن آسان‌تر شود.

تصویر پروفایل مناسب انتخاب کنید

در پروفایل حساب کاربری خود در توییتر می‌توانید از دو تصویر مختلف استفاده کنید که در راستای به تصویر کشیدن و روایت داستان برند خود باید از هر دو بهره برداری نمایید.
برای بارگذاری این تصاویر باید به قسمت Profile در تنظیمات حساب کاربری خود (Settings) مراجعه کنید.
تصویر اصلی پروفایل شما در توییتر یک تصویر مربع شکل است که در کنار هر توییتی که ارسال می‌کنید قرار می‌گیرد.
در این قسمت می‌توانید لوگوی شرکت یا تصویر چهره خودتان را قرار بدهید.
تصویر دیگری که می‌توانید در پروفایل خود قرار بدهید، یک تصویر بزرگ‌تر با عنوان تصویر کاوِر یا هِدِر پروفایل (Profile Header) است.
در اینجا نیز مشابه با فیس‌بوک، تصویر هدر در بالای صفحه پروفایل شما قرار می‌گیرد.
این تصویر نیز باید هدفمند و روایتگر داستان یا موضوعی در رابطه با برند شما باشد.
برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود، همین حالا به صفحه اثلی بروید و در مدیر هاب ثبت نام کنید!

بازاریابی حرفه ای توییتر را با اطلاعات پروفایل خود را تکمیل کنید

تکمیل پروفایل توییتر برای کسب‌وکار و بازاریابی توییتر شما یک ضرورت محسوب می‌شود.
همه اطلاعات و جزئیاتی که در بخش‌های مختلف پروفایل وارد می‌کنید به درک بهتر مخاطب از ماهیت کسب‌وکار و تکمیل داستان برند شما کمک خواهد کرد.

از قابلیت‌های موبایلی توییتر استفاده کنید

مدیریت شبکه های اجتماعی

برای بازاریابی حرفه ای توییتر عکس و تصویر به اشتراک بگذارید

تصویر در مقایسه با متن برای مردم جذابیت بیشتری دارد؛ بنابراین هر جا که امکان دارد توییت‌های خود را مصور کنید.
برای این کار لزوماً به یک عکاس یا دوربین حرفه‌ای نیاز نخواهید داشت؛ بلکه یک گوشی هوشمند به همراه نرم افزار یا اپ ویرایش تصویر در اغلب موارد کفایت خواهد کرد.
علاوه بر تصاویر معمولی، امکان درج تصاویر متحرک GIF نیز در توییت‌ها وجود دارد که در صورت لزوم می‌توانید از این‌گونه تصاویر نیز استفاده کنید؛ فقط مراقب باشید که حجم تصویر زیاد نشود.
همه تصاویر و ویدئوهایی که به توییت‌های خود اضافه می‌کنید در بخش گالری شما قرار می‌گیرند و شش مورد آخر آن‌ها در صفحه پروفایلتان نیز ظاهر خواهد شد.
با دقت نظر در انتخاب تصاویری که توییت می‌کنید می‌توانید این بخش را به خصوص برای بازدیدکنندگان جدید به ویترین برندتان تبدیل کنید.

ویدئو ارسال کنید

امروزه به لطف همه‌گیرتر شدن اینترنت پرسرعت، علاقه مردم به مشاهده محتوای ویدئویی باکیفیت افزایش پیدا کرده و لذا از همین علاقه می‌توانید برای روایت داستان برند یا اهداف گوناگون مرتبط با بازاریابی در توییتر بهره برداری کنید.
برای قرار دادن ویدئو در توییتر می‌توانید آن را مستقیماً از طریق قسمت آپلود تصویر در توییتر بارگذاری نمایید یا اینکه ابتدا ویدئوی مورد نظر را در یک سرویس دهنده ویدئویی دیگر مانند یوتیوب آپلود کنید و سپس لینک ویدئو را در توییت خود قرار بدهید.

عملکرد بازاریابی توییتر خود را ارزیابی کنید

با پیاده سازی استراتژی بازاریابی حرفه ای توییتر و اجرای نکاتی که ذکر شد کار شما تمام نمی‌شود؛ بلکه در حین اجرای همه این فرآیندها و همچنین در انتها، باید عملکرد همه اقدامات و کلیت بازاریابی توییتری خود را زیر نظر داشته باشید.
به این منظور لازم است که تمامی شاخص‌هایی که در اهداف جزئی استراتژی خود تعیین کرده‌اید و میزان تحقق آن‌ها را بررسی کنید و در صورت عدم بازده مناسب، جرح و تعدیلات ضروری را اِعمال نمایید.
برای مدیریت شبکه های اجتماعی خود، همین حالا در مدیر هاب ثبت نام کنید و ۷روز استفاده رایگان هدیه بگیرید.