اینفلوئنسر کیست؟ اگر در سایت‌های مختلف دقت کرده باشید، در چند سال اخیر واژه‌ای تحت عنوان اینفلوئنسر یا Influencer بسیار در میان کاربران اینترنتی جا افتاده که شاید معنای آن را ندانید.  یکی از دلایل پررنگ شدن این عنوان گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی و نفوذ آنها به زندگی افراد است. بسیاری از مردم در طول روز وقت بسیار زیادی را در دنیای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت می‌گذرانند و بدین ترتیب می‌توانند در مورد مطالب مختلف اطلاعات کسب کنند و آگاهی خود را افزایش دهند، علایق مختلف خود را دنبال کنند و همچنین در مورد هر موضوعی به صحبت و اظهار نظر بپردازند.

در این میان، کاربران معمولی دنبال آن هستند تا بدانند افراد مشهور و تاثیرگذار جامعه در مورد موضوعات مختلف چه نظراتی دارند. حرف و ایده‌های این افراد روی نظرات کاربران معمولی تاثیر بسیار زیادی دارد. همین واقعیت سبب شده تا حرکت‌های بسیار زیادی در دنیای شبکه‌های مجازی اتفاق بیفتد که شاید یکی از دلایل محرک آن‌ها وجود اینفلوئنسرها بوده است. با مدیر هاب همراه باشید!

اینفلوئنسر کیست؟ به چه کسی Influencer می گویند؟

اینفلوئنسر شخصی است که قدرت آن را دارد تا روی دیگران تاثیر بگذارد و این امر به خاطر مسئولیت، میزان دانش، موقعیت اجتماعی و یا رابطه‌اش با مخاطبین امکان‌پذیر است. همچنین شخصی که در یک حوزه تخصصی خاص بسیار مشهور است و به شکل فعال در آن حوزه فعالیت می‌کند، می‌تواند نوعی Influencer باشد و این مسئله به گستردگی و میزان وسعت آن حوزه بستگی دارد.

البته، در میان کارشناسان حوزه مارکتینگ اجماعی واحد در مورد معنا و مفهوم Influencer وجود ندارد. برخی از کارشناسان این حوزه اینفلوئنسر را شخصی می‌دانند که روی یک سازمان و مشتریان احتمالی‌اش تاثیر دارد. برخی دیگر از کارشناسان نیز عقیده دارند که این واژه به افرادی گفته می‌شود که ارتباطات بسیار خوب و ذهن کاملا بازی دارند و می‌توانند باعث ایجاد نوعی ترند در جامعه شوند؛ هرچند که این ویژگی‌ها باتوجه به بازارهای هدف حوزه‌های مختلف احتمال دارد که تفاوت داشته باشد.

انواع اینفلوئنسر

حال که با معنای اینفلوئنسر آشنا شدیم، در ادامه این مقاله باید به این نکته اشاره کنیم که یک Influencer به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود. لازم به ذکر است که آخرین دسته از همه مهم‌تر قلمداد می‌شود:

  • سلبریتی ها
  • متخصصین
  • بلاگر
  • میکرو اینفلوئنسر

سلبریتی ها

مارکتینگ اینفلوئنسر از ابتدا از طریق تایید آدم‌های مشهور و سلبریتی گسترش یافت. شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف طی سالیان متمادی به این نتیجه رسیدند که وقتی یک سلبریتی محصول آنها را تبلیغ کرده و یا مورد تایید قرار می‌دهد، فروش آنها افزایش می‌یابد. هنوز هم تعداد زیادی از شرکت‌ها، به خصوص برندهای معتبر و رده بالا هستند که از سلبریتی‌ها به عنوان اینفلوئنسر استفاده می‌کنند.

در اینجا مشکل بسیاری از برندها آن است که تنها تعداد محدودی از سلبریتی‌ها هستند که تمایل به همکاری در چنین کمپین تبلیغاتی و Influencer شدن دارند و آن‌ها هم احتمالا چندان ارزان نیستند. البته در این میان، استثناهایی هم وجود دارد؛ به عنوان مثال، شرکتی محصولی تولید می‌کند که یک سلبریتی به آن علاقه داشته و از آن استفاده می‌کند. در آن صورت، سلبریتی مورد نظر احتمالا آماده خواهد بود تا به مخاطبین خود بگوید تا چه حد محصول مورد نظر خوب است و در مورد آن چگونه فکر می‌کند. در حال حاضر، بسیاری از موسیقیدان‌ها هستند که بابت نواختن آلات موسیقی ساخت برخی از شرکت‌ها به آنها سود می‌رسانند.

یکی از مشکلات استفاده از سلبریتی‌ها به عنوان اینفلوئنسر، نبود اعتبار و اعتماد در میان مخاطبین یک محصول است. جاستین بیبر احتمالا به حد کافی برای تاثیرگذاری در زمینه کرم رفع آکنه و جوش مناسب باشد، اما برای آنهایی که به دنبال خرید خانه برای دوران بازنشستگی خود هستند، چندان گزینه مناسبی نیست.

متخصصین

متخصصین صنعت و رهبران حوزه فکر و اندیشه از احترام زیادی برخوردار هستند و این مسئله به خاطر کیفیت، موقعیت و یا تجربه آنها در حوزه فعالیت و کارشناسی‌شان است. این احترام، اغلب به خاطر جایی است که آنها برایش کار می‌کنند. برای مثال، روزنامه‌نگاری که برای یک روزنامه معروف کار می‌کند، شاید در مورد موضوعاتی که درباره‌شان مطلب می‌نویسد، اطلاعاتی کافی نداشته باشد، اما آن قدر خوب بوده که برای چنین روزنامه معتبری کار می‌کند و به همین دلیل قابل احترام است.

چنین کارشناسان و متخصصینی عبارتند از:

  • روزنامه‌نگاران
  • افراد دانشگاهی
  • متخصصین صنعت
  • مشاوران حرفه‌ای

اگر بتوانید توجه یک روزنامه‌نگار را که در یک روزنامه ملی و معتبر کار می‌کند، به محصول خود جلب کنید و کاری کنید که او در مورد محصول و شرکت شما در مقاله‌اش چیزهای خوبی بگوید و به اصطلاح از آنها تعریف کند، در آن صورت از آن شخص به عنوان Influencer استفاده می‌کنید؛ درست مانند کسی هستید که از یک بلاگر و یا کارشناس شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند. در این موقعیت، یک نوع پاداش اضافه نیز وجود دارد و آن است که روزنامه‌نگار مربوطه احتمالا به صورت رایگان برای شما می‌نویسد.

بلاگرها و افرادی که تولید محتوا می‌کنند، اغلب با پیشروهای صنعت و همین طور رهبران اندیشه کار می‌کنند و چندان غیرطبیعی نیست که ببینیم آنها در پست‌های بلاگ خود از آن محصول و یا سرویس تعریف کنند و یا حتی در شبکه‌های اجتماعی نوعی کمپین تبلیغات یا بازاریابی اینترنتی راه بیندازند. امروزه دیگر مرز میان رسانه‌های سنتی و شبکه‌های اجتماعی کنونی در حال از بین رفتن است.

بلاگر

وبلاگ‌نویسی مدتی است که با مارکتینگ Influencer ترکیب شده است. بلاگ‌های بسیار مشهوری در اینترنت وجود دارد. در  صورتی که یک بلاگر به شکلی مثبت در یکی از پست‌هایش از محصول شما تعریف کند، در آن صورت احتمال دارد این مسئله به آنجا برسد تا مخاطبین آن شخص، محصول مورد نظر را امتحان کنند.

بسیاری از بلاگرها توانسته‌اند کاربران زیادی از حوزه‌های خاص را جذب کنند. برای مثال، بلاگ‌های بسیار تاثیرگذاری در زمینه‌های توسعه شخصی، مالی و اعتباری، سلامت، نگهداری کودکان، موسیقی و موضوعات بسیار زیاد دیگر از جمله خودِ بلاگ نویسی وجود دارند. ویژگی مشابهی که همه بلاگ‌های موفق دارند، احترامی است که از سوی کاربران و خوانندگان خود کسب کرده‌اند.

البته که یک بلاگ تنها نوع محتوای محبوب در اینترنت نیست. نمونه دیگر و بسیار محبوب موجود در فضای اینترنت ویدئو است. در این مورد، هر سازنده ویدئو به جای آنکه برای خودش سایت داشته باشد، کانالی در یوتیوب می‌سازد. برندهای معتبر اغلب با سازندگان ویدئوهای محبوب در یوتیوب همراه می‌شوند.

البته که بلاگرها و یوتیوبرها به ندرت تنها به مخاطبین کنونی خود اکتفا می‌کنند تا به سایت آنها سر زده و محتوای آنها را ببینند. آنها معمولا پست‌ها یا ویدئوهای جدید و بسیار زیادی را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌کنند که بدین ترتیب، این بلاگرها و سازندگان محتواهای اینترنتی به میکرواینفلوئنسر نیز تبدیل می‌شوند. این روش نوین ترین راه بازاریابی شبکه های اجتماعی محسوب می شود.

میکرو اینفلوئنسر کیست؟

میکرو اینفلوئنسرها مردمی عادی هستند که به خاطر دانش خود در زمینه‌ای خاص معروف شده‌اند. بدین ترتیب، آنها معمولا تعداد زیادی دنبال‌کننده از آن حوزه را به سمت خود جذب می‌کنند. البته، تنها تعداد دنبال‌کننده نیست که میزان تاثیرگذاری را نشان می‌دهد و رابطه و کنش میان یک میکرو اینفلوئنسر و دنبال‌کنندگانش، این مسئله را به نمایش می‌گذارد.

این امکان وجود دارد که یک میکرواینفلوئنسر از وجود یک شرکت بی‌خبر باشد و آن شرکت به او دسترسی یابد. در این صورت، شرکت مورد نظر ابتدا باید با توجه به ارزش آن اینفلوئنسر او را برای تبلیغش متقاعد کند. میکرو اینفلوئنسرها رابطه‌ای خاص با دنبال‌کنندگان خود ایجاد کرده‌اند و مسلما دوست ندارند که هوادارنشان آن‌ها را در حال تبلیغ چیزهای بی‌ارزش ببینند.

این مسئله به معنای آن است که هر نوع رابطه میان میکرو اینفلوئنسرها و برندهای مختلف با توجه به مخاطبینی که آن میکرواینفلوئنسر دارد، شکل می‌گیرد و این افراد اغلب در مورد برندی که با آن کار می‌کنند بسیار باوسواس عمل می‌کنند. برخی از میکرواینفلوئنسرها خوشحال هم می‌شوند که به صورت رایگان یک برند را تبلیغ کنند؛ در حالی که برخی دیگر، احتمال دارد هزینه‌ای را برایش طلب کنند. سوای بحث مالی، یک اینفلوئنسر خیلی به ندرت راضی می‌شود تا یک برند نامناسب را برای مخاطبین خود معرفی کند.

تاثیرگذاری

طبیعت تاثیرگذاری مدام در حال تغییر است. میکرواینفلوئنسرها در حال تبدیل شدن به آدم‌هایی محبوب و مشهور هستند. برخی از آنها به حدی مشهور می‌شوند که شهرت آنها همچون سلبریتی‌ها می‌شود. این امر همچنین در مورد نسل جدید و امروزی بسیار صدق می‌کند و این به خاطر مدت زمانی است که آنها به جای فعالیت‌های ورزشی و تماشای تلویزیون، در فضای اینترنت سپری می‌کنند.

در کل باید گفت که میکرو اینفلوئنسرها در حال تبدیل شدن به افراد تاثیرگذار نسل آینده هستند. فضای اینترنت سبب شده تا گروه‌های کوچک بسیار زیادی در فضای مجازی ایجاد شوند. حتی اگر شما طرفدار یک موضوع کاملا پیش پا افتاده باشید، احتمال دارد آن موضوع در فیسبوک و دیگر فضاهای مجازی دارای طرفدارانی برای خود باشد.

امیدواریم که توانسته باشیم مفهوم اینفلوئنسر را برای شما به خوبی توضیح دهیم. اگر می‌خواهید به چنین کسی تبدیل شوید، همین امروز اقدام کنید!

 

برای افزایش درآمد خود در مدیر هاب ثبت نام کنید و از امکاناتی مثل مدیریت کامنت اینستاگرام و زمانبندی ارسال پست و استوری استفاده کتید.