خیلی زمانها هست که ما نیاز داریم تا با کمک بهترین روش آنالیز اینستاگرام صفحات اینستاگرام رقبا را آنالیز کنیم و ببینیم وضعیت آنها به چه صورت است و یا زمانهایی هست که ما نیاز داریم یک پیج خوب برای تبلیغات کسب و کار خودمان پیدا کنیم و یا از طریق یافتن یک اینفلوئنسر خوب میخواهیم کسب و کار خودمان را به دیگران معرفی کنیم ولی نمیدانیم که کدام پیج ها کیفیت خوبی دارند و به اصطلاح “فالوور فیک” ندارند. در این پست ابزاری را به شما معرفی می کنم که می تواند پاسخ این سوالات و سوالات بسیار دیگری را به شما بدهد.
با آموزش و استفاده از این ابزار می توانیم به سوالات زیر و سوالات بسیار دیگری در خصوص آنالیز صفحات اینستاگرام پاسخ دهیم :
❇️آیا صفحه مورد بررسی فالوور فیک دارد؟
❇️ آیا رقبا از ربات فالو/آنفالو استفاده می کنند؟
❇️تبلیغات رقبا در کدام صفحات اثربخش بوده ؟
❇️یک پیج خوب برای تبلیغ چه خصوصیاتی دارد؟
❇️چگونه رشد فالوورهای رقیب را تخمین بزنیم
آیا اخیرا به عددهای اینستاگرامتان نگاهی انداختهاید؟ چند نفر فالوور دارید؟ نرخ تعاملتان چقدر است؟ از کدام یک از پستهای شما بیشتر استقبال شده است؟
اگر جوابتان نه است؛ وقت آن است که آنالیز اینستاگرام را شروع کنید.
با نگاهی به آنالیز پیج اینستاگرام خود میتوانید نحوه عملکرد این پلتفرم را به عنوان بخشی از استراتژی کلی بازاریابی خود بشناسید.
همچنین به شما این امکان را میدهد تا با این بستر اجتماعی قدرتمند و پرجمعیت، کسب و کارتان را رشد و بهبود دهید. با مدیر هاب همراه باشید!
چرا باید به آنالیز اینستاگرام اهمیت دهیم؟
وجود بیش از ۲۵ میلیون اکانت بیزنس و ۲۰۰ میلیون بازدید روزانه از این اکانتها، فرصتی برای کسب و کارهاست که نمیتوان به سادگی از آن چشم پوشی کرد.
با این حال، اگر نمیدانید چه کسانی پروفایل و یا تبلیغات شما را میبینند، چگونه میخواهید با فعالیت در اینستاگرام بر مخاطبان تاثیر بگذارید؟
پس در این صورت وقت گذاشتن برای ارسال پست در اینستاگرام وقت تلف کردن است. اگر به دنبال یک ابزار تحلیل شبکه های اجتماعی مطمئن هستید که امکانات بسیاری در اختیارتان قرار دهد، در مدیر هاب ثبت نام کنید.
اگر به طور مرتب اینستاگرام خود را آنالیز و ارزیابی نکنید:
• انتخاب اشتباه مخاطب هدف
• ارسال بیش از حد محتوا (یا ارسال کمتر از حد لازم محتوا)
• هدایت بازدیدکنندگان نامرتبط به وبسایت شما
• ارسال محتوا در روزها و ساعتهای بدون بازدهی (غیر بهینه)
• از دست دادن فرصت برای بالا بردن نرخ تعامل در کامنت و یا استوری
این فقط یک لیست کوتاه از کارهایی است که اگر به طور منظم غرق در داده های اینستاگرام شوید، بهتر میتوانستید انجام دهید.
اطلاعاتی که می توانید از داده ها بدست آورید به شما در استفاده بهینه از این پلتفرم کمک میکند؛ تا ارزش بیشتری را برای تجارت خود کسب کنید.
این می تواند اینستاگرام را به یکی دیگر از اجزای حیاتی استراتژی بازاریابی آنلاین شما تبدیل کند.
آنالیز پروفایل اینستاگرام:
آنالیز پروفایل در صفحه پروفایل شما درست در بالای صفحه سمت راست قرار دارد. با تپ بر روی این سه خط، به صفحه Insight وارد میشوید و میتوانید آنالیز یک هفته از اینستاگرام خود را ببینید.
شاید قبلا هم این صفحه را دیده باشید اما در آن عمیق نشده باشید. بگذارید آمارهایی که در این صفحه میبینید را بررسی کنیم:
Impression: تعداد بازدید پستهای شما در یک بازه زمانی
Interaction: تعداد اقدامات انجام شده در اکانت شما
Reach: تعداد اکانتهای منحصر به فرد که هر یک از پستهای شما را دیدهاند
Profile visit: تعداد کل بازدید از پروفایل شما در یک هفته
Website Click: تعداد دفعاتی که بازدیدکنندگان از صفحه پروفایل شما روی لینک وبسایت شما کلیک کردهاند
Call/email clicks: تعداد دفعاتی که مخاطبانتان روی نماس و یا ایمیل در پروفایل کلیک کردهاند
Mentions: تعداد دفعاتی که مخاطبان پروفایل شما را در اینستاگرام منشن کردهاند
آنالیز مخاطبان اینستاگرام
مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
خوشبختانه، یک بخش کامل از آنالیز اینستاگرام به شما اطلاعاتی درباره مخاطبانتان میدهد.
Top locations: پنج شهر و پنج کشوری که بیشترین فالوورهایتان از آنجا هستند را به شما نشان میدهد.
Age range: فالوورهای شما چند سال دارند؟ این یک روش آسان برای فهمیدن این موضوع است. اینستاگرام آن را با بازه های زیر تعریف میکند: ۱۳-۱۷ ، ۱۸-۲۴، ۲۵-۳۴، ۳۵-۴۴، ۴۵-۵۴ ، ۵۵-۶۴ ، ۶۵+.
Gender: توزیع فالوورهای شما بر اساس جنسیت (مرد، زن)
Follower hours : یک آمار مفید برای دیدن میانگین زمانی که فالوورهایتان در اینستاگرام سپری میکنند
Follower days : مثل ساعت، این شاخص هم نشان دهنده روزهایی است که فالوورهایتان در آنها بیشرین فعالیت را داشته اند.
آنالیز هر پست
وقتی پروفایل شما از مخاطبان هدفتان بازخورد مناسب دریافت کرد؛ وقت این است که سراغ پستهایتان بروید و ببینید که کدام محتوا تعامل بیشتری با مخاطبان داشته است.
با آنالیز هر پست از بازدهی آن اطلاع پیدا میکنید و در طول زمان سلیقه مخاطب را میشناسید.
آمارهای موجود آنالیز هر پست
Interactions : نشان دهنده تعامل مستقیم مخاطب با هر پست شماست. بازدید از پروفایل شما، تماس و یا ایمیل و یا کلیک بر روی لینک. هر کدام از این اقدامات در آنالیز ردیابی وثبت میشود.
Discovery : این قسمت از آنالیز مشخص میکند که پست شما کجا و چه میزان دیده شده است. همچنین تعداد کسانی که شما را فالو نمیکنند اما این پست را دیدهاند را هم به شما نمایش میدهد.
Follows : چند نفر با دیدن این پست شما را فالو کردند.
Reach : چند اکانت منحصر به فرد این پست را دیدند.
Impression : تعداد دفعات بازدید پست شما. اینستاگرام این تحلیل را به چند دسته مثل: بازدید از فید، بازدید از هشتگ، بازدید از اکسپلور، بازدید از پروفایل و … تقسیم میکند.
Saves : تعداد اکانتهای منحصر به فردی که پست شما راذخیره کردند.
Comments : تعداد کامنتها در هر پست.
آنالیز استوریهای اینستاگرام
آخرین آنالیزی که راجع به آن صحبت میکنیم آنالیز استوری است. این آنالیز به اندازه بقیه تحلیلها اهمیت دارد. اگر شما هنوز در پیج خود استوری نمیگذارید؛ فرصت بینظیری را از دست خواهید داد. استفاده از استوری به شما فرصت دیده شدن در مقابل چشمان کاربران بیشتر را میدهد. و همچنین بیشتر از پیش در معرض دید محاطبان فعلی خود قرار خواهید گرفت.
آمارهای آنالیز استوری اینستاگرام:
- Impressions: تعداد دفعاتی که استوری شما دیده شده است.
- Reach: تعداد اکانتهای منحصر به فردی که استوری شما را مشاهده کردهاند.
- Exits: تعداد دفعاتی که کاربران در میانه دیدن استوری شما از آن خارج شدهاند.
- Replies: تعداد کل پاسخها به ویدیو و عکسهای استوری شما.
- Taps forward: نشان دهنده تعداد دفعاتی است که یک کاربر عکس یا ویدئو استوری خود را به سمت راست میکشد تا به قطعه بعدی استوری منتقل شود.
- Taps back: نشان دهنده تعداد دفعاتی است که یک کاربر عکس یا ویدئو استوری خود را به سمت چپ میکشد تا به قطعه قبلی استوری منتقل شود.
- Swipe away: نشان دهنده ی تعداد دفعاتی است که کاربران به اشتباه انگشت خود را بر روی صفحه کشیده (swipe) و وارد استوری اکانت دیگری میشوند. به جای این که بر روی صفحه ضربه زده (tap forward) و وارد بخش دوم استوری شما شوند.
کدام اطلاعات آنالیز را بررسی کنیم؟
خب! حجم اطلاعات آنالیز اینستاگرام بالاست و شاید در نگاه اول شما بترسید و آنالیز اکانت خود را به تعویق بیاندازید.
برای اینکه کمتر احساس سردرگمی کنید، به چند نکته برای استفاده از این آمار برای شما، اشاره میکنیم.
قبل از شروع به تجزیه و تحلیل داده ها، بسیار مهم است که از هدف اصلی خود برای استفاده از اینستاگرام آگاهی داشته باشید.
آیا استراتژی شما برای هدایت بازدید کنندگان به وب سایت است؟
یا شاید اینستاگرام شما به عنوان یک انجمن ایجاد شده تا مشتریان بتوانند ایدههای خود را با شما به اشتراک بگذارند. شاید شما برای افزایش آگاهی از برند در بین مخاطبان هدف خود، اکانت اینستاگرام ساختید.
بعضی از پستها امکان دارد برای هدایت آگاهی تنظیم شده باشند، در حالی که بعضی دیگر سعی در فروش محصولات داشته باشند.
برای استفاده از تجزیه و تحلیل اینستاگرام به نفع خود، باید بدانید که دقیقا با تولید محتوا به دنبال چه چیزی هستید.
۱) ایجاد آگاهی از برند
اگر شما یک شرکت جدید به دنبال ایجاد نام برای خود هستید و یا یک شرکت قدیمی در تلاش برای ورود به یک بازار جدید یا راه اندازی یک محصول جدید، احتمالا اینستاگرام بهترین مکان برای ایجاد آگاهی از برند شما باشد.
ایجاد آگاهی از برند، یکی از بهترین اهداف برای فعالیت در اینستاگرام است، چون به احتمال زیاد مخاطبان هدف شما در اینستاگرام حضور دارند.
روی این سه معیار متمرکز شوید:
- تعداد فالوور: رشد فالوورها مساوی با رشد در ایجاد آگاهی از برند است. اگر شاهد افزایش اکانتهای جدیدی که شما را فالو میکنند هستید، در واقع برند شما در اینستاگرام دیده شده است.
- Impressions : هر چه افراد بیشتری پستها و استوریهای شما را ببینند، به نفع شماست. اگر به دنبال افزایش آگاهی از برند هستید؛ مطمئن شوید که لایک و کامنت و مشارکت با پستها و استوریهای شما رو به افزایش است.
- Reach: این بخش میزان دسترسی به پست و استوری و اکانت شما را بررسی میکند. تفاوت بین Impression و Reach این است که Reach به اکانتهای منحصر به فرد توجه میکند (نه تعداد کلی بازدید با اکانتهای تکراری).
۲) هدایت بازدیدکنندگان و یا فروش
این یک هدف بسیار رایج در بین بازاریابان است. چه کسی فروش بیشتری نمیخواهد؟ چندین استراتژی وجود دارد که میتوانید برای هدایت فروش از طریق اینستاگرام استفاده کنید، از جمله اجرای تبلیغات هدفمند و ارسال پیشنهادات ویژه برای فالوورها. اما چگونه میتوانید موفقیت آنها را ارزیابی کنید؟
از این سه معیار غافل نشوید:
- Website clicks: در تبلیغات، پستها و استوریها؛ شما مخاطبان را ترغیب به خرید و یا پرکردن فرم اطلاعات شخصی در وبسایت خواهید کرد. اگر بدانید که چند نفر این کار را انجام دادهاند، به شما نشان خواهد داد که تلاشهای شما در زمینه مناسبی انجام شده و یا نه.
- Call clicks/email clicks: تماس تلفنی و ایمیل نشانههای خوبی برای تبدیل مخاطب به مشتری هستند. افزایش در آنها نشان دهنده رشد هدایت بازدیدکنندگان است.
- Follower hours/days : توجه به زمانی که مخاطبان شما آنلاین هستند، به شما در بهبود استراتژی اینستاگرام، کمک خواهد کرد. بهتر است که شما در ساعتهای پربازدید، محتوای خود را ارسال کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
۳) ساختن یک اجتماع
با وجود محتوای سرگرم کننده و محتواهای جذاب بصری؛ مکان بهتری از اینستاگرام برای ایجاد تعامل و ساخت یک اجتماع نمیتوان پیدا کرد.
اگر این هدف اصلی شماست، پس باید معیارهای زیر را بطور مداوم نظارت کنید، پاسخ دهید و ارزیابی کنید:
- Comments: افراد یک جامعه صحبت میکنند. چه راهی بهتر از این که در پستهای شما صحبت کنند؟ همینطور به شما فرصتی برای پاسخگویی و تعامل با اعضای اجتماع میدهد.
به عنوان یک قانون کلی، یادتان باشد که هرگز نظران را نادیده نگیرید؛ چه کامنتهای مثبت و چه کامنتهای منفی. - Story Replies: پاسخهایی که فالوورهای شما به استوریها میدهند یک راه عالی برای ارزیابی میزان فعالیت اجتماع شماست.
اگر شما میخواهید که با فالوورهایتان یک اجتماع را تشکیل دهید، حاستقاده از استوری یکی از بهترین ابزار برقراری تعامل با آنهاست.
اگر مخاطبان استوری شما، وقت میگذارند و به استوری پاسخ میدهند؛ این یک دستاورد عالی برای شماست. - Engagement: و سرانجام، تعامل برای ساختن یک جامعه از مخاطبانتان بسیار حیاتی است. تعامل مخاطبان با تبلیغات، پستها، استوریها و پروفایل خود را دنبال کنید تا مطمئن شوید در مسیر درست تلاش میکنید.
ابزار آنالیز اینستاگرام
خیلی از ما در طول روز وقت سر خاراندن نداریم. گاهی اوقات گشتن در بین دادههای آنالیز اینستاگرام در بخشهای مختلف، میتواند وقتگیر و ناامید کننده باشد.
یک خبر خوب!
ابزاری وجود دارد که ردیابی و ارزیابی آنالیز اینستاگرام شما را سریعتر و آسانتر میکند.
مدیر هاب
مدیر هاب کاملترین پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی و یک ابزار تحلیل اینستاگرام است. هدف مدیر هاب ارائه ابزارهایی برای هر چه سادهتر شدن مدیریت شبکههای اجتماعی برای شماست.
آنالیز اینستاگرام یکی از امکانات این پلتفرم است. در بخش آنالیز اینستاگرام مدیر هاب، شما میتوانید رشد فالوورهای خود را به صورت نمودار مختلف و همچنین درصد تغییر آنها را در بازههای زمانی ببینید.