شما از نکاتی مهم قبل از راه اندازی کسب و کار آنلاین یا اینترنتی چه می دانید؟

با مدیر هاب همراه باشید تا این مسئله را توضیح دهیم.

 

این مقاله ویژه افرادی نگارش شده که قصد دارند از اولین قدم‌ها کسب و کار خود را شروع کنند و همچنین در اینجا کسب و کار اینترنتی صرفا یک وب‌سایت در نظرگرفته نشده است. تمامی موارد گفته شده پشت سر هم هستند، اما برای مثال ممکن شخصی ایده راه‌اندازی را داشته باشد، پس طبیعتا بخش اول که «شناخت ویژگی‌های خودتان» است، برای‌اش مفید نیست.

کسب و کار آنلاین

نکاتی مهم قبل از راه اندازی کسب و کار آنلاین

۱) شناخت ویژگی‌های خودتان

همیشه شما یک چیزی را می‌دانید که شخص دیگری آن را ندانسته و به آن نیاز دارد

اگر ابتدا راه هستید و تازه می‌خواهید یک کسب و کار داشته باشید، باید در اولین قدم با خودتان آشنا شوید. یک کاغذ و قلم در دست بگیرید و هرچیزی که می‌دانید در آن تخصص دارید را بنویسید.

همه شاید همین اولین قدم را جدی نگیرند و بگویند که چیز خاصی نمی‌دانند، اما یادتان نرود که شما (حداقل) یک چیزی را می‌دانید که یک شخص دیگر آن را ندانسته و به آن نیاز دارد. فرمول ابتدایی هر کسب و کاری به این شکل است.

یعنی شما از چیزی که در آن وارد هستید، می‌خواهید خدماتی را به افرادی که آن تخصص را ندارند، ارائه کنید. و در قبال آن هزینه‌ای دریافت کنید. کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین هم به همین شکل عمل می‌کنند.

تخصص شما حتما لازم نیست در حوضه آی‌تی باشد، بلکه حتی تخصص‌هایی مانند آشپزی و خیاطی هم می‌تواند یک ایده خوب برای راه اندازی کسب و کار آنلاین باشد. در همین دو مثال زده شده می‌تواند از چند طریق کسب و کار خود را راه اندازی کنید.

کسب و کار اول می‌تواند، یک سرویس آموزشی (در قالب یک وب سایت) برای آموزش آشپزی و پخت انواع غذا و خوراکی‌ها باشد. کسب و کار دیگری می‌تواند، یک نوع رستوران آنلاین باشد. یعنی شما غذاهای خود را مستقیما به مشتری بفروشید.

برای خیاطی هم موارد مشابه وجود دارد. یک پایگاه آموزشی خیاطی، یک فروشگاه محصولات خودتان و یا سرویسی که سفارش دوخت ویژه هر کس را ارائه دهد، می‌تواند مدل‌های کسب و کار شما باشد.

لازم به ذکر است که در وب فارسی واقعا در مورد تخصص‌های فنی اطلاعات کمی وجود دارد و در صورت یک برنامه استراتژی دیجیتال هدفمند می‌توانید در آن‌ها موفق ظاهر شوید.

۲) هدف‌گذاری

در پایان پاراگراف قبل به برنامه هدفمند رسیدیم. شما حال که تخصص‌های خودتان را پیدا کردید، سپس باید هدف‌های خود را پیدا یا به‌بیان بهتر، هدف‌های خود را مشخص کنید. شما در نظر خود، نهایت آن کسب و کار در نظر بگیرید.

یعنی اگر می‌خواهید یک وب سایت آموزش خیاطی راه اندازی کنید، مراحل رشد خود را تا بالاترین سطح‌ها پیش‌بینی کنید. یعنی بگویید که در ابتدا با آموزش و فروش محصولات آموزشی کسب درآمد می‌کنم، سپس تولیدات خودم را آماده و در سایت برای فروش قرار می‌دهم،

با درآمدهای بدست آمده، کسانی را استخدام می‌کنم تا کار کنند، چند سال بعد، یک تولیدی (نوع خاصی) لباس را راه‌اندازی می‌کنم، سپس از طریق سایت که با محتوا آموزشی مطرح شده، برندسازی انجام می‌دهم و به همه ایران محصولم (که در یک مدل خاص لباس، مثلا مجلسی، بچگانه و…) است را معرفی می‌کنم.

سفارش‌ها که بیشتر شد، سایت را دو زبانه و از خارج از کشور سفارش می‌گیرم و… تا در نهایت یک نوع خاص پوشاک، در دنیا صاحب سبک و برند شوم.

شاید کمی رویا پردازانه به‌نظر برسد اما باور کنید، روش و چارچوب آن به همین شکل است که مطرح شد. یعنی شما برای هر پله باید هدف بگذارید و سپس پله به پله به بالا بروید و به این باور داشته باشید که هیچ چیز غیر ممکن نیست. تلاش کنید، پشتکار داشته باشد و نا امید نشوید.

تا بیشتر از این مقاله شعاری نشده! به ادامه بحث هدف‌گذاری می‌پردازیم. بسیاری از روان‌شناسان و مربی‌های کسب و کار و موفقیت بر این باور دارند که شما باید ابتدا هدف‌های خود را متصور شوید، یعنی بدانید و مجسم کنید که به چه می‌خواهید برسید.

۳) شناخت و آنالیز بازار – نکاتی مهم قبل از راه اندازی کسب و کار آنلاین

آنالیز کردن به صورت کلی کاری تخصصی است و باید با ابزارهای آن به صورت کامل آشنایی داشته باشید، تا نتیجه درست بگیرید، اما این مرحله یک بررسی آماری حرفه‌ای نیست. در اصل در این مرحله شما تنها باید بدانید طرحی که برای کسب و کار آنلاین ریخته‌اید (برای مثال همان خیاطی) چه جایگاهی در وب فارسی دارد. وب فارسی هم منظور تنها سایت‌های فارسی زبانی هستند که در این موضوع خاص فعالیت می‌کنند.

اولین و ابتدایی قدم برای شناخت بازاری که می‌خواهید وارد آن شوید، گوگل‌ دات‌کام است. تنها کافی است کلمات کلیدی کسب و کار خود که برای یک سایت خیاطی می‌تواند «آموزش خیاطی» باشد را در گوگل جستجو کنید تا با سایت‌هایی که تا کنون در مورد این موضوع مطلب نوشته‌اند، آشنا شوید.

نوشتن یک مطلب یا مقاله در موضوع کاری شما، دلیلی بر وجود یک رقیب نیست. باید ببینید آیا در آن موضوع فعالیت دارد یا نه. چون امکان دارد با سایت‌های پرتال سرگرمی مواجه شوید که از همه موضوعات در سایت خود مطلبی منتشر کرده‌اند.

با جستجو چندین کلمه به راحتی می‌توان متوجه سایت‌های رقیب شد. همچنین یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین صرفا بر بستر یک وب سایت نیست و شما می‌توانید بازار اپلیکیشن‌های موبایل را هم بررسی کنید. بعد از پیدا کردن سایت‌ها باید متوجه شوید که آیا به صورت جدی فعالیت می‌کنند یا خیر.

۴) بالا بردن دانش و مهارت‌های فردی

در این مرحله در شروع کسب و کار اینترنتی باید با قدمی محکم وارد شد. یعنی اگر در کار خود حرفه‌ای نیستید، نمی‌توانید هم به خوبی آموزش و یا سرویس‌هایی را ارائه دهید

حال که تخصص خود را پیدا ، هدف‌های خود را مشخص و رقیب‌های خود را شناختید، باید یک مرحله به عقب برگردید. همان موقع که تخصص خود را پیدا می‌‌کردید، باید به این مورد هم توجه کنید، که آیا واقعا بر روی آن موضوع تسلط دارید یا به صورت نصفه و نیمه و غیرحرفه‌ای آن می‌شناسید.

در این مرحله در شروع کسب و کار اینترنتی باید با قدمی محکم وارد شد. یعنی اگر در کار خود حرفه‌ای نیستید، نمی‌توانید هم به خوبی آموزش و یا سرویس‌هایی را ارائه دهید.

شاید یکی از دلایلی که سایر سایت‌ها موفق نبوده‌اند در موضوع مورد نظر شما فعالیت کنند، این باشد که به صورت کامل آن را بلد نبوده و به آن تسلط نداشته‌اند. در این مرحله از نکات راه اندازی کسب و کار اینترنتی و آنلاین باید دانش و مهارتی که دارید را در یک سطح حرفه‌ای تر فرا بگیرید.

شرکت‌ در دوره‌های آموزشی تخصص خود و همچنین مطالعه و خواندن کتاب و مقاله می‌تواند سطح دانش و مهارت شما را بالا ببرد. شما وقتی بر یک موضوع تسط پیدا کردید، می‌توانید در مورد نظر داده، آموزش و یا خدماتی را ارائه دهید.

۵) کسب اطلاعات در مورد پیش‌نیازها

جدا از کسب دانش در مورد تخصص موردنظر که در پاراگراف قبل مطرح شد، شما نیاز به کسب اطلاعات در مورد یک سری پیش‌نیازها نیز هستید. برای شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید اطلاعاتی در مورد پیش‌نیازهای آن مانند هاست، سرور، دامنه، پنل‌های مدیریت سرور، سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS مانند وردپرس) و… داشته باشید.

این موارد برای شروع کسب و کار الزامی هستند و اگر خودتان می‌‌خواهید وارد مسیر کسب و کار و کارآفرینی باشید، باید آنها را یاد بگیرید.

یادگیری این موارد اصلا کار دشواری نیست و خوشبخاته در وب فارسی بسیاری مقاله و ویدیوهای آموزشی رایگان در مورد آنها منتشر شده که می‌توانید در کمتر از یک روز به همه آنها دسترسی داشته باشید.