احتمالاً برای شما هم پیش آمده باشد که یکی از توییت‌هایتان به‌نسبت بقیۀ توییت‌ها نرخ تعامل یا اینگِیجمِنت (Engagement) بیشتری داشته باشد. شاید حتی فیواستار هم شده باشد و با خودتان گفته باشید: «خب چی شد که این‌جوری شد؟» یا «چی کار می‌شه کرد واسه بقیۀ توییت‌هام هم این اتفاق بیفته؟». داستان اینجاست که در افزایش اینگیجمنت توییت‌ها در توییتر عوامل زیادی مؤثرند.

ازآنجاکه دغدغۀ مدیرهای شبکه‌های اجتماعی و خیلی از افراد برای مدیریت صفحۀ شخصی توییترشان این است که نمی‌دانند بهترین زمان برای توییت‌کردن در توییتر چه زمانی است یا از خودشان می‌پرسند در طول روز چندتا توییت بکنیم، تصمیم گرفتیم اطلاعاتمان را راجع به بهترین زمان توییت‌کردن و تعداد مناسب توییت‌کردن در روز با شما در میان بگذاریم. با مدیر هاب همراه باشید!

فقط قبل از هر چیز باید دو نکته درباره بهترین زمان برای توییت کردن را گوشزد کنیم:

  • نکتۀ اول: نرخ تعامل یا اینگیجمنت در توییتر
    • اینگیجمنت در لغت به‌معنی تعهد و مشغولیت است. در دنیای شبکه‌های اجتماعی، منظور ما از مشغولیت، درگیرشدن یا تعامل کاربر با محتوایی است که تولید کرده‌ایم. بر همین اساس، به میزان درگیری یا تعامل کاربران با محتوای یک توییت، نرخ اینگیجمنت توییت می‌گوییم. یک توییت وقتی اینگیجمنت بیشتری دارد که کاربران را بیشتر درگیر خود کرده یا آن‌ها را به تعامل وا داشته باشد؛ یعنی تعداد ایمپرشن، لایک، ریتوییت و منشن بیشتری داشته باشد.
  • نکتۀ دوم: الگوریتم توییتر در سال ۲۰۲۰ تغییر کرده است
    • طبق الگوریتم جدید توییتر، نحوۀ نمایش توییت‌ها در تایم‌لاین توییتر تغییر کرده و ما به‌عنوان کاربر می‌توانیم انتخاب کنیم که توییت‌ها به‌ترتیب زمان انتشار برایمان نمایش داده شود یا مثل قبل، یعنی براساس محبوبیت یا نرخ اینگیجمنت.
      این یعنی هرچه از زمان توییتِ ما گذشته باشد، احتمال نمایش و دیده‌شدنش کمتر خواهد شد. در چنین وضعیتی، هم باید حواسمان به زمان انتشار توییت باشد و هم به عواملی که بر نرخ اینگیجمنت توییتر تأثیر می‌گذارند، مثل محتوای توییت، عکس داشتن یا نداشتن و… .

برگردیم سر سؤال اصلی! بهترین زمان برای توییت کردن کی است؟

در پاسخ‌ به سؤال بهترین زمان برای توییت‌کردن چه ‌وقت است و چه تعداد توییت در طول روز باید بزنیم، رک و ساده باید بگوییم که «چیزی به اسم بهترین زمان برای توییت‌کردن وجود ندارد!» این سؤال که در طول روز چه تعداد توییت در توییتر منتشر کنیم سؤال اشتباهی است؛ چراکه ما را به جواب درستی نمی‌رساند!

پس راه پیدا کردن بهترین زمان توییت‌کردن و تعداد توییت در هر روز چیست؟

تعداد مناسب توییت در روز و بهترین زمان توییت‌کردن به سه عامل اصلی زیر بستگی دارد:

  1. جامعۀ مخاطبان؛
  2. مدل و برنامۀ بازاریابی کسب‌و‌کار/خودمان؛
  3. هدف کسب‌وکار/خودمان.

۱) جامعۀ مخاطبان ما چه کسانی هستند؟

ازآنجاکه تقریباً بیش از ۵۰هزار کاربر فعال ایرانی در توییتر حضور دارند، ما باید از جامعۀ مخاطبانی که دنبالمان می‌کنند (همان فالوئرها) اطلاعاتی در دست داشته باشیم تا بتوانیم در قدم اول، زمان‌هایی را که به سراغ چک‌کردن توییترشان می‌آیند حدس بزنیم. برای مثال، اگر مخاطبان ما زنان خانه‌دار هستند، زمان‌بندی پست‌های توییتر متفاوت از وقتی خواهد بود که مخاطبان ما کارمندان هستند.

زنان خانه‌دار احتمال دارد چندان برنامۀ زمانی منظمی در روز نداشته باشند و به همین علت کار سخت‌تر باشد؛ شاید بین ساعات ۸ صبح تا ۱۲ ظهر که فرزندانشان در مدرسه هستند بیشتر توییتر را چک کنند یا شاید روزشان را از ساعت ۱۲ ظهر شروع کنند.

از طرفی ساعت حدودی کارمندان برای رفتن به محل کار و خروج از آنجا مشخص است و در این مورد کار راحت‌تر است؛ در راهِ رفتن به محل کار، در ساعت ناهار و در راه برگشت از محل کار، بیشتر توییتر را چک می‌کنند.

پس ابتدا باید بدانیم جامعۀ اصلی مخاطبان ما چه کسانی هستند و چه عاداتی دارند تا بتوانیم زمان توییت‌کردن را برنامه‌ریزی کنیم. برای این کار شاید بد نباشد در قالب نظرسنجی‌های خود توییتر، پرسیدن سؤالاتی از جامعۀ مخاطبانتان در قالب اینکه «معمولاً چه زمانی به توییتر سر می‌زنید؟» یک دید کلی به ما بدهد.

۲) نوع کسب‌وکار ما چیست؟

فعالیت ما به‌عنوان شخص یا یک کسب‌وکار در توییتر، به مدل کسب‌وکار و برنامۀ بازاریابی‌مان بستگی دارد. این دو عامل مشخص می‌کنند که ما با چه هدفی می‌خواهیم از توییتر استفاده کنیم. برای استفاده از این ابزار، باید تلاش کنیم بیشترین میزان انطباق با انتظار فالوئرها را داشته باشیم.

یعنی چی؟ یعنی ببینیم مخاطبان ما با چه هدفی صفحۀ توییتر ما را دنبال می‌کنند. مثلاً اگر به‌عنوان یک خبرگزاری قرار است در توییتر فعالیت کنیم، شاید روزی ۵۰۰ توییت خبری هم فالوئرها را اذیت نکند و اتفاقاً از تعداد توییت ما خوششان هم بیاید! ولی اگر یک کسب‌وکار B2B باشیم، این تعداد توییت برای فالوئرها احتمالاً آزاردهنده خواهد بود.

۳) هدف کسب‌وکار/خودمان از حضور در توییتر چیست؟

بعد از اینکه مشخص کردیم جامعۀ هدف ما برای توییت‌ها چه کسانی هستند، باید با علم بر نوع کسب‌وکارمان، محتوای توییت‌ها را مطابق با هدف کسب‌وکارمان آماده و منتشر کنیم.

برای مثال، اگر طبق برنامۀ بازاریابی توییتر مشخص کرده‌ایم که از توییتر به‌عنوان ابزاری برای پشتیبانی مشتری‌هایمان استفاده کنیم، اینکه در طول روز ۱ توییت بزنیم یا ۱۰۰ توییت، دیگر اهمیتی ندارد؛ چون هدف ما پشتیبانی مشتری است.

ولی اگر یک کسب‌وکار سفارش آنلاین غذا باشیم و قصدمان این باشد که افراد هنگام سفارش غذا یاد ما بیفتند، انتظار می‌رود که ظهرها قبل از ناهار و شب‌ها قبل از شام توییت کنیم.

نتیجه‌گیری بهترین زمان برای توییت کردن

یک قانون قدیمی‌ در بازاریابی اینترنتی وجود دارد که می‌گوید: «باید پیامِ درست را در زمانِ درست به دست آدمِ درست برسانیم.» در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر هم این قانون صدق می‌کند. برای رسیدن به فرمول طلایی بهترین زمان برای توییت‌کردن و تعداد مناسب توییت در روز، باید به این چهار نکته دقت کنیم:

  1. محتوای توییت مناسب باشد (ترجیحاً همراه با عکس).
  2. زمان‌بندی ارسال توییت‌ها به‌درستی انجام شود.
  3. توییت‌ها تحلیل و بررسی شوند.
  4. براساس تحلیل و بررسی توییت‌ها، استراتژی ارسال توییت‌ها مشخص و بهینه شود.