امروز می خواهیم در این مقاله به دیجیتال مارکتینگ در فیسبوک اشاره کنیم.

با مدیر هاب همراه باشید.

شهرت Facebook در میان کاربران شبکه های اجتماعی بر کسی پوشیده نیست از این رو فیس بوک همواره توانسته است نظر بسیاری از بازاریابان اینترنتی را به خود معطوف کند.

در ادامه نحوه ی بازاریابی فیسبوک، باید ها و نباید های مارکتینگ در این بستر را مورد بحث قرار خواهیم داد.

چه افرادی عضو فیس بوک هستند؟

هرچند ممکن است که فیس بوک در ابتدا به عنوان یک شبکه اجتماعی برای دانش آموزان کالج بوده باشد، اما اکنون تقریبا هر کسی که کاربر دائمی اینترنت باشد عضو این شبکه اجتماعی نیز شده است.

حداقل سن ضروری برای عضویت در فیس بوک ۱۳ سال است و مبنی بر دلایلی همچون وارد کردن اطلاعات کاربری غیر واقعی در هنگام ساخت حساب کاربری فیس بوک برای دور زدن قانون محدودیت سنی این شبکه) می توان در نظر گرفت که تمام رده های سنی در این شبکه حضور دارند.

 فیس بوک اطلاعات عمومی، از جمله اطلاعاتی درباره ی محبوب ترین گروه سنی خود را منتشر نمی کند، اما یک نظرسنجی توسط  Pew   نشان داده است که گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال بیشترین کاربران حاضر در فیس بوک را تشکیل می دهند که البته محبوبیت این شبکه اجتماعی با افزایش سن کاربران، برای آن ها کمتر می شود. کمترین محبوبیت فیس بوک در افراد بالای ۶۵ سال است.
بنابراین اطمینان داشته باشید که تعداد کثیری از کاربران هدف شما، در فیس بوک حضور دارند.

دیجیتال مارکتینگ در فیسبوک – چگونه در فیس بوک بازاریابی کنیم؟

فیس بوک دارای سه قابلیت صفحات، تبلیغات و گروه ها است که هر کدام از این گزینه ها در امر بازاریابی فیسبوک کاربرد خاص خود را دارند و می توانند برای رسیدن به اهداف بیشتر ترکیب شوند.

الف) صفحات:

صفحات فیس بوک مشابه پروفایل ها هستند، اما به طور اختصاصی برای کسب و کارها، سازمان ها و شخصیت های عمومی می باشند.

 زمانی که کاربری یک صفحه را لایک (like) می کند، می تواند به طور خودکار مطالب جدیدی که در این صفحه قرار می گیرند را در نیوز فید (news feed) خود دریافت کند.

الزاما متذکر می شویم که کاربران می توانند یک صفحه را لایک کنند اما آن را فالو نکنند. (کاربران می توانند برخی از پروفایل ها را نیز دنبال کنند.)
پروفایل ها نیاز به یک رابطه متقابل بین دوستان دارند به این معنی که تنها کسانی که جزو لیست دوستان (Friends) یک پروفایل باشند می توانند آن پروفایل را like کنند، در حالی که صفحات می توانند توسط هر کسی (چه دوستان و چه سایر افراد عضو فیس بوک) لایک شوند بدون آن که نیاز باشد که خالق صفحه لایک کننده ها را از قبل به عنوان دوست پذیرفته باشد.

صفحات محدودیتی برای تعداد دوستان یا طرفدارانی که می توانند داشته باشند، ندارند. (بر خلاف پروفایل ها که محدود به ۵۰۰۰ دوست هستند)
مزایا: صفحات را می توان به سادگی و به صورت رایگان راه اندازی کرد.
معایب: ایجاد پایگاهی از طرفداران به وسیله ی صفحات مشکل است.

بازاریابی فیسبوک

ب) تبلیغات:

فیس بوک یک پلت فرم تبلیغاتی هدفمند فوق العاده ارائه می دهد.

می توان  تبلیغات را برای مناطق جغرافیایی خاص، سنین مختلف، سطح تحصیلات و حتی انواع دستگاه های مورد استفاده، برای نمایش به کاربران ایجاد و اختصاصی کرد.

به عنوان مثال می توان افرادی که اخیرا نقل مکان کرده اند را مورد هدف تبلیغات قرار داد.

بنابراین، اگر یک باشگاه ورزشی در خیابان جمهوری در  شیراز دارید و می خواهید تمام افرادی را که اخیرا به این محل منتقل شده اند، پیدا کنید، می توانید تبلیغات خود را به سوی این افراد هدایت کنید.(متاسفانه در حال حاضر خدمات تبلیغاتی فیس بوک برای ایرانیان دارای محدودیت است)

یا شاید یک کتاب نوشته اید و مطمئن هستید که افرادی هستند که دوست دارند یک کتاب خاص دیگر از نوشته های شما را مطالعه کنند. عنوان کتاب را تحت عنوان Interests وارد کنید و به این ترتیب می توانید به طور خاص آن کاربران را هدف تبلیغات خود قرار دهید.

فیس بوک به کاربران اجازه می دهد تا تبلیغاتی را که دوست ندارند ببندند و یا برعکس، صفحه ای که نامش دقیقا زیر تبلیغ عنوان شده است را لایک کنند.

مزایا: تبلیغات دارای پارامترهای هدفمند قدرتمندی هستند که به وسیله ی آن ها می توانید گروه خاصی از افراد را مورد هدف قرار دهید.

معایب: با توجه به اهداف شما، تبلیغات می توانند هزینه های زیادی را برای شما داشته باشند.

البته لازم به ذکر است که در زمان نگارش این مطلب نام ایران در لیست مناطق مورد نظر برای نمایش آگهی وجود ندارد.

ج) گروه ها:

گروه های فیس بوک شبیه به انجمن های گفتگو هستند و دارای ویژگی هایی اضافی ای هستند که صفحات و پروفایل ها ندارند مانند Wall

می توانید گروه هایی مرتبط با حوزه کاری خودتان ایجاد کنید و سپس افراد علاقه مند به آن حوزه را به این گروه دعوت کرده تا درآینده بتوانید با دریافت نظرات آن افراد درباره ی محصولاتتان به عنوان راهی برای رسیدن به مشتریان بالقوه استفاده کنید.

مزایا: گروه ها آزاد هستند و دارای سطح بالایی از تعامل افراد هستند.

معایب: گروه ها می توانند بسیار وقت گیر باشند.

اکنون به این سه قابلیت آشنا شدید در ادامه جزئیات و نکات فعالیت در هر یک را به تفصیل شرح خواهیم داد:

شیوه ی صحیح بازاریابی با صفحات – دیجیتال مارکتینگ در فیسبوک

صفحات فیس‌بوک ساده ترین راه برای شروع بازاریابی فیسبوک می باشند که  کاملا آزاد و فوق العاده انعطاف پذیر هستند، و کار با آن ها نسبتاً آسان است (حداقل در اشکال اولیه خود) همچنین کار با آن ها نقاط ضعف زیادی هم ندارد.

متاسفانه، بسیاری از شرکت ها از صفحات به طور کامل استفاده نمی کنند؛ یا بدتر، از آنها به شدت استفاده می کنند.

ثبت نام در مدیر هاب برای مدیریت شبکه های اجتماعی!

می دانستید که شما قادر هستید با ثبت نام در مدیر هاب، امکانات هر یک از شبکه‌ های اجتماعی را در پلتفرم مدیریت و آنالیز شبکه‌ های اجتماعی مدیر هاب مشاهده کنید؟

کافیست ثبت نام کنید و ۷ روز استفاده رایگان هدیه بگیرید.