نکات بلاگر شدن می تواند به شما کمک کند. اگر اهل شبکه های اینترنتی و اپلیکیشن های ارتباطی باشی و چرخی در دنیای پهناور اینستاگرام زده باشی، حتماً با اصطلاح “بلاگر” آشنا هستی. بلاگر کسی است که در شبکه های اجتماعی تولید محتوا می کند. این محتوا امکان دارد نوشتاری یا تصویری یا ترکیبی از هر دو باشد.
البته که این تولید محتوا و تلاش برای دیده شدن مزایای زیادی دارد. در حقیقت بلاگرها از طریق تولید محتوا کسب درآمد دارند و به نوعی کار تبلیغات را انجام می دهند. شاید فکر کنی این کار بسیار ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد؛ اما حقیقت این است که بلاگر شدن هم مثل هر فعالیت دیگری نیاز به تلاش، مهارت، آگاهی و تخصص دارد. برای جذب اطلاعات بیشتر با مدیر هاب همراه باشید!
اصول و نکات بلاگر شدن
اگر ایده راه اندازی یک وبلاگ یا صفحه اینستاگرام خوب را در سر داری اما نمی دانی باید این کار را از کجا شروع کنی، نگرانی را کنار بگذار! هیچکس برای شروع یک کار جدید دانش کافی را ندارد، اما وقتی قدم در راه بگذاری و با چالش های تازه آشنا شوی، چیزهای زیادی یاد می گیری.
پیش از هر چیز باید تعیین کنی که محتوای وبلاگ یا صفحه اینستاگرام تو قرار است چه باشد؛ آیا می خواهی فشن بلاگر شوی یا در زمینه سفر و مکان های تفریحی فعالیت کنی؟ آیا دوست داری سبک زندگی خاصی را تعریف کنی یا قرار است با چرخیدن در رستوران ها و کافه ها، بلاگر غذا شوی؟ حتی بعد از انتخاب این زمینه های اصلی هم باید ریزبینانه تر عمل کنی.
بعد از این که هدف و زمینه کلی کار را انتخاب کردی، باید به مسائل ابتدایی اما مهمی توجه کنی که نیاز بدیهی و اولیه این کار هستند. به عنوان مثال به فکر یک نام خوب برای اکانت یا وبلاگ خود باشی که نشان دهنده محتوا و هدف کار تو باشد.
این نام باید جذابیت و خلاقیت داشته باشد، پس کپی کاری را کنار بگذار و سعی کن نوآورانه عمل کنی. این وبلاگ یا صفحه اینستاگرام نشان دهنده هویت توست و اولین قدم برای ارتباط تو با مخاطبان است. اگر مخاطبان نتوانند در اولین قدم با تو ارتباط برقرار کنند، چطور امکان دارد جذب دیگر ویژگی های تو شوند؟ سعی کن در همین ابتدا منحصر به فرد و متفاوت عمل کنی اما از انتخاب اسامی و عنوان های بی محتوا دوری کنی.
نکات پشت پرده بلاگر شدن:
بعضی افراد نگاه ساده تری به بلاگر شدن دارند و معتقدند برای داشتن یک وبلاگ یا صفحه ایستاگرام موفق، لزوماً نیازی به تولید محتوای با کیفیت و فاخر یا عکس های خاص و حرفه ای نیست. بسیاری از افراد با مشاهده موفقیت بلاگرها، معروفیت و کسب درآمد آن ها، هدفی خاص برای خود تعیین می کنند و برای رسیدن به این هدف طبق برنامه مشخص پیش می روند و تلاش زیادی می کنند؛ اما در نهایت به آنچه که می خواهند نمی رسند و این کار را با چالش ها و سرخوردگی های زیاد کنار می گذارند. پس شاید حرف عده ای که به ماجرای بلاگر شدن دیدگاهی منتقدانه دارند از زاویه ای درست باشد! اگر لزوماً تلاش برای تولید محتوای با کیفیت برای بلاگرشدن و موفقیت در این کار کافی نیست، در پشت پرده چه اتفاق تعیین کننده ای می افتد؟!
حقیقت این است که بلاگرهای موفق به جز تولید محتوای با کیفیت، تصویری کامل تر و بزرگ تر ازاهداف خود در سر دارند و تمام برنامه ها را به خوبی مدیریت می کنند. با بررسی رفتار بلاگرهای موفق، می توانیم ویژگی های مهم و مشترک میان آن ها را شناسایی کنیم. این ۵ مورد، مهم ترین عوامل موفقیت در بلاگ نویسی و بلاگر شدن هستند:
ارتباط موفق با مخاطب:
کیفیت تولید محتوای متنی یا عکسی و برنامه ریزی کاری و حرفه ای یک بلاگر هرچقدر هم که بالا باشد، تا زمانی که با فالوورها و مخاطب های خود ارتباط برقرار نکند به موفقیت نمی رسد. در واقع بلاگ کردن نوعی روش تبلیغات است و در تبلیغات موفق و کارآمد، سه گزینه مهم و اساسی وجود دارد: محتوا، محصول یا خدمت ارائه شده، طرفی که تبلیغات را انجام می دهد و کسی که مخاطب تبلیغ است.
برای این که این روند به خوبی پیش برود و مخاطب با محصول یا خدمت ارائه شده به طور کارآمد آشنا شود، باید ارتباط بین مخاطب و ارائه دهنده تبلیغ هم برقرار شود. پس اگر قصد داری بلاگری موفق باشی، باید بتوانی همواره ارتباط موفق و مثبتی با مخاطبان و فالوورهایت برقرار کنی. این ارتباط باید کلامی و کتبی باشد و لحن و زبان شایسته و محترمانه ای داشته باشد.
شبکه ارتباطی با سایر بلاگرها:
یکی از مهم ترین ویژگی های بلاگر شدن و کسب محبوبیت این است که با سایر بلاگرهای موفق و محبوب ارتباط داشته باشی. حقیقت این است که اگر تو در کار بلاگر شدن حرفه ای باشی، تمام نیازهای این کار را رعایت کنی، تولید محتوای با کیفیت و ارتباط غنی و درست با مخاطبان داشته باشی، اما در دنیای پر پیچ و خم ارتباطات تنها باشی، کاری از پیش نمی بری و کم کم طرد خواهی شد.
بسیاری از اوقات دیده ایم که یک صفحه اینستاگرم عکس های فوق العاده ای دارد و بلاگر آن حرف های زیادی از جهت محتوایی برای گفتن دارد، اما در مقایسه با سایر افراد که کار بلاگ کردن آن ها از او سطح پایین تری دارد، مخاطب یا فالوور کمتری دارد. خب این مشکل از کجا سرچشمه می گیرد؟ در واقع ارتباط با سایر بلاگر ها نوعی روش تبلیغاتی برای شناخته شدن است. اگر تو با سایر بلاگرها ارتباط دوستانه و موفقی داشته باشی، با آن ها رفت و آمد کنی یا در صفحات آن ها لایک و کامنت بگذاری و مخاطبان از ارتباط، دوستی یا همکاری شما آگاه شوند، به همه شما علاقه بیشتری پیدا می کنند و هرکدام از شما در نقش تبلیغ و تضمین دیگری ظاهر خواهید شد.
استفاده از ابزارها از نکات بلاگر شدن
کار بلاگ کردن زمان بر است و نیاز به صرف وقت زیادی دارد. اگر قصد داری بلاگر شوی و در این کار موفق باشی، فکر این که هفته ای یک پست بگذاری و در روز چند ساعتی را به ارتباط با مخاطب و سایر بلاگرها اختصاص دهی و بعد سراغ کارهای دیگر روی را از سر بیرون کن! حقیقت این است که بلاگر شدن یک کار تمام وقت است و کار بلاگ کردن تمامی ندارد. اول از همه اینکه تو در تمام ساعات شبانه روز باید آماده ارتباط با مخاطبان باشی و نمی توانی کامنت ها یا لایک های آن ها را از جهت زمانی و تعدادی کنترل کنی.
دوم اینکه تو باید در طول روز علاوه بر اختصاص زمان برای تولید محتوا، برای ارتباط با برندها و شرکت ها و سایر بلاگر ها وقت بگذاری تا بتوانی تبلیغات بگیری و از این راه درآمد کسب کنی. تو باید در فضای اینترنت چرخ بزنی و با تولید محتوای مناسب متنی و عکسی، خودت را به دیگران معرفی کنی و هرچه بیشتر معروفیت کسب کنی. پس وقت برای تو طلاست! بهتر است انجام بعضی از کارها را به ابزارهایی بسپاری که کار را برای تو ساده تر می کنند و نیازی نیست وقت زیادی برای آن ها صرف کنی. مثلاً برای ادیت عکس ها از اپلیکیشن های ساده استفاده کن تا وقت زیادی را صرف نرم افزارهای ادیت عکس حرفه ای نکنی.
برنامه ریزی برای کسب درآمد:
درست است که بلاگر شدن منجر به کسب درآمد می شود، اما امکان دارد این روند به زمان و برنامه ریزی طولانی مدتی نیاز داشته باشد. پس تو نمی توانی تمام روند زندگی ات را صرف این کار کنی. بهتر است در کنار تلاش برای بلاگ کردن، کسب و کار جانبی هم داشته باشی تا از آن طریق پول دربیاوری. در کنار این موضوع باید برای کسب درآمد از طریق بلاگ کردن هم برنامه ریزی داشته باشی و تعیین کنی که قرار است در چه بازه زمانی به چه میزان پولی دست پیدا کنی؟ چطور می توانی درآمد زایی وبلاگ یا صفحه ایستاگرام خود را بالاتر ببری؟ چطور می توانی ایده ای منحصر به فرد برای کسب درآمد داشته باشی؟
توجه به مسائل و زمینه های مختلف:
یک بلاگر موفق هیچ وقت به جایگاه کنونی و درآمدی که دارد راضی نیست و همواره تلاش می کند خود را بالاتر ببرد و گام های بلندتری را بردارد. اگر تو هم می خواهی در زمینه بلاگر شدن موفق و منحصر به فرد باشی، باید به مسائل مختلف فکر کنی و همواره کار را ارتقاء دهی. آیا همه بخش های کار تو در راستای اهدافت است؟
چطور می توانی کیفیت محتوا، عکس ها و عناوین کار را بالا ببری؟ کدام دوره های آموزشی برای بهبود کار تو مؤثر و کارآمد هستند؟ علائق و اولویت مخاطبان تو چیست و بهتر است به کدام مسائل بیشتر توجه کنی؟ چطور می توانی شبکه سازی کنی و ارتباط بهتری با بلاگر ها و برندهای مطرح برقرار کنی؟ تحلیل رقبا چه کمکی به بهبود کار تو خواهد کرد؟ بهتر است به موفقیت یک جانبه دلخوش نباشی و همواره تصویر بزرگتری از اهداف در سر داشته باشی.
نکات بلاگر شدن – فشن بلاگر شدن:
اگر فشن بلاگر شدن هدفی است که در نظر گرفته ای و می خواهی در زمینه مد فعالیت کنی، باید نکات ابتدایی را در مورد این حوزه بدانی. محبوبیت یک فشن بلاگر اهمیت زیادی دارد. مخاطبان به پیشنهاد کسی توجه می کنند که او را دوست دارند و شخصیت، استایل و سبک زندگی او را می پسندند. پس جلب نظر مخاطبان برای فشن بلاگر شدن بسیار مهم است. هرچه از صفحه یا وبلاگ یک فشن بلاگر اسقبال بیشتری شود، جایگاه او در میان رقیبان و همکاران بالاتر می رود و او می تواند با برندها و کمپانی های بهتر و معروف تری همکاری کند.
تو همیشه باید حرف تازه ای برای گفتن داشته باشی و این در شیوه استایل کردن، تبلیغ کردن، تولید محتوا کردن و ارتباط با مخاطبان دیده خواهد شد. همیشه انرژی مثبت داشته باش و از بی حوصلگی و کج خلقی دور باش. سعی کن با صبر و حوصله با فالوورهایت ارتباط برقرار کنی. سلفی گرفتن و به اشتراک گذاشتن برنامه های روزمره هم از روش های خوب فشن بلاگر شدن و محبوبیت بیشتر در این حوزه است. مخاطبان دوست دارند با زندگی شخصی بلاگرها بیشتر آشنا شوند.
باید سطح مطالعه ات را افزایش دهی و در مورد تمام مسائل مثل شیوه تبلیغات، مدیریت، ارتباطات، مسائل اقتصادی و… اطلاعات کسب کنی. دنیای ارتباطات هم مثل تماتم حوزه های دیگر در حال تخصصی شدن است و برای بقا و موفقیت در این حوزه باید سواد خودت را بالا ببری. هرچه سطح آگاهی و اطلاعات تو بالاتر باشد، توان برقراری ارتباط و موفقیت تو بیشتر می شود. یادت باشد بلاگرهای مطرح جهان اهل مطالعه و تحلیل هستند و از بررسی کار رقبا عقب نمی نشینند.
ثبت نام در مدیر هاب برای در اختیار داشتن ابزار تحلیل اینستاگرام
یکی از امکانات پرطرفدار مدیر هاب، استفاده از ابزار تحلیل شبکه های اجتماعی است.
مدیر هاب امکانات زیادی برای مدیریت دایرکت اینستاگرام و کامنت ها، زمانبندی پست و آی جی تی وی، استوری و حتی لایو دارد که می توانید بدون هیچ دانش خاصی از آن ها استفاده کنید. ما ۷ روز استفاده رایگان برای شما در نظر گرفته ایم که با ثبت نام به آن دست پیدا می کنید. مدیر هاب می تواند شما را به برندسازی و کسب درآمد بیشتر نزدیک کند.