امروز به بهانه مقاله تآشنایی با توییتر و اصول بازاریابی در آن آمده ایم تا باز هم درباره بازاریابی شبکه های اجتماعی با هم صحبت کنیم.
با مدیر هاب همراه باشید
هر وقت صحبت از توییتر و عبارت “توییت کردن” میشود، خیلی از ما به یاد خبرهای فوری، رقابتهای انتخاباتی و موضعگیریهای جنجالی دونالد ترامپ میافتیم. اما باید بدانیم که واقعیت توییتر و کاربردهای آن چیزی فراتر از اینها است.
توییتر با بیش از ۳۳۵ میلیون کاربر فعال در ماه و پشتیبانی بیش از ۴۰ زبان مختلف، یکی از قدرتمندترین و اثرگذارترین شبکههای اجتماعی در دنیا بوده و از ابزارهای عالی بازاریابی دیجیتال محسوب میشود.
با نوشتن متنهای کوتاه و تاثیرگذار، استفاده از هشتگهای قدرتمند و تعامل فعال با دیگر کاربران، میتوانید یکی از موثرترین کمپینهای تبلیغاتی خود را در توییتر به راه بیندازید و از قابلیت “ریتوئیت” توسط کاربران نهایت استفاده را ببرید؛ چرا که توئیتر یکی از قویترین شبکههای اجتماعی برای وایرال کردن محتوای شماست.
با وجود فیلتر بودن توئیتر، این شبکه یکی از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی در ایران است. قدرت، میزان اثرگذاری و قابلیت موج سازی آن در حدی است که بسیاری از شرکتهای بزرگ ایرانی، سیاستمداران از تمامی طیفها و سلبریتیهای فراوانی از آن به عنوان رسانهای برای معرفی، تبلیغات و کمپینهای خود استفاده میکنند. محتوای توییتر معمولا آنقدر فراگیر میشود که سر از شبکههای اجتماعی دیگر از جمله اینستاگرام و پیامرسانها هم درمیآورد.
خلاصه اینکه اگر هنوز از بازاریابی توییتر برای ترویج کسب و کارتان استفاده نمیکنید، بهتر است که همین حالا به سراغش بروید. در ادامه مطلب، به چگونگی کار با توییتر، امکانات آن و ویژگیهایی که این شبکه را از پلتفرمهای اجتماعی دیگر متمایز میکنند خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید!
آشنایی با توییتر و اصول بازاریابی در آن
معرفی توییتر
نام توییتر (Twitter) از واژه Tweet به معنی جیک جیک کردن و آواز خواندن پرنده گرفته شده است (شخصیت توییتی در کارتونهای Looney Tunes را به یاد بیاورید). در اینجا پرنده مورد نظر ما (که خودِ کاربران توییتر باشند) میتواند جدیدترین خبرها را به گوش همه برسانند. همین باعث شده کلمه Tweet در واژه نامۀ انگلیسی به معنی نوشتن یا پست کردن محتوا اضافه شود.
توییتر در سال ۲۰۰۶ توسط جک دورسی (Jack Dorsey) که هم اکنون نیز مدیرعامل این شرکت است، راه اندازی شد. اولین توییت هم دقیقا توسط خودِ جک دورسی در تاریخ ۲۲ مارس ۲۰۰۶ زده شد. تعداد کاربران توییتر از همان ابتدا با سرعت فراوانی افزایش پیدا کرد، تا جایی که تعداد کاربرانش ظرف شش سال به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر رسید که جمعا روزانه حدود ۳۴۰ میلیون بار توییت میکردند.
توییتر در سال ۲۰۱۳ در جمع ۱۰ وبسایت برتر دنیا قرار گرفت و به علت فراوانی توییتها و کاربرد گستردهاش، لقب “اس ام اس اینترنتی” را کسب کرد.
توییتر امروزه به اصلیترین تریبون “شهروند – خبرنگارها” تبدیل شده؛ یعنی افرادی که خبرنگار حرفهای یا شخص معروفی محسوب نشده و فقط به دنبال پلتفرمی آنلاین برای خبررسانی و ارتباط با دنیای بیرون هستند.
ساختار و محتوای توییتر
ساختار توییتر بسیار ساده است و یک ستون بیشتر ندارد. شما به راحتی میتوانید در آن توییتها را بالا و پایین (Scroll) کنید. انواع مختلف محتوا در شبکه اجتماعی توییتر قابل به اشتراکگذاری است.
متن
اصلیترین معنای عبارت “توییت کردن” در توییتر، نوشتن متن و به اشتراکگذاری آن با فشردن دکمه Tweet است. کاربران توییتر در ابتدا در هر توییت تنها متنی با طول حداکثر ۱۴۰ کاراکتر میتوانستند بنویسند، اما در نوامبر ۲۰۱۷ این میزان برای تمامی زبانها به جز ژاپنی، کرهای و چینی به دو برابر افزایش پیدا کرد. در همان زمان نیز این افزایش محدودیت موافقان و مخالفان خود را داشت. اگر شما هم نظری موافق یا مخالف با این دارید، میتوانید در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
به خاطر همین محدودیت در تعداد کاراکترها، خیلی از کاربران توییتر بعضی کلمات را مخفف کرده یا آنها را از قصد غلط مینویسند. عبارتهایی مثل Twttr به جای Twitter یا “پاد” به جای “پایگاه اطلاع رسانی دولت” نمونههایی از این خلاصهسازیها هستند. زیاد روی این مسئله حساس نشوید، این مسئله در توییتر کاملا عادی است و بعد از مدتی سر و کله زدن با آن به این چیزها عادت میکنید!
به هر حال، اگر مایلید متنی طولانیتر از ۲۸۰ کاراکتر بنویسید، باید نوشته خود را در چند توییت مجزا نوشته یا به اصطلاح یک “رشته توییت” بنویسید. راه دیگر هم به اشتراکگذاری لینک نوشتهتان در بازاریابی توییتر است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
لینکها
اگر مطلبی در وبلاگتان نوشتهاید، در سایتتان محصولی برای فروش دارید یا خبر یا محتوای جالبی در فضای وب دیدهاید که میخواهید با دیگران به اشتراک بگذارید، میتوانید لینک صفحه مورد نظر را توییت کنید. لینکها جزو ۲۸۰ کاراکتر توییتها محسوب نمیشوند و میتوانید به راحتی متن مورد نظرتان را هم کنار لینک مورد نظر قرار دهید.
توییتر تمامی لینکهای به اشتراک گذاشته شده را با استفاده از دامنه t.co کوتاه میکند. این دامنه به صورت اختصاصی متعلق به توییتر است و هر لینکی که شما در آن منتشر کنید با این دامنه کوتاه میشود.
محتوای تصویری
به اشتراک گذاری عکس و گیف در توییتر بسیار آسان است. در هر توییت میتوانید حداکثر ۱ گیف یا ۴ عکس توییت کنید و اگر از اپلیکیشن موبایلی توییتر استفاده میکنید، عکسها را مستقیما از دوربین گوشی خود به اشتراک بگذارید.
ویدیو – آشنایی با توییتر و اصول بازاریابی در آن
به اشتراکگذاری ویدیو از طریق آپلود کردن فایل یا ضبط آن با دوربین فیلمبرداری گوشی امکان پذیر است. توجه داشته باشید که ویدیوی شما حداکثر میتواند ۲ دقیقه و ۲۰ ثانیه باشد، در غیر این صورت توییتر خودش ویدیوی شما را کوتاه خواهد کرد. در صورتی که میخواهید ویدیوی طولانیتری را به اشتراک بگذارید، بهتر است آن ویدیو را در آپارات، نماشا، یوتیوب و سایر رسانهها بارگزاری کنید و لینک آن را در توئیتر به اشتراک بگذارید.
علاوه بر این، امکان پخش زنده ویدیو در اینجا هم وجود دارد.